Første kull Zika

Endelig harmoni kassa

Roen har senket seg i Skjønbergkroken. Vi har lagt bak oss ei strevsom uke. Tirsdag ble Zika akutt dårlig. Almentilstanden hennes endret seg drastisk med høy feber, oppkast og diarè. Vi hastet avgårde til veterinær og der ble det tatt blodprøver og ultralyd. Det ble konstatert at det fortsatt var mye grums igjen i livmora og forhøyet CRP - helt tydelig en infeksjon i kroppen. Hun fikk smertestillende og antiobiotika i blodet og vi fikk resept på mer medisiner. Dette var alvorlig og vi fikk streng beskjed om å oppsøke veterinæren igjen dersom hun ikke ble merkbart bedre innen klokka 12 neste dag. Vi våket over henne gjennom natta og heldigvis ble hun noe kvikkere. Dessverre skulle det vise deg at det ikke stoppet her. Onsdag oppdaget vi at den ene jur-rekka hardnet til og et av jurene tetnet helt. Nå var det jurbetennelse vi skulle stri med. Varme omslag og massasje ble vårt våpen mot betennelsen og vi satt mer eller mindre i kassa og bytta på å hente varmt vann. Det ble toppen 2 timers søvn denne natten. På morraskvisten torsdag hadde det kommet fram en gul verkebyll på patten. Veterinær ble kontaktet og time bestilt, men det gikk ikke mer enn en halvtime før det gikk hull på byllen og verket seiv ut. Da bar det ned til veterinær og der fikk vi tømt juret for verk. Verket må ut og når det ikke finner veien ut gjennom patten, lager den seg sin egen vei ut. Vi fortsatte med varme omskalg og masserte ut mer verk hjemme utover dagen og natta. Heldigvis ser det nå ut som om betennelsen er stabilisert og det kommer ikke mer verk. Jurene kjennes myke og fine og vi varmebehandler fortsatt flere ganger i døgnet.

 

Midt oppi det hele ser valpene ut til å ha det bra. Melka til Zika ser ut til å inneholde krutt for valpene vokser seg store. Klørne ble klipt igjen i går og vi er spente på veiing i morgen. Zika er nå i fin form og vi krysser fingrene for at faren er over og at vi heretter kan nyte valpetiden!

 

Nå har vi satt opp overvåkningskamera - en helt genial løsning - der vi kan følge med uten å være i brakka hele tiden. 

 

Ønsker dere en fin søndag!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Kittil | Svar 25.03.2019 23.17

Det var mye ekstra. Lykke til :)

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.04 | 22:43

Vi längtar!!

...
27.03 | 22:16

Det var gott att läsa att Zika blev friskmeldt. Nu får vi hoppas att det går bra resten av valpetiden. Valparna ser riktigt finna ut.

...
25.03 | 23:17

Det var mye ekstra. Lykke til :)

...
08.01 | 19:27

liker lyden her :) jeg hadde moren til Tira sammen med ST . Helt lik los mål

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE