Første kull Zika

Nytt Himdalen's kull i kassa

Roen har senket seg og ute i brakka ligger ei fantastisk valpemor og hennes 7 vakre tispe-valper. Men det var en lang og har reise dit. Zika hadde sitt temperaturfall søndag kveld og brukte natta godt til graving i valpekassa. Mandag morgen var temperaturen tilbake til normalen og oppblokkingen startet på morraskvisten. Utpå dagen hadde Zika gode veer, men ingen valp kom. Da vi oppdaget at det kom noe grønaktig utflod ut bak, blinket varsellampene og vi kastet oss i bilen til veterinæremn. I bilen ble første valp født.

 

Vel framme hos veterinæren fikk Zika kyndig hjelp og vi følte at vi var på det tryggeste stedet i verden. Vi fikk vårt eget rom, rom 4! Zika måtte ha hjelp til å få valpene ut og med fantastisk hjelp av veterinær Brede's ro og dyktighet, kom 7 valper til verden på naturlig vis. Den siste valpen skulle vise seg å være en hard nøtt. Selv med utallig massasje og fødselshjelp innså vi at valpen ikke ville komme seg opp i fødselskanalen og at keisersnitt var eneste utvei. Nattevakt ble tilkalt og klokka hadde passert midnatt. Operasjonssalen var klar og matmor tok Zika med seg ut på en siste luftetur. Da kom det på nytt en god del forstervann og veterinær Brede ville gjøre et siste forsøk på å få valpen ut på naturlig vis. For en prestasjon, både av veteriæren og Zika. Siste valp ble forløst naturlig og keisersnitt unngått med et nødskrik. Dessverre klarte vi ikke å få liv i den siste valpen, selv med heroisk innsats. En gjeng slitne folk og dyr kunne lettet ta turen hjem. Med oss i kurven hadde vi fått med oss 7 herlige tispevalper!

 

Zika var helt ENESTÅENDE. Hun lot seg håndtere på en helt imponerende måte. Det er med tårer i øynene jeg ser tilbake på denne fødselen og innser hvor fantastisk Zika er. Hun har tatt rollen som mor på en måte som kun en avlstispe kan. Med en ro, trygghet og en bestemthet som bare avlstisper kan ha. Hun fikser dette helt fabelaktig.

 

Nå ser vi fram til jevnlige oppdateringer med vekt og utviklikling. Følg med i fortsettelsen.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.04 | 22:43

Vi längtar!!

...
27.03 | 22:16

Det var gott att läsa att Zika blev friskmeldt. Nu får vi hoppas att det går bra resten av valpetiden. Valparna ser riktigt finna ut.

...
25.03 | 23:17

Det var mye ekstra. Lykke til :)

...
08.01 | 19:27

liker lyden her :) jeg hadde moren til Tira sammen med ST . Helt lik los mål

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE