Dagbok

Siste nytt

Julaften 2015

Da er dagen her - den lengste i året.

Geir har fått kosta opp ny ved, så nå trenger vi ikke fryse i jula. Han var ute med Iris o går og hun hadde en knallgod dag i skogen - jaga til det var tomt:)


I år har vi, les jeg, ikke sendt ut julekort - sender derfor en hilsen til dere alle gjennom denne siden.

Vi ønsker dere alle en riktig god jul!

- talas


 


 

Mandag 21. desember 2015

Det har vært en fin desember. Det har ikke blitt noen turer til Trysil og Grasbekkåsen, det har vært bedre forhold hjemme

Vi har vært en del ute med Zika og hun begynner å bli godt skogsvant. Hun viser ikke tegn til usikkerhet på noe vis og er tøff som tusan. Har gått litt på fot - dette blir nok bra og vi gledeross veldig til sporsnø.

I helga hadde Geir en spesiell opplevelse med Zalto. Zalto tok ut en hare som ha jaga godt på. Som haren alltid prøver på gjorde den også denne gangen et forsøk i å riste av seg bikkja med vegflying. Veier stopper ikke Zalto, men denne gangen var det noe helt annet som stoppet han - Vinlandstjern! Zalto bel stående fast på ei myrtue ute i tjernet og Geir måtte låne en båt av en bonde i nærheten for å få han av tua. Det ble en komers uten like og Zalto ble løftet ut av båten, og over på andre siden av tjernet fortsatte losen. Zalto jaga på haren i 4 timer til sammen før Geir måtte opp i skauen å hente han før det ble mørkt.

Det blir noen opplevelser til minneboka :)

Nå er julefreden i ferd med å senke seg og vi gleder oss til noen deilige fridager.

Ønsker dere alle fine dager før jul!

Snakkes :)

Søndag 29. november 2015

Føste søndag i advent. Julestjerne og adventstake er på plass i vinduene. Vi venter besøk på julemiddag i dag.

Zalto ligger og slapper av i sofaen på gjesterommet - jaktchampionen! Vi er så glade for at han lyktes så godt denne gangen, vi vet jo hva han er god for! Prøvevinner ble han også, flinke gutten!

Har lastet opp en ny video som dere finner under videoklipp. Detaljer fra jaktprøven finner dere her.

Ønsker dere en fin søndag :)

- talas

Mandag 16. november

Geir er hjemme igjen etter fine dager i Hede. Han har hatt selskap av Gjert og 2 av hans Finsk-støvere. De har hatt flott jakt, som alltid i Lundalen. Zalto har fått ut hare i 3 av 3 slipp og i går ble det dot før det bar hjemover.

Ønsker alle ei fin uke!

-talas

Søndag 8. november

Da er enda ei helg over - det har vært ei fin helg for alle :) Det er helt utrolig med denne milde høsten. I dag var jeg faktisk ute å plukket kantareller til middag! Deilig soppstuing med vårløk og paprika til biff og fløtegratinert poteter - farsdagsmiddag!

Zalto silte på Nordmarksprøven torsdag og fredag. Torsdag fikk han dessverre ikke ut, men sto på på fot hele dagen. Fredag tok han ut sent på dagen og kvart på fire rakk dommeren fram hånda - full tid! Dessverre holdt det ikke til EP-premiering, men det var nesten :) Fornøyd med bikkja!

I helga hav vi vært så heldige å få besøke Arnt og hans harehegn. Det var skikkelig moro å ha med Zika. Du kan se video her!

Tirsdag bærer det i veg til Hede - det blir en senhøst-tur for Geir:)

Ønsker dere alle ei fin uke!

-snakkes

Tirsdag 27. oktober 2015

Tida går fort og snart er jammen oktober passert!
Geir har vært i Trysil hver helg siden Hede. Zika og Zalto har vært med. Zika storkoser seg med hytte-tilværelsen og all tiden hun får i skogen. Sist helg jaget hun hare også! Zalto tok ut en hare som Ger ''posterte'' med Zika i veien på - han slapp på og losen var i gang. Hun ble med Zalto på en fin runde før hun kom tilbake igjen. Vi gleder oss veldig til sporsnø:) Det har vært spesielt lange foter før uttak denne oktober - veldig vanskelig forhold for valper. Zalto er jevn på å ta ut og sist helg ble det dot for han også :)

Nå er elg-jakta snart over her hjemme og Geir og bikkjene blir nok hjemme til helga - det blir kos for første gang siden 20. august!

Håper dere alle har hatt en fin høst så langt!

- talas :)

Mandag 5. oktober 2015

Vel hjemme igjen etter flotte jaktdager i vårt paradis i Hede. Vi har hatt ute hare hver dag og har vært veldig heldige med været. Martin fikk til slutt en hare som en herlig avslutning på en bra tur.

Legger ut et par bilder, så dere selv kan se.

- snakkes :)

Martin og Iris

Tyristubber er det nok av:)

Kos ved varmen

Søndag 20. september 2015

10 dager av årets jaktsesong er historie og 2 harer har falt, begge for Zalto. Geir og Martin har fått en hver - begge brukte kun 1 skudd :) Det har vært en fin tur til tross for at Martin ikke har vært helt i form. Herlig med harefall i allefall:)

Det nærmer seg Hede-tur, vi er klare :)

Ønsker alle ei fin uke - for oss ei travel uke med 2 fotballkamper, 2 fotballtreninger og et foreldremøte - vips er det helg igjen.

- snakkes

Himdalen's Zalto etter harefall

Søndag 13. september 2015

Årets harajakt er i gang og Geir har hatt 4 fine dager i Grasbekkåsen. Iris har fortsatt løpetid og måtte være hjemme (hun forstår ikke det helt, da). Zalto har derfor vært ute 4 av 4 dager og har tilbakelagt 16,4 mil!!!!! Han ligger nå inne og koser seg - det har han jammen fortjent. Han har hatt hare på beina hver dag, men har ingen loser over 120 minutter. I går gikk haren fint i 100 minutter før den gikk over ei elv og deretter på vei. Dessverre for Zalto kom en gjeng geiter mellom han og haren og det ble dødtap🤨 Det har ikke bitt noen dot denne gangen - sparer det til junior blir med til helga :)

Deilig å avslutte helga med LSK-seier over Aalesund hjemme!

Ønsker dere alle ei fin uke!

- talas


Å jeg vet en seter med så mange gjeter

Hvile er viktig!

Søndag 30. august 2015

Hei  dere

Lenge siden sist det var oppdatert noe i dagboka, det skal jeg forsøke å gjøre noe med nå! Vi er godt i gang med trening til jakta og har vært 2 fine turer til Grasbekkåsen. Iris måtte dessverre være igjen hjemme denne helga – hun har begynt å løpe og blør på 4 dagen. Hun hadde ute hare forrige helg, så hun har vært i aksjon hun også.

Zalto har hatt gode loser både i går og i dag. I dag fikk han tak i en stor ’’bjesse’’ som gikk rett opp på snaufjellet. Losen gikk ut av hørehold, før den kom ned i Flendalen igjen. Det ble dødtap etter at han fulgte på 2,5 km på vei. I går fikk han tak i en hare som gikk fint, det ble 90 minutter på den, se videoklipp fra i går her.

Zika koser seg masse på hytta. Hun bærer rundt på elgbein, stjeler sokker og freser skogbunn – jager hyttenaboens puddel også J

Her på Neset var det bygdedag i går og det store høydepunktet var kampen mellom Nord- og Sør-Neset. Dessverre var Sør-Neset’s lag amputert (både med skader og forfall) og Nord-Neset vant ufortjent med 2 mål. Martin scora hat-trick og var fornøyd med egen innsats.

Ønsker dere alle ei fin uke, den første i september!

 

- talas

Søndag 26. juli 2015

Hei dere - det er en stund siden sist vi har oppdatert dere lesere.
Siden sist kan vi fortelle at Zika er bra i beinet igjen - ikke noe gleder oss mer. Hun er full av liv og ei skikkelig gla-bikkje. Hun er rett og slett herlig og vi gleder oss til fortsettelsen med skogstrening utover sensommeren.

I går kom vi hjem etter ei forblåst uke på toppen av Danmark med fotballspill av laget til Martin i Dana cup. Gutta spilte seg til A-sluttspill, men dessverre ble vinden i Hirtshals avgjørende og gutta sa farvel i 32-delsfinalen.

I dag har vi vært i Sverige på ustilling med Zalto og kom hjem med full pakke - Zalto fikk CACIB og er nå internasjonal utstillingschampion - les kritikken her.

Nå skal vi avslutte ferien hjemme og håper på litt varmere vær.

Vi snakkes (forhåpentligvis litt oftere) :)

Søndag 28. juni 2015

Hils på Zika, vårt nye tilskudd i flokken😀
Vi hentet henne i går sammen med Tom som hentet en hannvalp fra samme kullet.
Det ble en litt vanskelig start, da Zika dessverre skadet beinet sitt dagen før vi skulle hente henne. Hun gikk på 3 bein og vi var veldig usikre på hva vi ville gjøre. Avgjørelsen ble at hun ble med oss hjem, med håp om at dette skulle gå fort over. Hun gikk på 3 gjennom hele gårsdagen og da vi våknet opp til det samme i dag klarte vi ikke vente med å ta turen til veterinæren. Etter røntgen ble det konstatert brist i høyre legg-bein bak. Ro i 14 dager og Zika vil være 100 % igjen! Takk og lov - vi er lettet og glade over at det ikke var røkne korsbånd eller sener! Nå er det full bortskjemming - tilvenning til hundegård må vi ta senere!

Iris fylte 9 år på fredag - det ble feiret med langtur og griseøre:) Sprek 9-åring, denne Ilies jul

Ønsker dere alle en fin uke - vi holder dere oppdatert!

- talas

Bortskjemt og sover i sofaen

Søker skygge under parasollen

Søndag 7. juni 2015

Enda en helg går mot slutten. Denne helgen har også vært fylt til randen.
Fredag hentet vi Himdalen's Isack på Lillestrøm stasjon. Vi skulle stille han ut for Knut Bjørnar på lørdagen. Alltid kos med besøk av fine Isack :) Geir reise avgårde lørdag morgen i regnvær, med håp om CERT og jammen ble de ikke full pakke:
EXCELLENT KVAL, 1 BKK, CK, CERT, BIM. BIR ble Øgår'n Tojja til Over Stenslie. Hu fikk også CERT og vi gratulerer. Isack fikk lov å haike hjem med snille Marianne Grønvold - da slapp både Isack og Knut Bjørnar å ta toget - TUSEN TAKK!
På lørdag kveld var det duket for feiring av ei herlig 40-åring på Bjørkelangen. Det ble grillmat og godt drikke til langt ut i de sene nattetimer - heldig er vi som har egen privatsjåfør (les: Anja).

Nå har vi grillet og er snart klare for seriekamp i G14, 1. divisjon. Martin skal spille mot Frogner og etter det møter LSK Viking på Åråsen - den kampen ser vi hjemme - Anja er på Åråsen.

Ønsker dere alle en fortsatt fin søndag og ei fin uke som ligger foran oss!

- talas :)

Søndag 31. mai 2015

Vel hjemme etter en fin, men våt, opplevelse med Luzernersamling på Lampeland. Fatastisk hyggelig å treffe igjen så mange kjente og spesielt alle de valpekjøpere som hadde tatt turen.

Vi stilte ut Zalto og Iris i henholdsvis Champion- og Veteranklasse. Vi hadde også meldt på Iris i Avls-klasse og Himdalen i Oppdretterklasse. Flotte resultater på alle, les kritikker under utstillinger, her.

Som oppdrettere er vi utrolig stolte og takknemlige for at hele 8 avkom etter hunder fra Himdalen stilte ut hundene sine på utstilling. På grunn av dette fikk vi mulighet til å stille i Avl- og Oppdretteklasse. Vi fikk Excellent i begge klasser og kjenner oss ærefulle - takk skal dere ha!

Gratulerer også til Himdalen's Frazze med fllott resultat under sen svenske Luzernerringens jubileumsutstilling i Gränne med Excellent og CK!

Til sist må vi ta av oss hatten for gla-bikkja, Iris, som igjen har oppnådd det største en kan oppnå i Luzernerringen - ÅRETS LUZERNERSTØVER - les mer om utmerkelsen under Våre hunder - Iris.

Nå skal vi ta fatt på ein ny uke - vi er klare til å møte juni og håper på varmere og tørrere vær. Ønsker alle ei fin uke i den første sommermåneden!

Snakkes

P.s . I dag snakker vi ikke om fotball.......

Mandag 25. mai 2015

Pinsehelga går mot slutten. Innholdsrik og fin pinse for oss med valpetitting på Sørlandet, konfirmasjon på Bjørkelangen og mange Himdalen's-bikkjer med flotte resultater på utstilling siste måneden.

Geir og Tom hadde en fin tur til Sørlandet med hyggelig besøk hos Arnt og hos Gregert og Rosmarie. Fint og harmoniskt valpekull - vi gleder oss til å hente tispe i slutten av juni:)

Flott og hyggelig feiring av Tonje Maries konfirmasjon på Bjørkelangen i går. Vi storkoste oss i hyggelig lag med deilig mat og kaker.

Mange Himdalen's-bikkjer har vært i utstilingsringen siste måneden gode resultater. Trekke spesielt fram:
Himdalen's Kalisi med Excellent og CK på utstilling på Hamresanden
Himdalen's Frazze med Excellent, CERT og BIR på utstilling i Örebro
Himdalen's Isack med Exellent på utstilling på Morokulien
Hindalen's Bonzo med Excellent på utstilling på Vindfjell
Himdalen's Lucky med Excellent og CK på Vindfjell.
I tillegg har flere hunder fra Himdalen gått til gode VG på andre utstillinger. Som oppdrettere er vi særs stolte og glade for å ha så flinke valpekjøpere, som alle er gode på å vise fram hundene sine!

Nå gleder vi oss stort til å treffe mange av dere på årets Luzernersamling på Lampeland til helga - årets høydepunkt nærmer seg! Blir godt å treffe igjen ''Lille-Tassen også :)

Avslutningsvis er det MEGET deilig at fugla tok nye 3 poeng på Åråsen i dag, FORZA FUGLA!

- snakkes og sees snart!

Fredag 15. mai 2015

Hipp hurra for Zalto og søsknene hans som er 5 år i dag 15.5.15 (mange 5-tall)

Vi har kost oss i herlig vårvær med hagesysler og grillings. Rambo er veid i dag, sjekk vekt og nye video her.

Ønsker alle ei god helg og en fin 17. mai!

- snakkes

Lørdag 2. mai 2015

Hjemme etter er flott dag på Kongsvinger sammen med Isack, Adrian, Knut Bjørnar og Kurt. Iris grusa alle og ble jammen gruppevinner i dag! Les kritikken hennes her.
Fantastiske gla'-bikkja vår -  herlige ''Ilies jul'', som vi kaller henne :)
På vei hjem var vi innom Ruth og Vidar og hilste på deres herlige Sita og hennes kull på 7 store valper. Knut og Anne var der også, hyggelig å treffe de igjen også :)
Martin har holdt fortet hjemme og passet på ''lille-Tassen''. Liverpool sikret seier i dag og vi lader opp til hat-oppgjør mot VIF på Åråsen i morra! Håper vi gruser gutta fra enga!

Ønsker alle en fin lørdags-kveld :)

- talas

P.s. Gratulerer så mye til Himdalen's Lucky og Himdalen's Bonzo som var på utstilling i dag og fikk Very Good begge to!

Fredag 17. april 2015

Helg igjen - godt er det - helg er liksom spesielt deilig:) Ukene går jo så fort.
I går ble det foretatt vårrengjøring hos bikkjene. Zalto fikk både seg selv og huset sitt vasket fra topp til bunn - så nå skinner gutten i takt med sola. Brakka fikk også sin shining - det samme med Iris som skal på utstilling i morgen. Håper dommeren fortsatt mener hun er av championkvalitet og forsvarer sitt championat. Vi kommer med oppdatering i løpet av helga.

Valpen er 4 uker i dag og er selvfølgelig veid, se her.

Ønsker dere alle ei riktig god helg!

- snakkes

Søndag 12. april 2015

En fin helg går mot slutten. Vi har fått lagt om til sommerdekk på alle bilene, vært både på bowling og fotballtrening og sist men inne minst vært hos Granvold og sett på kullet etter Azzies datter Sita. Et flott og harmoniskt kull på 7 nydelige valper. Mor Sita var så flink med de små og det samme kan vi jo si oppddretterene Ruth og Vidar også. De ha en ledig hannvalp så dersom noen er interesert i en flott hannvalp er det bare å ta kontakt - vi videreformidler kontaktinformasjon.

Vi skal stille Iris på Luzernersamlinga 30. mai og håper at så mange som mulig av hennes avkom også stiller da vi ønsker å stille både i oppdretter- og avlsklasse. Vi vet at det er flere som allerede har bekreftet at de kommer - det er v veldig glade for og håper selvsagt så mange som mulig kommer. Årets samling finner sted på Lampeland i Buskerud lørdag 30. mai.

Ønsker alle der ute en god uke:)

- talas

Fredag 3. april 2015

Vi nyter fridagene og tiden sammen med familie og gode venner. Deilig vær selvom temperaturen kunne vært litt høyere.

Valpen vokser seg stor og fin og det går veldig bra. han er 2 uker i dag og har nå fått opp øynene. Han vagger og går i valpekassa og vi hører det er god lyd i han. Se vektkurve under fjerde kull Azzie her.

Det ble ikke som vi hadde tenkt med Zimba, dessverre er hun ikke med oss mer. Dere kan lese mer under Våre hunder, Borgarbergets Zimba. Det er trist😥

Martin og jeg skal på kino i lkveld, Fast and Furious 7!

Håper dere alle har en god påske!

- snakkes

Torsdag 26. mars 2015

Nå har det snart gått en uke siden keisersnittet og endelig kan vi senke skuldrene litt. Det har vært litt stritt og litt lite søvn, men når alt ser ut til å gå bra - blir det fort glemt. Nå gleder vi oss til deilig og lang påskeferie :)

Les mer om valpens første uke under Fjerde kull Azzie, her.

Ønsker dere alle en RIKTIG GOD PÅSKE😀

- talas

Lørdag 21. mars 2015

Drektigheten til Azzie er over og vi sitter igjen med en valp i kassa. Det var ikke gitt at det skulle bli slik og vi er veldig glade for at denne tøffingen fortsatt lever etter det første kritiske døgn! Det ser bra ut:-)

Som dere sikkert vet hadde Azzie sitt første kull i 2010, et fint kull med 6 store valper som ble født på naturlig vis. Etter dette har vi plundret, vi forsøkte gjenparing med Balder året etter. Azzie gikk tom - Balder hadde blitt steril. Høsten 2012 ble Azzie parret med Lärkvallens Don Ikaros og ble drektig.  Vi mista hele kullet på uforklarlig vis da fødsel ikke startet av seg selv. Vi hadde den gangen nær kontakt med veterinær og ventet nok for lenge før keisersnitt ble tatt. Dette var en meget tung påkjennelse, men vi valgte allikevel å forsøke med nytt kull i 2014. Azzie ble parret med Finabos Knut og gikk tom denne gangen. Etter dette har vi gått noen runder med oss selv med tanke på videre avl på Azzie. Azzie er 7 år og vi bestemte oss for å gjøre et siste forsøk. Med nær kontakt med veterinær underveis i dette siste parringsforsøket har vi tatt alle forhåndsregler: Azzie ble undersøkt helt i starten på løpetida og satt på en 14 dagers antibiotikakur. Blodprøver ble tatt og sendt veterinærhøgskolen for å finne korrekt parringstidspunkt, hannhund (Himdalen's Isack) ble sæd-testet i forkant av parring. Azzie fikk herpes-vaksine en uke etter paring - dette ble gjentatt en uke før antatt nedkomst. Røntgen ble tatt og det var vanskelig å konstatere hvor mange valper - helt sikkert 3. Temperaturmålinger ble foretatt fra og med 57'ende dagen - med helt jevn temperatur. Vi har vært årvåkne og fulgt Azzie tett og også kjent etter liv hver dag. Onsdag kontaktet vi veterinær og avtalte time fredag for keisersnitt dersom fødsel ennå ikke var igangsatt. Med opplevelsen fra 2012 i bakhodet ville vi ikke ta noen sjanser denne gangen. På torsdag kveld, på 62'dre dagen, fikk Geir en fornemmelse om at noe ikke stemte. Han kjente liv, men mindre enn tidligere og kontaktet vakthavende veterinær. Varsellampene blinket og veterinæren sa: Å,å,å. Du kommer nå, Geir, jeg ringer etter assistanse så tar vi ut valpene! Og med en gryende redsel reiste vi. Azzie ble klargjort og lagt på operasjonsbordet i hui og hast. Da hun ble åpnet var 2 valper allerede døde, miljøet i livmoren var elendig med masse misfarget og grumsete fostervann og morkaka var heller ikke bra. En valp var i live og vi gjorde alt vi kunne for å holde han til livet. Han hadde en surklelyd i lungene så vi jobbet iherdig med å forsøke å tømme de for vann. Hvordan kunne nå dette skje? Hadde vi ventet til timen vår på fredag, ville nok alle valpene vært døde. Det er nok Azzie som "kaster" valper i løpet av drektigheten. Veterinæren var temmelig sikker på at flere foster antakeligvis døde tidligere i drektigheten og at de ble resorbert. Abort og foster-resorpsjon er relativt lite undersøkt hos hund, og da tispa ikke viser noen tegn på at det er noe unormalt med drektigheten, kan dette umulig oppdages underveis. Det er nok en genetisk feil hos Azzie som er årsaken og hun skal selvfølgelig ikke avles på igjen.
Veterinær er sikker på at det ikke er arvelig.

Heldigvis har vi nå en livskraftig hannvalp i kassa og ei superdyktig tispe-mor som på rørende vis passer på valpen sin. Vi våker over begge - spesielt så Azzie skal holde seg unna operasjonssåret og at hun heller ikke skal "slikke i hjel" den ene valpen:-) Man skal være ganske hardhudet når man driver med oppdrett, har vi erfart. Det er jo ikke dette vi ønsker å oppleve, men gleden ved å se nye liv komme til verden, følge de gjennom 8 uker før de flytter til sine nye eiere. Heldigvis er Azzies situasjon av unntakene.

Vi ønsker dere alle en flott lørdag i sola!

- snakkes

Mandag 16. mars 2015

Årets jakt-og prøvesesong er over, men det er fortsatt lovlig å slippe hund :) Geir var ute med Zimba lørdag og hun gikk på fot noen timer, men fikk ikke ut. Iris fikk prøve seg på en annen hare som hun fikk ut, men det ble ikke noe scwung over losen.
Geir fører statistikk over antall slipp og uttak og oppsummert troner Iris øverst med 33 slipp og 33 uttak - 100 %. Zalto har 55 slipp og 50 uttak, 91 % er ikke værst det heller:) Gleder oss til å føre statistikk på Zimba til høsten - det blir spennende!

Nå teller vi dager og venter spent på at valpene til Azzie skal komme, vi oppdaterer på siden 4. kull Azzie, se her.

Ønsker dere alle noen fine vårdager, det er godt å kjenne sola varme mens fuglene kvitrer!

- snakkes

Søndag 1. mars 2015

Februar er over og jakta er slutt. Geir er tilbake etter enda ei helg i Grasbekkåsen. Fornøyd med at Zimba tok ut hare både fredag og lørdag. Lørdag jobba hu så godt i tapet at hu greide å finne haren igjen og det ble gjentak. Iris hadde ute hare både på lørdag og i dag - lørdag holdt hun pus på beina i 3,5 timer - i dag var det blitt for mye snø:(

Azzie er i storform og begynner å bli stor. Har lagt ut en video av henne i forbindelse med foringstid i kveld - den bikkja er sulten :) http://www.holdenoghimdalen.com/411710235

Ønsker alle ei fin uke!

- Talas

Mye snø!

Søndag 22. februar 2015

Gutta er hjemme etter noen fine dager i Grasbekkåsen. Føret ble raskt dårlig men de fikk maks ut av turen. Zimba gikk på fot begge dager. Hun jobbet godt og har tatt halen i bruk også nå. Hun tok ut og jaga, med losføring, i ca. 10 minutter før haren hoppet inn i en skiløype. Hun jobbet godt i tapet også og Geir har trua!
Etter 4 timer på beina måtte en ny pus bite i det sure eple etter at Geir skøyt en hare for Zalto! Full uttelling :)

Nå ønsker vi alle en fin siste uke i februar.

- talas

Lørdag 7. februar 2015

God kveld. Herfra rapporteres det om mildvær og avtagende vind. Geir har hatt trivelig besøk av Gjert og Arja i dag. De har utforsket harebestanden her på Neset og Arja har gått på fot! Nå lader vi opp til derby: LIV - EVE klokka 18:30! I morgen er planen at Geir skal ut med Zalto, mens jeg skal ut noen timer med Zimba. Det er bra med hare på Neset og Zimba og jeg skal opp til den nedhogde ospen - der er det hare!

Fikk en meget hyggelig melding fra Sverige i dag: en hannvalp etter Iris og Zalto skal stille på RR-prøve til uka  og vi ser ikke bort fra at det blir jaktprøvestart senere, dersom føre blir noe bedre: Vi krysser fingrene og ønsker lykke til!

Legger ut en los-sekvens med Zalto fra den 3. februar - han gir på godt. Se filmen her, http://www.holdenoghimdalen.com/411710236

Ønsker dere alle en fin lørdagskveld!

- snakkes

Søndag 1. februar 2015

God søndagskveld, godtfolk! I dag har'n Geir vært ute fra før det ble lyst til etter det blei mørkt. Først med Zimba fra morgenen av - og vi fant harespor med litt snø i. Etter 20 minutters fotarbeide tok hun ut - men uten lyd. Hun arbeidet godt med haren og bl koblet etter en time på tapet. Da var det duket for Zalto. Han tok ut 11:45 og ble koblet i los 17:30. Vet ikke hva som vil stoppe han - han jager godt nå!

Ønsker dere ei fin uke :)

- talas

Tirsdag 27. januar 2015

På tide med en liten oppdatering :) Zalto har vært ute 4 dager på rad, med gode loser og til og med harefall! Nå går vi nok inn i en periode der det blir vanskelig føre, med skare, og da er det uvisst når det blir nytt slipp. Dessverre er det nok også for mye snø i Trysil:(

Ønsker dere en fin uke der ute :)

- snakkes!

Zalto hviler ut

Fredag 23. januar 2015

Iris gikk i går til en 1 ÅP - full tid :) Den dama der er helt RÅ, og da er det greit at hun lå i sofaen i stua i dag når jeg våkna😉

Helgen er her om bare få timer og det skal bli godt! Martin har fult program med bursdag og fotball, Anja har planer på lørdag og vi får belage oss på kjøring :)

Ønsker dere alle ei kjempefin helg!

-  snakkes

Mandag 19. januar 2015

Igjen har det gått litt tid siden vi oppdaterte sist!
Geir er fortsatt sykemeldt, men er på bedringen og håper å kunne ta opp arbeidet snart. Anja har vært syk noen dager og nå kryper det jammen på hos undertegnede også:( Martin er i slaget og det er fotball for alle penga - det går i Fet IL og FIFA :)

På hundefronten er Azzie nå parret, se hennes side her. Vi håper vi er så heldige at det kommer mange småtroll til påske. Zimba er full av fart og vi gleder oss over nysnøen - håper på ferske spor! Zalto har hatt noen knallgode loser - den karen der gir seg neimen ikke lett! Iris har bodd noen dager hos svigermor, men det skal bli godt å få henne hjem igjen nå som Isack har reist.

Ønsker dere alle ei fin uke!

-talas

Lørdag 27. desember 2014

Julefreden har senket seg og kulda har lagt seg som et lokk over Skjønbergkroken. Vi har kost oss med familie, julemat, gaver og turer der kulda biter i kinna - deilige dager.

Azzie løper snart og vi har planlagt nytt kull på henne, hold dere oppdatert via denne siden her.

Ønsker dere alle fine juledager.

- snakkes :)Lørdag 20. desember 2014

Tida går så altfor fort! Siden sist har vi rukket å feire en 18-åring og en 70-åring men brask og bram (hurra for Anja og mormor), Zalto har hatt damebesøk og vært syk, Zimba har latt oss få høre målet etter jaging på hare i harehegn(se video her), Anja har kjøpt seg BMW(nå mangler bare lappen og den kommer snart), juletrær er hogget og ny forsyning med ved er på plass til jula - så nå kan snart julefreden senke seg.

Vi må passe på å gratulere Himdalen's Sita, Zalto sin søster, med en 1 ÅP. Himdalen's Frazze har jaget til en 2 ÅP, vi gratulerer hund og eier!

Ønsker alle noen herlige førjulsdager!

- snakkes

Tirsdag 25. november 2014

Enda en jaktprøvehelg er over og Zalto kom hjem med enda en 3 EP. Det skal ikke være så lett å få på plass en 1 EP. På dag 1 ble Zalto koblet på trafikkert vei etter 34 minutters los etter 8 timer, mens dag 2 ble en 10-timersdag der Zalto hadde 95 minutters tapsfri los ved prøvetidens slutt!
Takker så mye for gjestfriheten til både Knut Bjørnar og Bjørn - utrolig trivelige karer!

Jar oppdatert litt rundt omkring på hjemmesida i kveld. Ta derfor en titt på
Jaktprøveresutater, Iris
Jaktprøveresultater, Zalto

- snakkes :)


Mandag 17. november 2014

Det har blitt litt ymse oppdateringer i det siste, men her kommer i allefall et langt innlegg!
Geir, Martin og jeg kom hjem fra Trysil i går kveld med to harer i bagasjen og 7 hareloser! Lørdag var vi ute med Zalto. Skikkelig dritt-føre med underkjølt tåke - alt var glassert. Zalto fant ikke fot, men var heldig å ''buse'' på en på en av sine store utslags-runder. Haren satte i veg og jaget gikk ut av terrenget hele 4,5 kilometer unna. Vi satte etter med bilen. I det vi kom fram og gikk ut av bilen skimtet Tone noe:
- ''hva var det?'' ''Det var noe med hvitt i som passerte foran den Volvoen der oppe!''
- ''Det kan ha vært haren!'' sa Geir, ''kommer'n Zalto jagende der, har vi funnet svaret på hva det var du så!''. Etter 3 minutter kommer Zalto jagende der jeg skimtet noe hvitt så vi delte oss for å postere. Haren gjør et par fine bukter, før den dessverre krabber under ei hytte. Da er det ikke annet å gjøre enn å koble å prøve å finne et nytt sted det er fot. Det skal vise seg å være vanskelig på slikt møkkaføre og Zalto slipper en fot i et område vi ikke har slept før. Vi setter kursen tilbake til kjente marker og bestemmer oss for å sette oss en plass vi er 100 % sikre på at det er hare. Etter vanskelig fotarbeide tar Zatlo faktisk ut haren i to-tida. Vi finner oss poster, men må kapitulere når mørket faller på og det ikke lenger er skytterlyst. Vi kobler hund og sier oss fornøyd med dagen. Vi har da hatt ute 2 harer til tross for håpløse forhold!
Søndagen våknet vi opp til er par centimeter med nysnø, og forventningene sto i taket. Vi kjørte en tur i hyttefeltet og kontanterte raskt med spor etter 7 forskjellige harer. Valgets kvaler; ''Hvilket spor slipper vi på først?'' Det var Iris sin dag, og hun var mer enn klar til dyst:) Etter et kvarter på fot tok Iris ut og haren kom altfor fort til at 1. post-jeger Martin kunne fyre av et skudd. Iris hadde klem på'n og, til vår store forbauselse, satte haren i veg i samme løpe som den som gikk kilometervis dagen i forveien.... Vi hadde ikke annet å gjøre enn å sette oss i bilen og reise etter. Vi fant Iris igjen sullende rundt samme hytte som haren krøp under dagen før! er det mulig med slik uflaks? Samme haren dag nummer 2?, Ja, ja - vi reiste tilbake og slapp på nytt :) Det gikk ikke lenge før hare nummer 2 var på beina - og den fikk Martin has på, hans hare nummer 10! Iris fikk veie og vi fikk dokumentert det hele på bilde før vi reiste for å slippe på nytt spor. Vi slapp ut Iris, som heldigvis, ikke var det spor sliten. Etter 10 minutters fotarbeid tok Iris ut hare nummer 3. Haren var på vei rett i fanget på Tone på post, men vinklet og kom ikke på veien før 100 meter lenger opp i bakken. Jeg informerte mine jaktkamerater på sms og det gikk ikke lenge før Geir var på tråden. Jeg fikk fortalt hvor haren ble av og i det Geir skulle til å be meg rusle oppover fikk jeg se at haren hadde snudd og var på vei til meg - rett i fanget, denne gangen! Det ble harefall for undertegnede<:) Veie ble det på Zimba, som fikk være med på fallet. Iris ble koblet og vi flyttet oss et par hundre meter før Iris på nytt kom i fot. Enda et uttak og hare nummer 4 var på beina! iris hang tett på og dessverre gikk denne haren inn under ei hytte - Iris krabba etter og hadde stå-los på haren under hytta! Vi hentet Iris som overhodet ikke var ferdig med den under hytta. Det tok derfor litt tid før hun roet seg ned og begynte å arbeide på ny for - hare nummer 5 for dagen! Flinke championen vår fikk ut nummer 5 også - vi så haren og Iris jaget godå på denne mellom hyttene i hyttefeltet. På et tap når klokka hadde passert to valgte vi å koble - FORNØYDE HAREJEGERE VAR KLARE FOR Å SETTE SNUTA HJEMOVER. For ei opplevelsesrik helg - fantastiske opplevelser!
I samme stund som Iris tok ut hare nummer 5 for dagen fikk vi en telefon fra en valpekjøper om at det hadde vært harefall for en av valpene i Iris sitt siste kull - imponerende med harefall for valp under 7 måneder!

Det var kveldens lille avhandling. Zalto lades opp mot ny EP til helga - vi håper på full klaff og 1 EP!

Ønsker dere alle ei fin uke i mørke november!

- snakkes

Martin og hans hare nummer 10

Varme må en ha!

Fredag 7. november 2014

Geir er i skrivende stund på vei hjem fra DM. Zalto fikk ikke ut i går, men har hatt en knall dag i skogen i dag - 193 PP og 203 KP! Det ble en 3 EP totalt sett.
Zalto har fortjent sofatjeneste og skal få bo på gjesterommet:)

Ønsker dere alle ei riktig god helg!

- snakkes

Tirsdag 4. november

Iris har hatt et knallbra Rasemesterskap og står igjen som Rasemester, Prøvevinner og Jaktchampion :) Vi er rørt og stolte i dag og skal feire med sprudlevann og kake. Med en samlet KP på 393 kan vi ikke annet enn å bøye oss i hatten!

-snakkes

Onsdag 15. oktober

Vi har hatt noen dager med dårlig internettforbindelse ogvda blir det vanskelig og oppdatere!

Geir, Iris og Zalto hadde en knall-helg i Trysil sist med masse god trening - bikkjene er i form! Håper Zalto kan komme med på DM, Iris er meldt på Rasemesterskapet for Luzernerstøvere så det er viktig med trening. Våre hunder er jo nærmest å anse som toppidrettsutøvere, opprettholdelse av kontinuerlig treninge er alpha og omega.

Sjekk ut nye videoklipp, her!

Ønsker alle fortsatt fin uke!

- snakke

Søndag 5. oktober 2014

Vi kom hjem i går kveld etter fantastiske dager i Hede i Härjedalen, nærmere bestemt Lundalen - vårt harejaktparadis! Vi har hatt ute hara og hørt los hver dag i 8 dager, vært tørre på beina og varme på øra :) 3 harer har vi skutt, 2 for Iris og 1 for Zalto. Martin fikk 2, mens mora måtte ta til takke med 1 :) Han far sjøl er kameramann og står alltid sammen med Martin.
Her finner dere litt snacks fra turen:
Sjekk ut video av Martin som skyter hare for Iris her
Zalto med veijag i Hede her
Iris har god fot her
Se bilder fra turen vår her

Vi har fått masse herlige tilbakemeldinger om at avkom etter Iris jager godt. Spesielt vil vi trekke fram Himdalen's Isac og gratulere han med den sterk 1 ÅP på prøve forrige uke.. Moro med tilbakemeldinger om at de yngre jager bra også - stå på!

Ønsker dere alle en fin uke :)

Snakkes!

Tirsdag 23. september 2014

Det ble jammen en hare til i går - Zalto tok ut og jaget hare nummer 2 til full tid før doten. Fornøyd jeger og sliten hund kom hjem etter vellykket jakt i Trysils dype skoger, les hyttefelt :)

Sliten

Dot etter 70 minutter - nå ny fot :)

Mandag 22. september 2014

Nok en helg er over, det går altfor fort og jeg skulle ønske den var mye lengre! Det har vært godt med en helg hjemme, med tid til husarbeid og innekos. Martin har debutert som dommer under Glomma-cup - det gikk kjempebra. Anja har vært på farten med venner, slik det skal være :)
Geir reiste til Trysil torsdag og har hatt fine dager! God los fredag, se bilder fra fredagen nedenfor. Lørdag  slapp han Zimba fra morgenen og Zalto utpå dagen - ingen uttak. Los i går også og i skrivende stund går losen:) Fot 0650 og uttak 0705!

Ønsker dere alle en fin uke!

- snakkes

Tirsdag 16. september 2014

Jakta er i gang og i går falt endelig den første haren for Zalto i sesongen 14/15. Martin trengte kun 1 skudd på'n i veien. Zalto hadde 100 minutter los før dot'en. Geir og Martin har hatt noen fine dager i Grasbekkåsen - mange loser men ikke så mange skuddmuligheter. Iris har løpetid og er på 12. dagen i dag - blir ikke noe slipp på henne før vi drar til Hede.
Zimba er med og er ei tøff frøken - ble sluppet på en hare i mørket en kveld. Den lille frøkna dro som en strek etter og leita i over en time før hun fant veien hjem helt selv - lover godt!

Snakkes snart :)

Stemning

Tirsdag 26. august 2014

For en åpning vi fikk på sesongen! 3 harer ute fredag (1 for Zalto og 2 for Iris), 2 harer ute lørdag for Zalto og 1 hare ute for Iris søndag. Vi har hatt en kjempefin treningshelg med småharar som finner på mye sprell i hyttefelt - kjempegod trening, Iris er støl etter søndagens strabas ennå.

Siste finpuss på Luzernerposten er i gang, skal bli godt å få sendt den til trykking før avreise til York. Tone reiser til York for å gå på skole en uke for å lære engelsk neste uke - det blir spennende.

Geir er på dommersamling med Norsk Harehundklub i kveld - måtte gjennom noen oppdateringer før jaktprøvesesongen.

Ønsker dere ei fin uke :=)

- talas

Torsdag 21. august

Dagene går unna i rekordfart, spesielt nå som hverdagen er tilbake! Geir har jobbet på Hamar de siste to ukene og det er virkelig mye arbeid igjen på den som er hjemme - godt det er siste dagen i dag! Hjemme står bilen ferdig pakka - det eneste som mangler er bikkjene som jeg skal hjem og hente rette etter jobb. Deretter setter jeg kursen mot Trysil - hvor jeg plukker opp Geir på veien. Gleder oss til herlige treningsdager i skauen med bikkjene!

Ønsker alle ei fin helg og lykke til med sesongens første slipp :)

- snakkes

Søndag 10. august 2014

God søndag godtfolk! Tok visst nok ferie fra hjemmesida denne sommeren også
Alt er bra med oss og vi har hatt en fantastisk sommer med knall-vær og kos. Høydepunktet har nok vært den herlige uka vi var i Lønstrup i Danmark. Fotball-laget til Martin deltok på Dana-cup i Hjørring. Laget gjorde det veldig bra og kom seg helt til semi-finale i B-sluttspillet! Den lille byen vi bodde i var fantastisk , med herlig atmosfære og flotte strender.  Se noen bilder fra ferien her.

Sommeren går mot hell og da venter en spennende jakt-høst. Geir er godt i gang med sykling med bikkjene og vi gleder oss til vi kan slippe! Zimba trives og vokser:) På bildet ser dere 3. generasjoner: Borgarbergets Zimba med far Himdalen's Zalto og bestemor Azzie von Silar.

Ønsker alle ei god uke.

- snakkes

Tre generasjoner

Onsdag 16. juli 2014

Vi koser oss med ferie - godt sommervær er det også. I dag har Iris og Azzie fått utført tannbehandling - flotte og hvite glis har de fått begge to :)
Zimba har vært med oss opp til Bøhlertjern for å sette ut båten - Martin tok seg en dukkert :)

Nå i ettermiddag har vi kost oss med grillmat og nå har vi satt i gang vanning.

En av valpene etter Iris sitt 3. kull har fått egen hjemmeside, sjekk ut www.himdalensthorin.com!

Ønsker alle en flott sommer videre.

- talas

Søndag 6. juli 2014

Ei fin og varm sommerhelg er over - vi har kost oss med hundene hjemme. Deilig å ha tid! Nå er det ei arbeidsuke igjen før ferie - vi gleder oss!

Vi har fått gode tilbakemeldinger fra alle fire valpekjøperne - de har det allle så flott i sine nye hjem :)

I dag møtte Anja og jeg opp på Gardermoen for å ta i mot Tuva som kom hjem i dag etter 1 år som utvekslingstudent i USA - det ble tårer og latter om hverandre - herlig gjensynsglede.

Zimba sin stamtavle er lagt ut på hjemmesiden. Ta en titt her.

Ønsker dere alle ei fin uke.

Lørdag 28. juni 2014

Da var alle 4 valper levert til sine nye eiere. Vi gleder oss over at alle har kommet til flotte hjem og følger spent med på utviklingen. Nå skal vi glede oss over tiden med valp i hus - de blir spennende å se hvordan Zimba vil takle å bli alene.

Hjemmesiden er nå oppdatert med masse nytt både her og der, sjekk ut
Første kull Iris og Andre kull Iris.

Ønsker alle en god helg :)

- snakkes

Søndag 15. juni 2014

Ei flott forsommerhelg er over. Dagene går med til valper og bikkjer - litt soling og hagearbeid har vi også fått tid til. I dag Hr. Braaten vært her og vi har forberedt årets Luzernersamling - alt er på stell!
Valpen var til veterinærbesiktigelse fredag og fikk fine skussmål - alle gikk igjennom uten anmerkning. Samtlige ble vaksinert og chippet - ingen skrek - de var mest opptatt av godis - noen riktige matvrak!

Zimba er en flott og trygg valp. Hun utforsker tomta på egenhånd, leker med valpene, oss og lekene vi har!

Ønsker dere alle en fin uke, i morgen er det veiing og kloklipping!

- snakkes :)

Mandag 9. juni 2014

Dagen går så altfor fort når vi ha valper, vips så var det kvelden og ikke søndag i det heletatt - vi glemte nesten bort veiing i dag - helt forvirra av 2. pinsedag. Vi ha hatt en fantastisk fin pinsehelg med flott vær og valpekos. Det går helt supert med Zimba også!

Nå har vi fått veid, fora og lufta før det er kvelden. Vektene ved 6 ukers alder ser dere her.

Ønsker alle ei fin sommeruke :)

- snakkes

Lørdag 7. juni 2014

Hils på Borgerbergets Zimba🙂 Vi hentet henne i går og hjemturen gikk kjempefint! Vel hjemme ble Zimba raskt godtatt av flokken - planen om å la henne gå sammen med Azzie måtte vi endre - så nå er hun sammen med valpene :) Iris er helt unik og tok henne til seg:)

I dag har valpene vært utenfor hundegården for første gang, de storkoste seg med masse nytt og utforske! De ha også fått sitt første måltid med tørrfor i dag og det gikk ned på høykant!!

Geir har vært på Slåstad på utstilling i dag og hjulpet til å stille ut et av avkommene etter Azzie, Himdalen's Doffen - se resultatet her.

Ønsker dere en fin pinsehelg!

- talas

Godtatt som en av flokken :)

Mandag 2. juni 2014

Dagene går så utrolig fort - tenk: valpene er alt 5 uker i dag! De er veid i dag, det kan dere se her! De er noen skikkelige sjarmtroll - kvikner til i kveldinga, når temperaturen synker litt.
Vi har så smått begynt med tilleggsforing. Vi har veldig god erfaring med bruk av geitemelk, og jeg skal love deg at det går ned på høykant hos disse også. Vi kommer til å gi de geitemelk to til tre ganger om dagen fram mot helga - da blir de introdusert med oppbløtet tørrfor. Valpekassa har vi nå tatt bort og har åpnet opp så valpene kan gå ut! Første "skogsturen" tar vi til helga :)

Takk til alle som var innom oss på valpebesøk i helgen - kjempekoselig med besøk av dere :)

Sender mange gratulasjoner til fine Himdalen's Dennis og hans eiere for flott utstillingsresultat på utstilling Kr.Himmelfartsdag, Excellent, 1AK, 1 AKK, CK, 2BHK!

Det nærmer seg at Zimba kommer hjem, fredag henter vi henne :)

Ønsker dere alle er flott første uke i juni :)

- talas

Mandag 26. mai 2014

Dagene går fort og det er over en uke siden siste oppdatering. Vi har vært uten pc noen dager og da begrenser mulighetene seg. Valpene vokser seg store og fine. De er noen skikkelige fininger som begynner å få tenner. Snart skal de ut også - det blir spennende! Valpene er 4 uker i dag og vekt og nye video kan dere se her!

Vi hadde besøk av fine Himdalen's Isack i helgen - han ble stilt på utstillingen på Høytorp fort, med kjempefine resultater: Excellent, CK, CERT, 1BHK og BIM :) Gratulerer til hund og eier!

Vi ser fram til ei kort arbeidsuke og hyggelige besøk av valpekjøpere kommende langhelg - dere er hjertelig velkomne :)

Ønsker dere alle noen fine sommer dager, vi snakkes plutselig :)

Søndag 18. mai 2014

Hils på Borgarbergets ZIMBA :) Vi har vært på langtur til Sverige i dag og plukket ut valp etter Zalto - kjempe fine valper  og en flott tur. Vi gleder oss masse til neste tur da vi skal hente henne hjem:)

Vi har hatt ei travel uke, med masse forberedelser til 17. mai. Vi hadde en flott feiring med nydelig vær. Nå venter en litt roligere uke - og det skal bli godt!

Gratulerer Terje med kjempefint gordon-kull og Geir Flaten med enda et CERT på Himdalen's Zita på utstilling i dag!

Håper alle får ei fin uke!

- talas :)

Søndag 11. mai 2014

Ei innholdsrik uke og helg er snart over. I valpekassa går det bra, Iris er en god mor! Se bilde av dem her.

Terje har vært på utstilling med sin Norbotten Spets, Wilma, og vi gratulerer så mye med Norsk og Svensk Utstillingschampionat - KJEMPEMORO.

Himdalen's Zita har vært på utstilling både lørdag og søndag denne helga med flott resultat, se  her.

Ønsker dere alle ei fin uke - i morra er valpene 2 uker og det er dags for veiing ;)

- snakkes

Mandag 5, mai 2014

God mandagskveld :) Etter noen stille dager er hverdagen tilbake i hundreogti. I valpekassa går det veldig bra, valpene er en uke i dag:) Se vektdiagram under Tredje kull Iris her.

Den lille smaken av sommer vi fikk er borte og det er kaldt - vi fyrer i ovnen,

Ønsker alle der ute ei kjempefin uke🙂

- snakkes

Tirsdag 29. april 2014

God morgen fra valpekassa. Her står det bra til med oss:) Matmora er litt sliten etter ei natt med lite søvn, men det har gått veldig bra - til tross for at vi mista en valp:( Trist, men når den ikke greide å ta til seg mat på egenhånd, ble det dessverre en slik utgang. Tungt er det, men vi forsøker å glede oss over det liv vi har i kassa - og at det er bra med Iris! I dag blir det halveis jobb/valpevåk i brakka - må holde øye med Iris slik at hun holder seg unna såret.

Les om forløsning og kjønnsfordeling under tredje kull Iris, her.

Følg med for oppdateringer:)

Ha en fin dag :)

- snakkes

Lørdag 26. april 2014

Endelig er familien fulltallige igjen: Martin kom hjem fra en helt topp uke på leirskole - dog uten stemme og med bart😀

Geir har vært i Nittedal på Norsk Harehundklub sin utstilling i dag. 2 av valpene etter Iris og Zalto skulle stilles ut for første gang, se bilder og deres flotte resultat her.

Til dere som venter på valp: fødsel er ikke i gang ennå. Iris er sprekkferdig, men i god form - det er veldig liv inne i den store magen:) Iris ville ikke ha mat i kveld og det blir spennende å ta tempen på henne i kveld - er det temperaturfall er fødsel trolig i gang i løpet av et døgn. Følg med på hjemmesiden, vi oppdaterer så snart det er noe nytt å kommer med.

Ønsker alle en fin lørdag:)

. snakkes

Tirsdag 22. april 2014

Da er årets påske over for denne gangen og hverdagen er tilbake. Vi legger bak oss en herlig hjemme-påske med avslapping og kos. Geir og Martin var på tiur-leik, dessverre ikke noe tiur på leiken - men de fikk med seg orrespill på ei myr i nærheten - og hvilken opplevelse er det ikke å sove ute under åpen himmel?

Nå teller vi ned mot fødsel. Iris er på 58- dagen i dag og vi har vært hos veterinæren og røntget henne i dag, se her for mer informasjon om antall valper.

Martin er reist på leirskole i dag, så det er stille i huset. Han og klassen er på en kystleirskole utenfor Sandefjord og de kommer til å få det knall. Fantastisk sommervær er det om dagen også - bare å nyte det!

Ønsker dere alle ei fin uke :)

- talas!

Bilder fra leiken

Mandag 14. april 2014

Vizzla med hennes 6 tispevalper - en av disse skal hjem til oss - vi gleder oss!

Lørdag 12. april 2014

Zalto har blitt far i dag! 6 valper så dagens lys - det ble 6 tisper! Bra jobb av mor, Vizzla:)

Iris er i god form, kan tydelig se hun legger seg ut - 14 dager igjen :) Ser fram til noen fine påskedager - valpekassa skal opp!

Vi har vært på Åråsen, i møkkavær, i ettermiddag. Dessverre ble det tap - så jæ...la ufortjent!

GRATULERER TERJE OG BG WILMA MED FANTASTISK RESULTAT PÅ UTSTILLING I SVERIGE - BIR OG BIS -  og det mot 30 nobs og 35 finsk spets! Kjempe-hund:)

Nå skal vi nyte påskeferien.

-Snakkes

Søndag 30. mars 2014

For en fantastisk vår-helg vi har hatt😎 Sol og varme, fuglekvitter og haralos, hagearbeid og kaffekos, fotballkamp og trimturer - bare et ord er dekkende HERLIG! Vi har nytt dagene til det fulle. Zalto hadde sesongens siste haralos lørdag, 90 minutters los med godt driv! Nå er målet og holde formen hans vedlike med sykkelturer allerede nå, 1 til 2 ganger i uka må være bra!

Iris er kvalm og spiser dårlig, men hun er like blid og veldig kosete. Lørdag fikk vi besøk av en valpekjøper, hans samboer og en kamerat - veldig hyggelig😀 Gleder oss til de kommer tilbake når valpene har kommet!

Nå ønsker vi alle der ute en riktig fin uke!

- vi snakkes :)

Fantastisk solnedgang

Bråtabrann

Tirsdag 25. mars 2014

I dag har vi tatt ultralyd av Iris og vi kan, med glede, meddele at hun er drektig! Ååååå, det blir så spennende - vi gleder oss veldig!

Våren er tilbake - deilig å kjenne sola varme!

Ønsker alle en fin tirsdag :)

Søndag 16. mars

Allerede halveis uti mars måned! Vi har hatt noen fine vårdager, men nå i ettermiddag fikk vi se at årstiden kan være stri - det kom snø :( Stakkar den blåveisen jeg så her forleden, dekket av snø nå!

Geir var ute en tur med Zalto i dag, nytt videoklipp fra i dag er lagt ut her.

Førstkommende helg får vi kanskje besøk av Zalza, avkom etter Iris og Zalto. Hun skal få lov å prøve seg på haren i de Himdalske skoger på barmark. Det blir spennende - vi gleder oss!

Ønsker dere alle ei fin uke :)

- vi talas

Søndag 2. mars 2014

Våren er offisielt startet denne helgen med Martin sine første fotballkamper ute på kunstgress. Kamp på Jessheim lørdag i snøvær. Martin storspilte, 2 mål, 1 målgivende og flere startede angrep med store sjanser. Det ble seier 5-6 på bortebane. I dag var det debut med 11'er fotball. Gutta klarte seg superbra og slo ett år eldre Skedsmo G14 4-3 :)

Geir har vært ute med Zalto både i går og i dag. I går hadde Zalto en konge-dag i skogen og holdt haran på beina i 5 timer. I dag fikk Zalto ut tidlig, fot i 15 minutter før uttak, og jaget godt i en time tapsfritt. Da gjorde haren en masse krumspring for å riste av seg bikkja - ut på store Bøhlertjern på VELDIG dårlig is. Zalto kastet seg utpå isen, gikk igjennom inne ved land før han kom seg opp på isen igjen og tok opp jaget utover isen. Det ble død-tap her, haren visste nok hva den gjorde :)
Det blir ikke nye slipp i dette området igjen denne sesongen. Geir ble skremt over hvor dårlig isen var, se bilder nedenfor . Vi er sjeleglade for at det gikk bra!

Nå venter første uka i mars - ha ei god uke alle sammen :)

- talas

Dårlig is.....

Zalto gikk gjennom isen inne ved land

Torsdag 27. februar 2014

Hei alle sammen - en hektisk februar-måned er snart ved veis ende. Alle tre bikkjer har vært i parringsaksjon og vi kan nå gå inn i ventemodus. Regner med vi tar ultralyd på Azzie neste uke - blir spennende! Iris har hatt Herre-besøk et par dager, SR Mikko har vært på en liten ferie hos oss. Supert at Mikkos eiere lot oss låne han noen dager. Zalto hadde tidligere denne måneden besøk av ei svensk tispe, Vizzla. Paring ble gjennomført 2 ganger - spennende kombinasjon!

Her på Neset er det vårfornemmelser om dagen. All snøen er borte og vi venter på hestehoven :) Kan vel fortsatt bli vinter, så vi får ikke venne oss til dette for tidlig.

Dersom du er interessert i å kjøpe valp av oss er det bare å ta kontakt :)

- snakkes

Søndag 9. februar 2014

Da er familien fulltallige igjen - Geir og Azzie var hjemme i tre-tida. Familien Johansson vartet opp med en enorm gjestfrihet, med eget soverom og deilig matservering. Ikke alle ville åpnet hjemmet sitt slik for en "fremmed"!
Dessverre våknet Geir opp fredag med feber og turen stil Sverige ble lang - han er fortsatt i veldig dårlig form- feberen herjer og det er snart på tide for han å finne senga.

Ønsker alle ei fin uke!

- snakkes

Fredag 7. februar 2014

Da er huset i ferd med å gjøres helgeklart :) Geir og Azzie er vel framme i Kisa hos Anders og Finabos Knut. Første parring er gjennomført og de hang sammen i 15 minutter. Geir blir til søndag og forsøker en ny parring før han vender snuta hjemover - ååå dette blir spennende tider!

Ønsker dere alle en riktig god helg😀

- snakkes

Mandag 3. februar 2014

Nå har mildværet kommet og det som var av snø er nesten borte igjen - veien inn på gården er nesten bar! Vi som egentlig synes det var fint med - 5 grader og lett snø :( Ikke noe å gjøre noe med!

Azzie løper og parring planlegges til helga, det blir spennende. Vi venter på at Iris skal komme også, men det gjør ingenting om det drøyer litt til. Zalto skal få damebesøk fra Sverige neste uke - så her skal det befruktes!

Ønsker dere alle ei fin uke, allerede første uka i februar.

- snakkes

Søndag 26. januar 2014

Det har blitt litt dårlig med oppdatering i det siste, det betyr ikke at det ikke har vært noe å oppdatere om :) Geir holder Zalto i form med tanke på EP-start senere i vinter. Både forrige helg og denne helga har Zalto jaga bra. I dag holdt han haren på beina i 2 timer og 45 minutter. Det gikk over ei å med livet som innsats flere ganger, se bilde nedenfor. Zalto ble koblet i full los og var ikke fornøyd med det - ble liggende i bilen og pipe mens Zuzette til Tom Braaten fikk prøve seg på losdyret :) Det blir lastet opp et nytt videoklipp fra dagen i dag i løpet av kvelden.

Ønsker dere alle at de siste dagene i januar blir fine - snart februar alt - tida går så fort!


- snakkes

Med livet som innsats

På bildet ser dere jaget som gikk over åa. Som bildet viser gikk Zalto gjennom isen.

Onsdag 15. januar 2014

Kong Vinter har endelig funnet veien til oss, og vi har fått litt snø. Kuldegradene har kommet også - det er godt å kjenne at det biter i kinnene.

I dag fikk vi en meget hyggelig nyhet - enda et av avkommene til Iris er jaktpremiert: Himdalen's Zita er innstilt til en 2. ÅP - VI GRATULERER.

I dag har vi lastet opp flere nye videoer - ta derfor turen innom videoklipp-siden!

GOD FORNØYELSE :)

- talas

Tirsdag 7. januar 2014

Det blei seint før gutta kom hjem fra jakt søndag kveld. Zalto holdt haren i gang i over 5 timer før harefall. Til sammen nesten 10 timers harelos og 3 harer med hjem må vel sies å være en vellykket jakttur. Takker Terje for gode skyteegenskaper og gratulerer med alle tre harene - Terje fyller 40 år i dag og vi passer på å gratulere han med dagen gjennom denne siden også!

Nå er det hbestemt hvilke hannhunder vi skal bruke på Azzie og Iris, sjekk dette ut under Tredje kull - Azzie og Tredje kull Iris her.

Snakkes :)

Lørdag 4. januar 2014

Gutta er på vinterjakt i Grasbekkåsen denne helga og jammen har det ikke blitt full klaff :) Det er ca 1 meter snø, men Zalto kommer seg fram. Første haran falt for Terjes børse etter 2 og en halv time nesten tapsfri los- Den andre falt etter 1 time og 45 minutter :) Gutta koser seg i vinterlandet. Her hjemme er det mørkt og vått - ingen tegn til at det er vinter overhode.

Ønsker alle en fin lørdagskveld  :)

- talas

Nyttårsaften 2013

Det er den siste dagen i 2013 i dag. Ute blåser og regner det igjen så ille at det er vanskelig å få sove! Nyter derfor kaffe mens jeg oppdaterer dere før det er lyst.

Vi har hatt en fredelig romjul med familemiddager og vennebesøk. Geir har vært ute å trimma Zalto flere ganger denne romjulen også, men i dag er det hvile - ikke vær for harejakt i dag.

I kveld venter vi, tradisjon tro, hyggelig besøk av Geirs bror og familie. Vi skal kose oss med god mat og drikke gjennom kvelden. Det blir faktisk en tre-retters å servere i kveld med både hvitt og rødt i glassene - vi gleder oss :)

Vi gleder oss til å ta fatt på et nytt og spennende 2014 - veldig hyggelig å ha dere med oss på laget!

Ønsker dere alle en fin nyttårsfeiring.

- snakkes :)

Julaften 2013

....Nå er det julemorgen, alle barn (og voksne) må stå opp å gjøre seg klar......... Jeg hadde klokken på tidlig i dag - måtte ha med meg "Jul i Svingen" og "Snikker Andersen og julenissen"! Nå koser jeg meg med gløgg mens vind og regn pisker på vinduene.
Vi har hatt en fin førjulstid, selvom selve julestemingen har latt vente på seg. Det blir ikke det samme når gresset er grønt på utsida av kjøkkenvinduet! I kveld venter vi gjester, mamma og søstra mi skal feire jul med oss. Ribba er ferdig krydra og både sur- og rødkål klar til å kokes - det blir nok jul i det brune huset i skogkanten i år også. Vi  får kysse fingrene for at vi får beholde strømmen gjennom dagen og kvelden, det er jo meldt uvær.
Geir var et par turer ute med Zalto tidligere i uka, uten børse selvfølgelig, allikevel henger det er kritt hvit julehara på brakkeveggen. Zalto ordna opp det på egenhånd! Legger ut noen nye videoklipp utover dagen av losen på denne haren.

Ønsker dere alle en herlig julekveld og en fredfull og god romjul. Vi skal nyte hvert sekund :)

Juleklemmer fra oss til dere!

- tatast  

Søndag 15. desember 2013

Zalto er friskmeldt, men dessverre er det helt håpløst jaktføre om dagen. Geir var ute en tur i går - Zalto slo godt ut men fant ikke fot noe sted. Kvelden før startet det med underkjølt regn som utover natten gikk over til blaut snø. Snøen er i skrivende stund helt borte - for her regner det så det spruter!
Den siste uka har inneholdt mange bursdagsfeiringer; bestemor 70 år, mormor 69 år og Anja 17 år. Sistnevnte feires med kaffeslabberas i ettermiddag, så jeg må vel  i gang å bake litt i dag. Finpusse litt på Luzernerposten også - det er på tide å få sendt den over til trykking!

Ønsker dere alle en fin 3. søndag i advent!

- snakkes :)

Torsdag 5. desember 2013

Etter slippet lørdag har Zalto nyst og hostet veldig. Mandag dro vi derfor til veterinæren for sjekk. Zalto var meldt på eliteprøve hos Aust-Agder HHK og vi var usikre på om han kunne stilles. Veterinæren vi var hos konstarerte mandag luftveisinfeksjon med hovne mandler og anbefalte ikke jaktprøvedeltakelse- Veterinærattest ble skrevet ut. Zalto flytta inn til oss slik at vi kunne "overvåke" han litt bedre. Både host og nys ble fort merkbart bedre og vi bestemte oss onsdag for en eksttra tur til veterinæren for en "last check" før vi tok avgjørelsen på om vi skulle stille til start eller ikke. Vetrinæren vi var hos i går anbefalte heller ikke jaktprøvestart, selvom han var blitt merkbart bedre. Jaktprøve er en stor påkjenning for en hund og er den ikke hundre % bør den heller ikke stilles. Vi tok derfor avgjørelsen om å ikke stille til start på morgendagens jaktprøve. Det kommer nye sjanser etter jul og vi tenker slik at Marit Bjørgen ville helt sikkert også stått over skirennet - det kommer flere muligheter.

Her stormer det i kveld - vinden river godt i huset mens det brer seg et hvitt teppe på bakken :)

God kveld! 

Lørdag 30. november 2013

I dag har Geir vært i skauen med Zalto, Martin og forhåpentligvis enda en kommende harejeger, Hans Marius. De hadde en kjempekoselig dag i skogen. Dessverre ingen harelos i dag - men det var det kanskje en mening.......gråbein sjøl var blitt obeservert i samme område som Zalto gikk på fot i dagen i forveien:(

I løpet av dagen i dag har det tikket inn hyggelige meldinger fra Himdalen's-eiere rundt omkring i landet, utlandet også, med melding om både los og harefall!. Vi er så glade for at valpene fra vårt oppdrett kommer til eiere som driver de fram i skogen - de er jo jaktbikkjer. Vi gratulerer Himdalen's Tequila Sunrise med hennes første hare :) Se forresten hjemmesiden til Tequilas eiere her.

I morgen er det allerede 1. desember og her er adventstaker og julestjerner på plass. Mangler bare lys på treet ute - regner med det kommer på i morgen :) Martin skal spille futsal i morgen så vi tar turen til Bjørnholthallen.

Ha en fin 1. søndag i advent i morgen!
 

RR NUCH NV-13 Himdalen's Zalto

Søndag 24. november 2013

Ei fin helg går mot slutten - det har blitt mye haralos, til og med harafall. Martin har skutt sin sjette hare - og denne gangen for Zalto!
Zalto hadde ute en hara i Holtedalslia i dag. Han holdt den i gang en times tid. Ikke de beste vitringsforholda i dag.

Nå ønsker vi alle ei fin siste uke i november :)

- talast 

Lørdag 23. november 2013

Geir tok med seg Iris til de Gans'ke skoger i dag. Hun kom i fot i nærheten av Lopperud og tok ut haren etter en times fortarbeide. Geir sto igjen ved Lopperud og kunne se på peilen at losen gikk fram og tilbake over Møsjøen. Litt bekymra for tykkelsen på isen, la Geir i vei etter og heldigvis ingen fare. 5 cm blank stålis. Da sola var i ferd med å gå ned, gjorde Geir flere forsøk på å få koblet Iris, se et av dem her, med et lite håp om å komme ut av skogen før det ble mørkt. Iris ville det anderledes - hun gav seg av seg selv på et tap og ble koblet 1730! Da hadde hun hatt haren ute siden 11:10 :) Herlig dag i skogen, selvom husfrua syntes den var vel lang, særlig når mobilen til Geir konka uta av kulda og det ikke var mulig å oppnå kontakt.

God lørdag :)

- snakkes!

På denne lille holmen satte haren seg inn. Iris fant den igjen og det ble et voldsomt beskrik. Dessverre fikk vi det ikke på film, men ljomen i skogen etter gjentaket sitter igjen i margen, gåsehud!

Lopperud-hytta

Tirsdag 19. november 2013

Endelig er vi på nett igjen! Rart hvor avhengig man blir av nettforbindelse :)
Søndagen på Dogs4All gikk over all forventning. Både Iris og Zalto fikk tittelen NV-13! Les kritikken til Iris her og Zalto sin her. Vi hadde en kjempefin dag sammen med masse trivelige folk. Geirs bror Terje stilte sin Norbotten Spets Wilma(han har egen handler i datteren Tonje og hun er kjempeflink) dagen i forveien og for henne ble det også full klaff: første CERTet og tittelen NV-13, CACIB og BIR. Vi gratulerer!

På ettermiddagen fikk vi unna litt prakriske gjøremål hjemme . greit å få tatt opp båten også!

Spennende tider i vente også: Vi planlegger kull både på Azzie og Iris til våren. Det blir noen spennende kombinasjoner. Interesserte bes ta kontakt:)

- Vi hörs

Søndag 17. November

I dag har vi vært på Dogs for All. Zalto ble BIR og Iris BIM og begge kan nå tituleres med NV-13 - hurra. :-)

Vi mangler netforbindelse  i kveld, derfor litt dårlig oppdatering. Fortsettelse følger...

Ønsker dere alle ei fin uke!

Søndag 10. november

En meget vellykket uke går mot slutten. Geir kom hjem fredag kveld med 2 godkjente aspirantarbeider - med det godkjent harehundommer!!!!
Lørdag var det endelig Iris sin tur til en tur i skogen - hun boblet neste over av glede :) Hun fikk tak i en lite tass og Geir valgte å koble etter 15 minutters los da han var redd for at hun skulle ta haren. Hun gikk på fot på en ny hare som hun ikke fikk ut.
Søndag - harejaktas dag - var Geir og Tone ute med Zalto i Himdalen. Slapp på den haren Iris hadde fot på dagen i forveien. Det lukta litt dårlig i dag, så han måtte neste helt innpå haren før det ble skikkelig rumpeføring. Zalto tok ut og vi fikk se haren i veien etter 20 minutters los. Den var nede i veien en sving før den løp tilbake der den kom fra. Etter et lite tap etter en times los finner Zalto ut at haren har gått på veien. Han jager veien en km før han finner ut at haren har finni på et triks. Haren har tatt veien opp og gjennom ei steinur og deretter opp en fjekkvegg før den igjen er i skogen. Dette gjorde den vel i et forsøk på å riste av seg bikkja. Zalto er ikke ei Himdalen's- bikkje for ingenting - han finner ut av det og haren er på beina igjen. Deretter går losen nærmest tapsfritt til vi får se haren komme mot oss i veien. Dere kan se videoklipp fra dagen her.

Vi har hatt ei fin helg og er klare for ei ny uke! Ønske alle ei fin ei :)

- snakkes :)

Tirsdag 5. november 2013

I dag er første avkom etter Iris blitt jaktpremiert! Himdalens Isack har vært på sin første ÅP og gikk til full tid, vi gratulerer:) Les mer her

Har lagt ut et nytt videoklipp i dag; se Zalto i los under Østerdalsprøva's første dag. Se klippet her

Ha ei fortsatt fin uke!

-snakkes :)

Søndag 3. november 2013

Geir og Zalto er nå på vei hjem fra eliteprøve på Tynset. Zalto ble nummer 3 på prøva kun 2 poeng bak andreplassen med en 3. EP.  Han fikk 248 pp oh 262 kp. Vi er fornøyde med det :) Kommer tilbake med mer når hund og fører ankommer hjemmet senere!

Ønsker dere alle en fin søndag og eri fin novemberuke:)

- snakkes!

Søndag 20. oktober 2013

Geir er hjemme etter ei fin helg i Trysil. Kaldt og klart med litt flekkvis snø.
Slipp lørdag, Zalto - minus 7 grader
Zalto hadde en kjempelos denne dagen! Geir trodde først at Zalto jaga rev - men det var en svær hara som gikk svært! Han dro ut 7,5 km fra uttaket. I løpet av 5 timer klokket Zalto inn 3 timer og 40 minutter hørbar los. Som dere ser av peilen gikk det unna:) Iris ble sluppet  senenere på dagen og tok også ut en hare som hun tapte på veien etter 30 minutters los.
Slipp søndag, Iris - minus 12 grader
Iris fikk ut en hara som hun jaga 10 minutter på - ellers gikk hun iherdig på fot på to andre harer som hun ikke fikk ut.

Ønsker dere alle ei fin uke!

- talas :)

Tirsdag 15. oktober 2013

Etter mange dager uten nett-tilgang hjemme er vi endelig tilbake! I dag har vi jamen en nyhet å melde også - Geir har skutt en rev i dag. Åte ble lagt ut i går og ved en tilfeldighet fikk Tone se reven mens hun lagde middag. Se flere bilder her.
Geir var i Trysil i helgen for å trene hunder - her hjemme er det elg-jakt og dermed stengt for andre. Got at en har alternativ :)

Vi er inne i en hektisk uke med mange gjøremål - vips er denne uka omme!

- snakkes :)

Lørdag 5. oktober 2013

Da er vi hjemme etter en herlig jakt-ferie de svenske skoger. For oss finnes ikke finere sted for harejakt - flotte "marker" og bra med hare! På vår vei hjem i dag valgte vi å kjøre en ny vei og vi oppdaget da et fantastisk svensk fjell-landskap. Veien over Tännes til Särna er noe av den flotteste ur-naturen jeg har sett. Tror jeg aldri har vært så fascinert av furu noen gang tidligere som jeg har vært i dag! Disse furuene har stått der i hundrede av år.

Les om vår jakt i Hede - dag for dag - i vår oppsummering under.

God fornøyelse :)

1. jaktdag - lørdag 28. septemberIris - los - 80 minutter
Iris var mer enn klar første jakt-morgen. Hun tok ut en liten sommer-unge etter bare 10 minutters fot. Haran gikk trangt og gikk over uttaket 4 ganger før det ble dødtap. Vi hadde ikke skuddmulighet på denne haren men så den en gang.

2. jaktdag - søndag 29. september

Zalto - los 90 minutter, tilleggslos 30 minutter
En litt kald høstmorgen og Zalto tok ut hare etter 15 minutters fot. Haren buktet en fin runde med Zalto hakk i hæl. Etter denne fine bukten drar haren ut  før den tar veien fatt. Zalto jager haren i vei ca 3 km, han er riktignok en del bak men gir på med tydelig losføring i veien. Haren hopper av veien og tar kanten på en hogstflate før den setter seg inn i storskogen. Zalto tar haren og Geir må opp for å hente både bikkje og hare! Vi flytter oss og Zalto finner raskt ny fot. Foten er lang og vi velger å ta bilen for å kjøre etter. Da vi går ut av bilen hører vi at Zalto har tatt ut. Etter ca 30 minutter tapsfri los går haren inn i grusgropen - dødtap!

3. jaktdag - mandag 30. septemberIris - los 40 minutter - DOT
Iris kommer raskt i fot og tar ut etter 10 minutters fot. Martin og Tone trekker lodd om postene og Martin blir igjen med pappa i nærheten av uttaket mens jeg trasker opp til grusgropen. Etter 40 minutter felles haren etter to raske fra posten i grusgropen :)

4. jaktdag - tirsdag 1. oktoberZalto - fikk ikke ut
Kald og klar morgen med rimfrost. Zalto kjente først foten i veien og jobbet iherdig i timesvis men fikk ikke ut denne haren. Vi flyttet på oss etter f lere timer med dessverre hadde sola tørket opp all rimfrost og antakelig tatt med seg harefoten på veien - fant ikke mer fot denne dagen.

5. jaktdag - onsdag 2. oktober

Zalto - los 60 minutter - DOT
Zalto finner fot i veien og ikke visste vi da hvilket enormt fotarbeide Zalot måtte legge bak seg før han skulle få ut denne haren. Hele 4 km i luftlinje fra der han begynte på fot til der haren satt. Gjennom en kuflokk og over en vei måtte han også rede ut for å finne haren. Etter nærmest 60 minutters tapsfri los stoppes en svær RAMLER (les: stor hann-hare) av 2 raske (også denne gangen) fra Tones smekre Brescia Luxe Lady :)

6. jaktdag - torsdag 3. oktober


Iris - los 120 minutter
Iris tok ut hare etter 20 minutters fotarbeide og losen turet fint innenfor hørehold i 120 minutter før haren var før oss til grusgropen og gjett hva den gjorde der.....gikk inn! Der ble det det derfor dødtap.
Vi slapp Zalto senere på dagen. Han fant fot men måtte ropes av foten når klokka var 15:00 uten å ha fått ut haren.

7. jaktdag - fredag 4. oktober


Zalto - los 20 minutter
Vi gikk en lang runde denne morgenen uten å komme i fot. Zalto fant fot tidlig på formiddagen og tok ut utenfor hørehold. Han holdt haran på beina tapsfritt i 20 minutter, men lå nok noe bak for han ga ikke skikkelig på, før det ble dødtap. Zalto holdt på i tapet til han ble ropt inn klokka 14:45. 

8. jaktdag - lørdag 5. oktober

Iris - los 70 minutter
Mens Tone ble igjen for å rydde og vaske ut av hytta reiste Geir og Martin opp i terrenget for en siste jakt før avreise. Iris kom ikke i fot like tidlig som vi ønsket, men fant raskt ut hvor haren satt og fikk ut haren så snart hun kom i fot (neste....gikk på fot i 10 minutter). Iris hadde skikkelig bra trøkk på denne haren og jaga tapsfritt, men herlig veijag så grusen spruta. Det gikk som det måtte gå.......haren gikk inn i - gjett 3 ganger - GRUSGROPEN :( Iris markerte tydelig los i berg og prøvde febrilsk å krabbe etter haren inn mellom kampesteinene.

Vi har hatt fantastiske dager i vårt vidunderrike - gleder oss allerede til neste tur!

Vellykket jakt i Hede 2013

Fredag 27. september 2013

Nå er kjøkkenbordet helt fullt av utstyr som skal pakkes ned til Hede-turen vår. Vi gleder oss veldig! Martin skal være med oss og det blir kjempefint! Vi skal ta masse bilder og film slik at vi har noe å vise fram når vi kommer hjem igjen. Blir nok dårlig med oppdatering mens vi er på tur, da det ikke er noe nett å koble seg til i nærheten.

I går kveld var vi på tidenes mest spennende kamp på Åråsen. Molde gjestet Lillestrøm til oppgjør om finaleplassen i årets NM: Hvilken rysare det ble! 2-2 etter full tild, 2-2 etter ekstraomganger også tapte LSK på straffespark 5-4 :( Vi ble selvfølgelig veldig skuffa, men allikevel stolte over hva laget presterte - topp innsats og vilje hele kampen!

Håper alle får en fin helg og kommende høstferie!

Vi snakkes :)

Søndag 22. september 2013

Martin, Geir og Zalto har vært på guttetur denne helga. Var heldige å få låne hytta til onkel:) Det ble en innholdsrik helg med 2 harar på beina begge dager og jammen ble det dot hver dag også! Geir skaut hara i går, mens Martin var den stolte skytt i dag! Nå skal vi lade batterier for til helga reiser vi til  Hede! Det kommer til å bli knallmoro:)

Anja og jeg har holdt fortet hjemme. Kasta bort noen kroner på et Åråsen-besøk i går - håper det ikke føles ut som om vi kaster bort penga på torsdag. Da skal vi nemlig på Åråsen igjen og se LSK ta seg videre til Cupfinalen - må bare slå MFK først.....

Ønsker dere alle ei fin uke :)

- talas!

Søndag 15. september 2013

Geir er vel hjemme etter ei lita uke på jakt i Grasbekkåsen. Mange fine loser med flere muligheter for dot, men Geir har ikke løsnet skudd i det hele tatt. Iris måtte bli hjemme denne gangen grunnet løpetid - skal si hun har vært lei seg. Hun forsto godt at hun ikke fikk være med far på moroa!
Geir hadde en hyggelig dag i Engerdalen sammen med Knut, Stig og Gjert - ikle noe finne-los men trivelig læll:)

Martin har vært i dårlig form denne uke og har måttet holde senga - er i form igjen nå og klar for ei ny fotballuke. Anja øver på bilkjøring og det går veldig bra - må bare bli god-venn med clutchen :)

Ønsker dere alle ei fin uke!

- snakkes

Lørdag 7. september 2013

For en herlig høst.....nei jeg mener sommerdag! Det er fantastisk sommervær som vi passer på å nyte med deilig grillmat. Geir har vært på dommersamling med NHK i dag og fått godkjent elevarbeidet:) Nå venter aspirantarbeid før han er ferdig utdannet harehund-dommer! Det har vært bygde-dag på Enebakkneset og Martin go jeg har vært der. Masse hyggelige folk i sommervarmen, Sør-Neset vant fotballkampen :)

Det nærmer seg jaktstart (selvom man ikke akkurat merker det på temperaturen ute). Geir reiser oppover til Trysil til uka - det blir spennende. Iris har fått løpetid og blir antakeligvis hjemme - Zalto og Azzie blir med !

Ønsker alle ei fin helg og SKITT JAKT :)

- snakkes

Mandag 2, september 2013

Vi har hatt en fantastisk helg! Kort oppsummert:
- Lillestrøm tok 3 poeng etter å ha vunnet kampen på Åråsen mot Odd med 10 mann mesteparten av kampen
- Liverpool FC tok 3 poeng etter å ha vunnet mot selveste ManU
- Vålerenga fikk bank av Molde og minibukken
- Martin sitt superlag, Fet IL G12. tok 1. og 3. plass i Gränscupen 2013
Helga si det!

Geir har vært i Trysil og trent bikkjer. Nytt videoklipp er lagt ut i kveld - ta gjerne en titt.

Ha ein fin uke alle sammen, vi kommer til å fylle vår med fotball!

- snakkes :)

Mandag 26. august 2013

Må prøve å rette opp en ond trend: det har blitt altfor lite oppdateringer på sida vår, men heldigvis går vi nå inn i den beste tida på året og håper selvfølgelig at jakta 13/14 vil gi oss masse nytt å komme med. Uka har fått en pangstart! Martin er på fotballtrening i kveld og onsdag, - og torsdag er det kamp. Et medlemsmøte i Norsk Harehundklub skal vi greie å presse inn på tirsdag. Før vi vet ordet av det er det helg igjen!

Håper dere har en fin mandag og at uka blir god!

- talas 

Søndag 25. august 2013

Det er en stund siden sist vi oppdaterte og siden sist har Martin fylt 12 år, begge ungene har begynt på skolen, LSK har spilt 1-1 både mot Godset og Enga og båndtvangen er opphevet. I forbindelse med sistnevnte reiste Martin, Geir og jeg til Grasbekkåsen fredag for å trene bikkjer. Vi måtte være tidlig oppe - det er fortsatt sommer og sola varmer godt allerede klokka 09:00 - så allerede 04:30 ringte klokka natt til lørdag. Opp for å koke kaffe, smøre mat og lufte hundene. Zalto fikk æren av å åpne. Han hadde ute en hara og gikk på fot på en annen som han ikke fikk ut. På kvelder kjørte Geir og jeg en liten runde i hyttefeltet og fikk jammen se en liten hare-tass:) Søndag morgen, like tidlig oppe, og i dag var det Iris sin tur! Vi gikk ut fra hytta denne morgenen også, bare i en litt annen retning. Det gikk ikke lenge før haran var på beina. Vi fikk se haran flere ganger og vi jobber med å få ut et videoklipp av dette. Iris fikk ut en hara til litt seinere, en liten tass som gikk inn rett etter uttaket. Vi flyttet oss deretter litt og Iris kom i fot av en ny. Bra med hare - det lover godt! Deilig å være i gang igjen :)

Ønsker alle ei fin uke!

- snakkes (antagelig noe oftere heretter)

Mandag 12. august 2013

Nok en uke er gått, tida går fort! Første arbeidsuka etter ferien gikk kjempefort. Onsdagen var vi på Ullevaal og så Liverpool FC banke VIF - DEILIG! Martin var så heldig å få Ian Rush sin autograf på drakta si under kampen - stolt Martin (drakta skal ikke vaskes).

Lørdag dro vi tidlig avgårde mot Elverum og De Nordiske Jakt- og Fiskedagene. Luzernerringen skulle ha stand der og vi skulle stille ut Zalto og Iris, se resultater under utstillinger. Vi traff igjen Himdalen's Tequila Sunrise og hennes herlige eiere. De stilte også ut på utstillingen, resultatet kunne vært bedre - men vi må skylde på dommeren som dømte alle unghunder i alle raser hardt. Tequila er kjempefin :)

I kveld er det endelig mulig å få oppdatert litt, vi har vært plaga med mye tordenvær de siste dagene. I kveld er Martin og Geir på Gjelleråsen der Martin spiller kamp mens Anja er på Trafikalt Grunnkurs. Kvelden bare flyr avgårde.

Vi har så smått begynt å tenke på nye kull på Azzie og Iris vinter 2014. Vi er i tenkeboksen på om vi skal sette kull på begge tispene - er du interessert i valp er det bare å ta kontakt!

Håper dere alle sammen får ei fin uke :)

- snakkes

Fine Azzie von Silar

Søndag 4. august 2013

Da er vi inne i den siste timen av årets sommerferie! Vi har hatt en kjempefin ferie med fantastisk vær - har gått barbeint hver eneste dag i 3 uker! Vi har kost oss med ferietur til Telemark, badeturer, fisketurer, sykkelturer, Trysiltur, sol-slikking, avkjøling i bassenget, grillkvelder, elg-safarier, overnattingsbesøk, fotballkamper mm, se bilder her! Vi (les: Geir) har kommet godt i gang med trimming av bikkjer - de får sin sykkeltur ca annenhver dag. Iris har vært hos veterinæren å fått tatt en skikkelig tannrens - det trengtes! I dag har vi hatt en trivelig dag på Båstad-utstillingen der vi har møtt masse hyggelige folk og bikkjer.

Nå venter jobb igjen i morgen - hverdagen er tilbake - kunne tenkt oss 3 uker ferie til!

Ønsker alle ei fin uke!

- snakkes

Torsdag 18. juli 2013

Vel hjemme igjen etter noen flotte dager i Bø Sommarland. På veien hjem kjørte vi om Skien og besøkte Himdalen's Bonzo i hans nye fine hjem :) Det var så kos å se han igjen! Tusen takk til Bård også som ga oss en stor opplevelse med å se Victoria sluses gjennom slusen på Løveid! 
Nå nyter vi feriedagene - Geir har tatt med seg Martin og en kamerat på fisketur i kveld - kos.

Vi snakkes :)

Søndag 14. juli 2013

Feriefølelsen er god og ferien har starta helt perfekt: SOL, VARME, BADING, SOLING, REKER, HVITVIN, TRENING, GRILLING, SPISE UTE, SYKLING MED HUNDER, GODE VENNER, FERIELESING :) Vi gleder oss til de neste 3 ukene med ferie!

Håper dere alle koser dere med sommeren!

-  snakkes!

Mandag 8. juli 2013

Åååå for en herlig sommerhelg:) Vi har kost oss med bading, fisking, grilling og sykling. Skulle ønske vi hadde ferie nå, men må jobbe 5 dager til før det er vår tur - det skal vi nok klare!

Ønsker dere alle der ute ei fin uke enten om det er en jobbeuke eller ferieuke(noen av dere har vel ferie hele året)  :)

- snakkes!

Søndag 30. juni 2013

Det har blitt stille i Skjønbergkroken etter at alle valpene har flyttet inn i sine nye hjem. Iris har vært veldig lei seg, hun har grått og ropt etter valpene sine - til og med tatt seg en tur på egenhånd for å forsøke å finne de igjen :( Vi har fått tilbakemelding fra alle de nye hjemmene og alle 4 valper har det kjempefint - de spiser godt og er trygge på seg selv - blir spennende å følge de videre!

Martin var på LSK sin fotballskole i forrige uke og hadde det veldig bra! Han tryna med BMX'en i går og skrubba opp hele venstresida - sikkert tegn på at det er sommer!

Anja er flink og jobber i ferien. Hun har fått sommerjobb på arbeidsplassen til Tone.

I går var vi på Bjørkelangen og hilse på 8 vakre Gordonsettervalper, kjempefin gjeng med masse liv og skarpe tenner :)

I dag har vi vært på Åråsen alle fire - var såpass småtøffe at vi inviterte med oss en VIF-patriot (som til og med stilte opp i VIF-drakt!). Det ble en spennende kamp der det var innsats til siste slutt. Dessverre deles ikke seieren ut etter flest målsjanser men flest mål - LSK 0 - VIF 1.

Ønsker alle ei flott uke :)

- snakkes

Søndag 23. juni 2013

Da har vi bare ei tispe igjen, fine Zalza som er så flink etter at hun ble aleine! Hun har gått i bånd på tur i dag og holder fred i hundegården. Kjente et lite stikk av valpetrang da vi var ute å gikk tur i bånd - gleder meg til vi skal ha valp igjen :) I morgen blir Zalza henta og da har Skipper, Bonzo, Lissi og Zalza alle flyttet til sine nye eiere. Det blir spennende å følge dem i tiden som kommer! 

Ellers starter skoleferien i morgen. Martin skal på LSK fotballskole mens Anja skal igang med sommerjobb. Vi har noen arbeidsuker igjen før vi tar ferie.

Ønsker alle ei fin midtsommer-uke :)

- snakkes


Lørdag 22. juni 2013

Nå er det bare 2 valper igjen, men de blir hentet i løpet av et par dager. Iris er på "feire" hos svigermor og bare på besøk en gang om dagen - greit med litt avvenning.

Ønsker alle en fin helg :)

Tirsdag 18. juni 2013

Valpene har passert 8 uker og første valp reiste til sitt nye hjem i går. Flotte tilbakemeldinger har vi fått fra hans nye eiere etter det første døgnet:) Vi veide valpene en siste gang mens vi fortsatt hadde alle fire, vektkurven ser dere her.
Det er helt tydelig at valpene er leveringsklare nå - de blir mer og mer selvstendige. Vi holder valpene mer adskilt fra Iris også nå.

Deilige sommerdager har vi fått kjenne på de siste dagene, det gir mersmak og vo håper på mange slike sommerdager :)

Ha en fin uke !

- snakkes

Søndag 9. juni 2013

Nå er vi vel hjemme etter årets luzernersamling. Vi har hatt det så utrolig hyggelig i helgen, truffet masse herlige luzerner-eiere og hunder. En kjempefin plass bodde vi på også! Som dere ser av bildet fikk vi mange flotte utmerkelser på årsmøtet. Zalto ble stilt på utstillingen, les kritikken hans her. 3 av Zaltos kullsøsken ble også stilt ut på utstillingen - Himdalen's Larris - Good, Himdalen's Sita og Himdalen's Barack - Very Good. Også fra Iris sitt kull i fjor ble det stilt ut avkom; Himdalen's Isack og Himdalen's Zita fikk begge Very Good. Himdalen's Dennis var også på plass men ble ikke stilt ut. Kjempstas å treffe alle igjen og vi setter stor pris på å ha dere alle med i luzernermiljøet!

En annen meget hyggelig utmerkelse; Avlsrådets Hederspris 2012/2013 ble delt ut til sesongens beste avlskombinasjon. Det ble NDCH Balder - Azzie von Silar, STORT!

Det var utrolig deilig å komme hjem til "goggene" som vi kaller valpene - synes jammen de hadde vokst i løpet av helgen. Se bilder tatt i ettermiddag her.

Torsdag 6. juni 2013

Nå er vi pakket å klare med alle papirer til luzernersamlinga i helga:) Det skal bli så fint å treffe igjen alle kjente, både folka og bikkjene :)

Valpene har fått klørne sine klippet i dag. De har fått tre turer i "skogen" og begynner å bli "skogsvante" allerede :)

Vi har vært på besøk på Bjørkelangen i dag og hilst på 8 gordon-troll, fy å søte knotter!

Ønsker alle en knallfin helg!

- snakkes

Mandag 3. juni 2013

En ny uke er i gang. Vi har veid valpene i dag, vekten ser dere her. De vokser og gror - vi har begynt så smått med litt tørrfor til de også nå og de er glade i mat alle mann :) Det blir litt lite oppdateringer her om dagen da det er mye som skjer rundt oss. Valpene krever mer og mer av oss(for det meste bare kos), det nærmer seg med stormskritt samlinga til Luzernerringen(det betyr mye forberedelser for sekretæren) og Martin har fotball omtrentlig annenhver dag (blir mye kjøring - men det er helt ok)

Tusen takk til alle dere som følger med oss - det setter vi pris på(en hilsen i gjesteboka er alltid hyggelig)

- snakkes :)

Tirsdag 28. mai 2013

I Skjønbergkroken går alt sin glade gang. Valpene vokser og gror, vi har begynt å gi de geitemelk en gang pr. dag. De slurper i seg den deilige melka på null komma niks:) De har fått markekur i dag alle sammen.

Mens vi hadde de ute i ettermiddag fikk vi tatt litt bilder - nytt album finner dere her, Valpebilder 28/5-13.

Ha en fin tirsdagskveld!

- snakkes

Mandag 20. mai 2013

Da er årets pinse over for denne gangen. Det har vært så deilig med sommervarme og grillkos - godt å kaste klærne og gå barbeint på gresset:) Håper på mange slike dager fremover!
I dag har vi hatt hyggelig besøk fra Skien med bikkjeprat og kaffekos!
Martin har spilt fotballkamp i dag. Gutta vant 5-3 mot Nittedal på bortebane, bra.

Nå venter ei kort uke, ønsker dere en fin en!

 - snakkes :)

Torsdag 16. mai 2013

Gordon setteren til Terje fikk 8 valper i natt og i morges, 5 hanner og 3 tisper. Kjempefint kull og det går veldig fint med mor og barn. Geir er der nå og blir over til i morgen - greit for Terje å få litt hjelp - hyggelig for oss å kunne hjelpe!

I morgen er det 17. mai og Martin og jeg skal på skolen - der blir det 17- mai tog, is, pølse, brus og kake - masse gode venner både for store og små!

Ønsker alle en strålende 17. mai feiring!

Onsdag 15. mai 2013

Hipp hurra for Zalto og søsknene hans som fyller 3 år i dag😀
Gratulerer med dagen til:
Himdalen's Sita
Himdalen's Zorro
Himdalen's Doffen
Himdalen's Barack
Himdalen's Larris
Himdalen's Zalto

Vi var på premieutdeling på Norsk Harehundklub i går - se bilde her

I valpekassa er alt bra - de er så morsomme nå, småkrangler og biter på hverandre. Små hoder som titter opp hver gang vi kommer inn :) Ta gjerne en titt på den nye videosnutten som er lagt ut her.

- snakkes


Mandag 13. mai 2013

Valpene er 3 uker i dag og det har vært tid for ukentlig veiing. Valpene har økt i gjennomsnitt med 600 gram på ei uke - ingen tvil om at Iris har bra melk! Ta en titt under andre kull Iris - her - for å se vekt ved 3 ukers alder, samt vektkurve. Der har vi også lagt ut bilder av hanene og tispene sammen.

Ellers ser det ut til at LSK går på et kjempetap borte mor AaFK - greit at man ikke sitter klistra foran skjermen.

Terje, bror til Geir, venter i disse dager et stort Gordon Setter - kull, kjempespennende. Geir er klar til å være med som jordfar :)

Ønsker alle ei fin uke, kort denne også - mai er jammen en fin måned!

- vi snakkes!

Lørdag 11. mai 2013

Overskya , men oppholdsvær i dag. Kjenner at feriefølelsen er på plass etter flere fridager - godt er det! Valpene er bare herlige om dagen. Det begynner å bli litt mer liv i dem, men jeg har ikke greid å fange det på film ennå - blir nesten bare "sove-film", ta gjerne en titt her.

Ha en fin lørdag der ute :)

- talas

Kristihimmelfartsdag 2013 (9. mai)

Dårlig med oppdatering på noen dager. Det skyldes både dårlig vær og en "webmaster" i dårlig form. Formen på vei oppover - men dessverre mistet "webmaster" en deilig førsommersferie i Italia. Skulle vært ved Gardasjøen i dette øyeblikk - men akutt sykdom satte sin stopper for det :-( Selvom en er skuffet må man ta det som det er og nyte dagene hjemme!

Valpene  vokser altfor fort og nå er de skikkelig morsomme :) Stabber rundt som om de er halvfulle, litt kranglete også :) Vi har hatt hyggelig besøk av valpekjøper i dag. De gleder seg ikke akkurat mindre etter å ha fått sett småtrolla i virkeligheten.

Himdalen's Dennis fra Iris sitt første kull har vært på utstilling på Jaren i dag. Han fikk Very Good med flott kritikk. Vi gratulerer Dennis og eiere med resultatet og ønsker lykke til videre:-)

Håper alle får en flott langhelg, nyt dagene!

- snakkes :)

Søndag 5. mai 2013

Denne helga er faretruende nær ved å være over. Endelig har vi hatt en herlig vårdag med et snev av varme i lufta. Vi har fått tatt kaffe ute uten lue :)

Martin har vært på fotballtrening i dag, ellers har vi andre mest sett på fotball - skuffende av begge av våre lag LFC og LSK - håper på bedre resultat neste runde!

Ønsker alle ei fin uke - i morgen er valpene 2 uker gamle og det er tid for en nye veiing - følg med på resultater i morgen kveld!

- talas :)

Fredag 3. mai 2013

Iris har vært å tatt stinga i dag - det gikk kjempefint. Valpene klarte seg fint uten mamsen et par timer. Vi skimter øynene på flere av valpene, ååååå det skal bli så fint å bli kjent med dem!

I dag har det vært skikkelig kaldt- ikke noe utevær. Sånn sett var det greit vi fikk gjort mye ute i går. 2 plattinger ble vasket og oljet - nå er det klart for ute-kos.

Nå har alle 4 i familien tatt joggeturen sin og vi er klare for sofakos med pizza og litt godis!

- vi snakkes :)

Tirsdag 30. april 2013

Det føles som om det er fredag i dag, vi starter nemlig en "mini-ferie" i dag :) Både Geir og Jeg har fri resten av uka - det blir bra! Ute skinner sola og blåveisen lyser opp den blå himmelen! 

Valpene og Iris har det bra! Valpene er sterke og tar seg raskt fram, det lyder godt i de også - koselig å følge med de!

Ønsker alle en fin 1. mai!

- snakkes

Søndag 28. april 2013

Det er den store Blås-bort-dagen i dag, ikke akkurat noe ute-og-jobbe-i-hagen-vær! Helgen har gått med til mye fotball, Martin spilte 3 kamper på Glomma-cup i går og har vært på Jessheim og spilt serie-kamp i dag. Gutta var tydelig tunge i beina i dag, greit det ikke er noe fotball før onsdag:) Anja har tatt turen med Tuva til Lillestrøm nå i ettermiddag. De skulle være litt kulturelle i dag - på UKM Fylkesmønstringa i Akershus. Ute i valpekassa går det veldig fint - valpene har fått klørne klippet i dag og i morgen er de allerede 1 uke gamle - da blir det veiing.

Ha en fin søndag :)

- snakkes!

Onsdag 24. april 2013

Valpene er allerede 2 dager gamle og det er så kos :)
Iris er i god form, spiser og drikker godt. Vi kan ikke se at hun er plaget med smerter og har derfor ikke sett behov i å gi henne smertestillende i dag. 
Valpene er super-kvikke! De spiser, sover og grynter så søtt! Kunne sittet å sett på de hele dagen lang!

Nå må det forberedes litt i forhold til morgendagen før jeg går ut til Iris og valpene. Jeg sover ute sammen med de, det føles tryggest slik i starten! Det finnes jo heller ingen bedre lyd å sovne til enn deilig valpegrynting :)

- snakkes :)

P.s. Vi må takke vår eksellente valpepasser Terje for hjelpen disse dagene - gleder oss til å kunne gjengjelde hjelpen 😀

Mandag 22. april 2013

Da kan vi endelig puste letta og glade ut etter nesten et døgn med fødsel. iris viste tydelige tegn i går kveld med graving i valpekassa og temperatur-fall. Vi "sov" sammen med Iris i natt, sov i gåsetegn - da det ble veldig lite søvn. Iris var svært rastløs, gravde masse, ble dårlig i magen etc. I ti-tiden kom de første riene og de gikk raskt over i press-rier. Innimellom riene fortsatte Iris og grave masse. Vi tok kontakt med veterinær rett over halv tolv - Geir luktet at noe var galt! Vi ankom veterinærkontoret og Iris ble undersøkt umiddelbart. Veterinæren kunne kjenne en valp i fødselskanalen, men han fikk ikke tak i den. Geir sa: Her er det bare å få tatt dem ut! Keisersnitt ble forberedt og Iris gjort klar. Med Azzies forrige kull nært i tankene fikk vi en De javù følelse - det ble noen virkelige tøffe minutter utenfor operasjonsstua. Da vi hørte noen ynkelige pip var lettelsen og gleden så stor at vi felte tårer begge to. 4 store og livskrafige valper ble tatt ut, 2 hanner og 2 tisper, -alt var gjort unna på under en time. Iris våknet sakte men sikkert opp og det knytter seg alltid en liten spenning til dette, da noen tisper ikke forstår at det er hennes valper. Dette gikk kjempefint for Iris med en gang og i tre-tiden var vi på vei hjem igjen. Vel hjemme går det veldig bra, og det håper vi det fortsetter å gjøre i dagene som kommer. Oppdateringer følger i dagene som kommer :)

Det ligger også litt nytt under Andre kull Iris.

Vi snakkes :)

Søndag 21. april 2013

Tydelige tegn på at fødsel nærmer seg i kveld, Iris er rastløs, graver i Valpekassa og er selskapssyk. Det kan gå ennå et døgn eller halvannet før valpene er ute.

Ny oppdatering kommer når det er nytt å melde!

-snakkes :-)

Lørdag 20. april 2013

Takk til alle dere som følger med. Dere venter nok like mye som oss, nå!
Iris er i god form, men begynner å bli tung. Hun må tisse ofte og det er vel et tegn. Kan ikke lese noe ut i fra temperaturen hennes om at fødsel er i gang ennå. Hun er på 63. dagen i dag og det er visst normalt at tispene kan gå litt lenger enn med første kull. Å vente er en kunst - men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

Himdalen's Barack ble far til 7 svenske valper i går, kjempemoro. Alt er bra med tispe og valper, 4 tisper og 3 hanner. Grattis til Acilla og hennes eiere også! 

Ny oppdatering følger i morgen :)

- vi hörs!

Fredag 19. april

Iris er på dag 62 og husmora har tatt ferie. Ennå ingen tegn til at fødsel er i gang, men helt tydelig at det nærmer seg. Inne i den store magen er det noen sprellende småtroll som snart kommer ut til oss - det blir så kos :-) 

Vi oppdaterer så snart det skjer noe:-)

Ha en fin fredag!

- snakkes

Onsdag 17. april 2013

Nå nærmer det seg fødsel her - tror nok ikke det skjer noe i natt. Har akkurat vært ute hos Iris og tatt tempen - ingen endring. Dere kan se temperaturmålingene her.
Iris er i god form - unormalt sprek til å være så tung. Spiser godt og melkeproduksjonen er godt i gang.

Vi oppdaterer så snart det skjer noe :)

Ha en fin kveld :)

- snakkes!

Søndag 14. april 2013

Enda ei helg går mot slutten! Geir hadde møte med Avlsrådet i går og Martin var i bursdag, I dag har Martin og jeg vært på fotballturnering - de vant 2 og tapte 1 :)
Valpekassa er på plass og Iris er på 57'ende dagen i dag. God og rund - like blid og sprek! Vi kjenner på kroppen at vi er spente nå :) 

Ønsker alle ei fin uke også håper på at LSK kan banke inn et mål eller 2 i andre omgang!!

- snakkes :)

Lørdag 6. april 2013

Nå er det jaggu lenge siden sist! 
Vi hadde en knallfin påskeferie med masse sol og deilige fridager! Vi hadde hjemme-påske, og koste oss veldig med det!

I dag har vi hatt vårrengjøring hos bikkjene. Hundegårdene er rydda og spylt. Hundehusa er vaska med salmiakk - så nå skinner det der :) Zalto og Azzie har vært en tur i dusjen også :) Iris venter vi med for hun er jammen stor nå. Hun er på 49'ende dagen i dag og begynner å bli rund. Vi tenker å ta en tur til veterinæren til uka for å ta et røntgen-bilde. Begynner vel så smått å ta tempen på henne - greit å holde kontroll på temperaturen. Følg med under 2. kull Iris :)

Nå blir det snart pizza-kos i Skjønbergkroken, ønsker dere alle en herlig lørdagskveld!

- snakkes

Mandag 18. mars 2013

I dag har vi vært på ultralyd med Iris og fått konstatert at hun er drektig, vi gleder oss :) Følg oppdatering rundt dette her.

Da Geir var på vei ut i skauen i går morges fikk jeg se en stor rev på åta. Geir fikk skutt den reven før han reiste og det viste seg at det var en skikkelig stor rev, 8,8 kg. Reven hadde også begynt å få skabb, halen og bakbeina var angrepet.

Zalto hadde fin haralos i går!

Husfrua forsøkte seg på jobb i dag, men måtte kaste inn håndkledet før klokka 12, da tok feberen på igjen og det var bare å kapitulere. I morgen bærer det til legen igjen, håper det går over snart!

Ønsker dere alle ei fin uke :)

- snakkes

Lørdag 9. mars 2013

Ja, for tredje lørdagen på rad var det utstilling på Zalto. Han fikk i dag sitt siste cert og ble NUCH i dag :) Dette har gått over all forventning, vi er superstolte! les kritikken her.

Veldig moro at Himdalen's Isack stilte ut i dag, på hans første utstilling i juniorklasse ble det Excellent, CK og 2. BHK - se bilde her.

Madamen trosset feber og dårlig form og holdt ut en lang utstillingsdag - nå venter sofaen resten av kvelden.

Ha en fin helg alle sammen :)

- snakkes :)

Lørdag 2. mars 2013

Vi har vært på utstilling med Zalto i dag og det ble "full pakke" :) Fineste Zalto-gutten er en drøm å stille ut, og fin er han jo også. Les kritikken hans her.

Martin har spilt futsal-kamper på Bjørndal i dag - 1 seier og 2 tap på Fet-gutta - en herlig gjeng som har det fint sammen. Tante var med å så på kampene i dag.

Ute blåser det godt, og selvom sola står på er det ikke det granne godt ute - vi holder oss inne og ser på idrett:)

Ønsker dere alle en finfin lørdag :)

- snakkes!

Fredag 1. mars 2013

Snart er det helg og denne uka har jammen gått fort! Zalto fikk besøk av en svensk tjej til parring forrige fredag, Axemmy's Zaga. Ei flott tispe som dessverre ikke lot seg parre :( Hennes eier kom å hentet henne i går og det ble tomt uten henne. Takk for tilliten til Isabel og Magnus!

Nå venter nok en herlig vårhelg med, forhåpentligvis, knallvær - kanskje det blir en pilketur :)

Ønsker dere alle en kjempefin helg!

- snakkes, eller "talas" som Geir ville sagt!

Lørdag 23. februar 2013

En lang dag går mot slutten og vi er vel hjemme etter en lang dag på NKK sin utstilling i Bø. Vi stilte ut Zalto i dag og det gikk veldig bra, se resultatet her. Vi er kjempefornøyde! Zalto er en drøm å ha med seg på slike utstillinger, han er så rolig og snill :)

Fikk en herlig beskjed i dag om at en av brødrene til Zalto har gått til en 3 ÅP i dag. Himdalen's Larris fikk en 3 ÅP på sin første jaktprøvestart - vi gratulerer!

Ønsker dere alle en fin lørdagskveld!

 - vi snakkes :)

Søndag 17. februar 2013

Geir tok med seg Azzie til skogs i dag. De fant fersk fot og Azzie tok ut etter fint fotarbeide! Hun jaga en halvtime på'n før Geir valgte å koble. Han hadde en kamerat i nærheten som var ute med ungbikkja si - og tenkte å slippe på den. Ungbikkja fikk ferten av haran og jaga flere fine repriser:-) God dag i skogen!

Det har vært en god dag foran TV'n også - masse fin vintersport :)

Nå venter ei ny uke og ungene har vinterferie!

Ønsker dere alle ei fin uke

- snakkes

Lørdag 16. februar 2013

Det er lørdag og null-føre ute - det drypper fra tak og tåka ligger lavt. Himdalen's Barack har tatt enda en 1 ÅP i dag og vi gratulerer Bjørn og Barack masse. Som oppdrettere er vi både stolte og takknemlige :)

Iris og Zalto har i dag parret. De hang sammen i 22 minutter. Iris er på ellevte dagen og vi prøver med en ny parring mandag! Krysser fingrene for mange fine "Iriser" og "Zaltoer" om et par måneders tid :) Følg med på siden for Iris andre kull her.

Martin har koselig besøk av Sondre-gutten. Gutta har vært på fotballtrening i dag, i morgen skal de prøve luftgeværet, tenker jeg!

Ønsker dere alle en kjempefin lørdagskveld!

Vi snakkes :)

Lørdag 9. februar 2013

Zalto har vært på ny Åpenprøve i dag og igjen ble det full tid - se detaljer her.
Det var ganske kaldt i dag, med tørr snø. Han slet litt med å få ut - men når haran var på beina ble det full klem!

Martin og Tone har vært på Dalen skole i dag der Dalen IL har arrangert miniturnering i fotball, kjempe-stas.

Nå venter lørdagskos meg "Hver gang vi møtes" på TV2 - kos.

Ønsker dere alle en fin helg!

- snakkes :-)

Onsdag 6. februar 2013

I dag er det ikke noe tvil: Iris har begynt å blø! Ååå, det blir spennende tider! Følg også med her.
Det har gått en uke siden sist oppdatering, Geir har vært i skauen med Zalto et par ganger  og jeg har vært opptatt med Luzernerring-arbeide. Dagene går jo så fort, henger jo nesten ikke med selv.

Vi har fått litt snø de siste dagene og akkurat nå kjører Geir en runde for å se etter spor. Har ikke sett nye spor etter at snøen kom, så haran beiter nok på et veldig begrenset område.

Ønsker alle en fin onsdag!

- snakkes :) 

Tirsdag 29. januar 2013

I dag har Geir vært på jaktprøve med Zalto! Flinke gutten jaga til en førstepremie i dag og jammen er han eliteklar! Nå koser han seg foran oven i stua og hviler. Se utfyllende info under jaktprøver, her

Ha en fin tirsdagskveld alle sammen :)

- snakkes


Søndag 27. januar 2013

Enda en helg går mot slutten og denne helgen har det ikke vært fullt så kaldt som det har vært de siste ukene. Geir har vært i skauen med Zalto i dag. Zalto tok ut hara og ble kobla i full los etter vel 1 time og 40 minutter. Det er planer om jaktprøve og det var derfor viktig å ikke la Zalto jage seg tom. En kamerat av Geir fikk slippe på si ungtispe (Luzernerstøver selvfølgelig) slik at hun fikk no sikkelig å jobbe med :)

Nå satser vi på er "normal" uke med fotballtreninger som normalt - Martin har ikke trent fotball på 2 uker på grunn av kulda!

Ønsker dere alle ei fin uke :)

- snakkes

P.s. Nå er det ting på gang med Iris - vi observerer utflod og venter på løpetid i månedskiftet.

Tirsdag 22. januar 2013

Azzie begynte å løpe søndag. Vi er veldig fornøyde med at hun kommer på "riktig" tid etter det hun var igjennom tidligere i høst. Nå kommer nok sikkert Iris i gang også :)

Vi fikk en herlig beskjed tidligere i ettermiddag: HIMDALEN'S BARACK har gått til en 1 ÅP i dag. Stolte oppdrettere gratulerer hund og eier!

Det er kaldt i Skjønbergkroken om dagen - vi er inne og fyrer i ovnen.

Ha en fin kveld :-)

- snakkes

Søndag 20. januar 2013

Ei fin helg går mot slutten :) Geir har vært ute med Zalto både lørdag og i dag og hadde los begge dagene: Se video fra dagen i dag her. Zalto ble koblet i full los klokka 19:50 i kveld og da hadde middagen vært ferdig i flere timer alt :) Nå slapper han av inne i stua og får masse kos og hvile. Det trengs etter 4,6 mil i skauen!

Nå venter i ny og kald uke - men det er vel slik det skal være i januar. Ønsker alle ei fin uke!

- snakkes :)

Søndag 13. januar 2013

Vi har hatt en knallfin, men kald helg. I går var Geir ute med Zalto og det ble los:) Jeg var på jente-lunch hos ei god venninne. På kvelden bar det til Bjørkelangen i hyggelig dobbel-bursdag.

I dag har det vært inne-foran-vedaovnen-med sport på tv'n. Nå venter vi gjester og det blir hjemmelagde elg-karbonader til middag og vaffelkos i kveld.

Snart tar vi fatt på ennå ei ny uke!

God søndag :)

Søndag 6. januar 2013

DOT for Zalto i dag etter 100 minutters los. Årets første og Zalto sin tiende! Terje den heldige skytt, -mon tro om han blir skikkelig harajeger en gang sjøl? Vi synes han burde ha ei harabikkje! Zalto tok ut en ny hara som han jaga bra på etter harefallet. Gutta har hatt ei knallfin helg i Grasbekkåsen!

Iris har ikke begynt løpetid ennå. Vi venter hver dag nå og sjekker med papir hver kveld. Vi gleder oss til nytt kull!

Ønsker alle ei fin uke. Vår uke er full - og vips er det fredag igjen :)

- snakkes !

Lørdag 5. januar 2013

GODT NYTT ÅR, ALLE SAMMEN

Vi skriver 2013 og året har startet i rakettfart! I skrivende stun sitte husmora alene hjemme. Geir og Martin er i Trysil sammen med Terje. Zalto holdt haran på beina i 6 timer i dag - ble ikke noen hare - men gutta hadde en topp dag i skauen! Anja har reist på tur med bestevenn, Tuva, til Bergen! Julegave var t/r togbillett til Bergen. De har kost seg hos tante, vært på Akvariet og sett byen - heldige jentene!

Jula er ryddet ut fra Melnesveien 57 - ble litt tomt - men godt å komme tilbake til hverdagen også. Iris og Azzie har fått en lang tur i dag også.

Nå er det sofakos med "Hver gang vi møtes" - storkoser meg med min ungdoms store artist Morten Abel :-)

Ønsker dere alle en fortreffelig lørdagskveld!

- snakkes :)

Søndag 30. desember 2012

Juledagene har gått unna. Vi har hatt en trivelig jul med familien. Masse god mat og hyggelig selskap. Vi har vært på skøyter og i dag er jeg med gutta på Østfoldbadet. Det er stor stas! Anja har vært mye hjemme denne jula, men nå ser vi henne ikke før i 2013.

Det er trist vær ute i dag. Etter noen knallfine vinterdager er nå nesten all snøen borte og veien inn til oss er som en skøytebane. Skulle ønske det holdt seg kaldt og fint - det er mye bedre da.

I morgen blir det nyttårsfeiring med Tonje, Terje og Lena - alltid hyggelig:)

Ha en fortsatt fin romjul!

- snakkes :)

Stemning ved varmen

Fredag 21. desember 2012

Julefreden senker seg sakte men sikkert, ikke mye som står igjen til jul nå. Ferdig med å pakke inn julegaver - bare 1 STOR OG TUNG en igjen :)

Venter på gutta mine som kommer fra Sverige i morgen. De har hatt en fin førjulsjakttur for å jakte på juleharen - og jammen fikk de den ikke i dag! Iris tok ut en rev som hun jaget på ca en time - fikk koblet og satt henne på harafot - etter 40 minutters sammenhengende los falt den for Geirs sideligger! Zalto tok en 1. premie på ÅP på onsdag - kjempefornøyde med Zalto-gutten!

- snakkes :-)

Torsdag 13. desember 2012

For 16 år siden på denne dag - en fredag - kom jenta vår til verden. Fin, litt liten jente ble født 13/12-1996 klokka 18:35.
Gratulerer med 16-års dagen, Anja😀

Onsdag 12. desember 2012

Det har gått noen dager uten oppdatering - har prioritert Luzernerringen, både på nett og med å ferdigstille posten. Sistnevnte er oversendt til trykking nå i kveld!

Iris ble til slutt nummer 7 i rasemesterskapet. Det ble kun 45 minutters los dag 2, men en fin 2. EP ble det i kulda. Fantastiske resultater i årets RM totalt sett. 9 av 10 hunder ble elitepremierte.

Geir sliter med ryggen i kulda, håper det slipper taket snart - slitsomt å gå slik!

Endelig fikk Geir skutt en rev - se her for bilde og info.

Ha ei fortsatt fin adventstid :)

- snakkes

Fredag 7. desember 2012

Rasemesterskapets første dag går mot slutten og Iris har gått til full tid dag 1 😀
Da er det bare å håpe på en god dag i skogen i morgen også! Følg med på www.luzernerringen.org utover kvelden for fullstendige resultater første dag.

Vi har 2 luzerner-frøkner på besøk disse dagene - begge tispene til Tom er hos oss, koselig med besøk!

Håper å kunne oppdatere "God-nyheter" i morgen - hjelp oss å krysse fingrene!

Ha en fin lørdagskveld alle sammen😉

- snakkes 

Torsdag 29. november 2012

Himdalen's Barack er kommet på besøk til oss og skal være noen dager. Skikkelig kos å ha den store gutten på besøk :)

Zalto er blitt jaktpremiert i dag!!! Han er innstilt til en 3 ÅP med 133 pp og i tillegg innstilt til RR! Han hadde ute 2 harer. Den første holdt han på beina i ca 75 minutter før dødtap i asfaltvei. Den andre tok han ut klokka 14:00 og ble koblet ved prøvens slutt. Se også her. Vi er fornøyde med fineste gutten:) Vi fant ut at jeg nok er den første "kjærringa" på Neset som eier ei jaktpremiert harabikkje!

Geir har fri noen dager og i morra skal Iris i skogen - må lade opp til RM i slutten av neste uke. Har forresten valgt hanne til Iris sin neste parring, les mer her!

Vi snakkes :)

Onsdag 28. november 2012

Det har kommet et lett dryss med snø, det lyser opp en ellers mørk november:)
Geir hadde planlagt tur til Hede, men på grunn av dårlig føre, blir han hjemme. Får ha den turen til gode når føret er bedre!

Sjekk ut Himdalen's Isack sin nye fine hjemmeside, her.

Ha en fin onsdagskveld!

- snakkes

Lørdag 24. november 2012

Zalto har hatt en god dag i skogen i dag! Losen dro opp på fjellet etter 70 minutter i Canadafurua. Sem dere ser på bildet var han langt unna i dag. Nå er vi spent på føret i morgen. Det er meldt kaldere og det kan bety skare-føre i morgen. Vi får krysse fingrene :)

Vi har også i dag fått en herlig tilbakemelding om nytt harefall for Himdalen's Isack, les meldingen under første kull Iris.

Martin og jeg har vært på hyggelig førjulsmarked på Fetsund Lenser i dag, superkoselig.

God lørdagskveld til alle der ute!

- snakkes

Søndag 11. november 2012

Det ble inget uttak i dag. iris kom i fot klokka 09:00 og ble koblet i fot ved prøvetidens slutt klokka 16:00. Iris sto på dagen ut og fikk gode egenskaper av dommer. Det skal ikke være lett å bli NJCH!

Geir er er hjemme igjen og vi feirer farsdag med kake og LSK-seier.

Ha ei fin uke!

- snakkes

Lørdag 10. november 2012

Bare innom for å fortelle at Iris har gått til full tid i dag! Koblet i full los 3 kvarter etter oppnådd førstepremie. Nå hviler både hund og eier og lader opp til en spennende dag i morgen!

Jeg har blitt "grusa" i bowlling av 2 11-åringer i dag - moro lell!

Fin lørdag til dere alle :)

- snakkes

Fredag 9. november 2012

Ei uke går fort og jammen er det ikke fredag allerede :) Iris og Geir er på vei til Haltdalen for eliteprøve denne helga. Vi krysser fingrene for at Iris har gode dager i skogen og finner noe å jobbe med! Gjør hun det bruker det å gå bra!

Ønsker dere ei god helg ;)

- snakkes

Mandag 5. november 2012

Geir og jeg har hatt ei helt topp helg i Trysil på jakt. Herlig vinterføre og gode loser - kunne ikke kost oss mer. Iris hadde 2 harer på beina lørdag. Den siste holdt hun på med i bortimot 4 timer. Haran gikk opp på fjellet og Geir og jeg stod å lyttet på losen lenge. Zalto tok ut hara søndag etter flott fotarbeide. Haran satt 600 meter fra der foten starta og gutten greide alt selv - se video her. Haren var en skikkelig luring og løp ut og inn av sauegjerder og masse på vei men Zalto klarte å fikse alt selv! Til sammen hadde Zalto 3 timers los på haren!

Vel hjemme igjen i går kveld og jammen greide ikke LSK å banke Stabæk 6-0 :)

Nå venter jeg på at Martin og Geir skal komme hjem slik at vi får spist middag - fyr i ovnen og stearinlys på bordene gjør en mørk mandagskveld komplett.

Ha ei fin uke :)

-snakkes!

Lørdag 27. oktober 2012

Gutta har det helt topp på jakttur til Trysil denne helga! Det har blitt dot for Zalto og igjen var det Martin som sto for doten. Den gutten har jammen talent for detta.

Iris holdt haran på beina i 5,5 timer i dag, 2 bomskudd også!! Zalto ble koblet i full los klokka 19:00 etter 4 timers los!! Begge hadde godt over 120 minutter :) Nå har de spist god og sover begge to.

Her hjemme har jentene er helaften med tre-retters middag - vi koser oss!

Azzie tok stinga i går og det seer veldig bra ut. Tror hun ser fram til å slippe skjermen snart:)

Ønsker dere alle en fin lørdag!

- snakkes

Lørdag 20. oktober 2012

😀TUSEN TAKK TIL ALLE DERE SOM HAR VIST OSS VARME OG OMTANKE , det betyr mye for oss alle sammen😀 
Det har vært noen triste dager, vondt å måtte oppleve dette! Vi ventet på nye små luzernerliv og når dette brått endret seg føltes alt så urettferdig!

Azzie kommer seg raskt - tøff dame det der:) Litt problematisk med alt det våte som kommer ned fra oven når plaster ikke skal bli vått! Tror vi tar av plasteret i løpet av dagen og finner en fin "genser" til damen i stedet!

Geir og Martin er på jakttur til Trysil, har snakka med de og Iris har los (og det er oppholdsvær) :)

Ønsker dere alle en strålende helg!

- snakkes !

Tirsdag 16. oktober 2012


Det er en trist dag i dag: I og med at fødsel ikke startet av seg selv reiste vi til veterinæren i dag morges - keisersnitt ble tatt - og dessverre var alle valpene døde.
Azzie har det etter forholdene det bra, men er medtatt, les mer utfyllende her.

Livet kan være brutalt!

- snakkes 

Lørdag 13. oktober 2012

Vi venter og venter og venter og venter......ingen fødsel i gang ennå. Vi har vært hos veterinæren i kveld og tatt ultralyd. Hjertene slår og vi må bare fortsette å vente. Azzie er på 63. dagen etter siste parring så det bør skje noe i løpet av de neste to døgn. Nå tar vi kvelden er - jeg går og legger meg hos Azzie.

- snakkes :)

P.s. Bildet er fra Azzie's første kull. 

Fredag 12. oktober

Vi venter, og venter og venter - fortsatt ikke tegn til fødsel. Har daglig kontakt med veterinær, som beroliger oss om at dette går bra. Vi kjenner liv inne den store magen - vi bare venter så veldig på at de skal komme ut!

Ønsker dere alle en riktig god helg!

- snakkes

Onsdag 10. oktober 2012

Vi venter og venter......
Azzie er på 64. dagen etter 1. parring, 62. dag etter andre parring og 60. dag etter 3. parring - er inget annet å gjøre enn å vente - tålmodighet er en dyd!

Oppdaterer når noe skjer :)

- snakkes

Tirsdag 9. oktober 2012

Azzie er på 63. dagen i dag - hun har det bra, er blid og glad men har spist dårlig de siste dagene. Vi venter nok mer enn henne, men fødselen setter i gang når det er klart for det!

Vi oppdaterer så snart noe skjer.

Ha en fin tirsdag :)

- snakkes

Lørdag 6. oktober 2012

God lørdagskveld! Zalto fikk lov å overnatte på gjesterommet i natt og slik så det ut når jeg sto opp i dag:) Han har kost seg med ei bok om gjeddefiske i natt :)

Ingen tegn til at det er noen fødsel i gang, men det nærmer seg. i dag har Azzie begynt å lage "boso" i valpekassa og det er et sikkert tegn på at noe er i gang.

Ellers har dagen i dag gått med til koselig besøk innom oss, vi har fått rydda inn hagemøbler og vaska litt hus - deilig lørdag. 

Nå venter lørdagspizza og kos i sofaen.

- snakkes

Storoksen skutt på Sør-Neset 5/10-12

Torsdag 4. oktober 2012

Azzie er kommet seg etter analkjertel-problemene, og godt er det for nå nærmer det seg fødsel. Hun har flyttet ut av gjesterommet(skjermen er kastet) og inn i brakka igjen til valpekasse og varmelampe. Les mer om drektigheten under andre kull Azzie, her.

Zalto og Iris får en hvilehelg kommende helg, Geir holder seg hjemme i påvente av fødsel. Hjemme får vi ikke slipt bikkjer - elgjakta starter i morgen!

Vi går noen spennende dager i møte, følg med - vi oppdaterer når noe skjer!

- snakkes

Fredag 28. september 2012

Her kommer en liten oppdatering fra oss før helga!
Azzie har vært til kontroll av analkjertelen i dag - og det er ikke bra ennå. Hun må nok fortsette å bo på gjesterommet noen dager til med skjerm - så håper vi det lukker seg igjen. Veide henne forrige fredag og da veide hun 24,5 kg. Tok turen på vekta i dag, 7 dager etter, og i dag veide hun faktisk 27,2 kg - nesten 3 kg på ei uke!

Det har kommet rapporter fra Hede og Martin har faktisk skutt 2 harer til!!!! Det er helt utrolig hvor godt han behersker børsa og jakten, er kjempeimponert av gutten vår. Som dere ser på bilder er gutten temmelig stolt:) Skal bli godt å få gutta hjem i morgen! Kanskje har de noen videoklipp som det er mulig å få lagt ut her også.

Ønsker dere alle ei god helg!

- snakkes :)

Mandag 24. september 2012

EN NY HAREJEGER ER FØDT I DAG! Martin har skutt sin første hare i dag :) Martin stod klar, med far rett bak seg, da hare kom i full fart forbi han. Martin la opp og skøyt først ett skudd - bom - deretter ett til - DOT for Iris! Det var jammen en stolt lille(store)gutt som ringte hjem til mamman sin! Mamman er nok enda mer solt - for ikke å snakke om pappan!
Anja har blitt skikkelig syk - mykoplasmabakterier i lungene og høy feber og er satt på antibiotikakur. Får håpe det slipper snart!
Det går mye bedre med Azzie som koser seg på gjesterommet fortsatt. I morgen reiser mor på jobb og svigermor får være syke- og hundepleier, det går nok veldig bra! Gutta storkoser seg på jakt!
Ønsker dere alle en flott kveld:)

-snakkes :)

Søndag 23. september 2012

Det er ikke alltid saken og ting går som planlagt! Da bilen var ferdig pakka fredag, og vi var klare for å sette snuta mot Hede, skulle vi lufte bikkjene en tur før avreise oppdaget vi at Azzie hadde en stygg kul bak på rumpa. Da bar det til veterinæren og fikk konstatert en sprukket analkjertel og en som var full og måtte tømmes! Azzie, den tøffeste Luzern i verden, ble virkelig håndtert, uten bedøvelse av noe  slag, og  satt på antibiotika-kur. Da var det ikke annet å gjøre enn å ta den vanskelige avgjørelsen - jeg måtte bli hjemme - Geir fikk dra alene! Dette var den eneste ansvarlige avgjørelse å ta - vi kunne ikke overlate Azzie til andre. Martin er med Geir - så det ble en skikkelig guttetur i stedet. Det går bra med Azzie, som nå endelig har godtatt skjermen. Som dere ser på bildet har hun inntatt gjesterommet og koser seg der.
I går ble første hare for Himdalen's Isack skutt etter 30 minutters tapsfri los!!!! Valpene fylte 6 måneder i går :) Det er jammen hyggelig med slike tilbakemeldinger og vi tror knapt det vi hører! Bilde ser dere her.

Jeg skal oppdatere dere dersom det skjer noe i Hede - Martin har med børse.

Ha ei fin uke!

- snakkes :)

Lørdag 15. september 2012

Da er familien komplett igjen! Vi har fått pakka ut, kosa med bikkjer, spist og kost oss! Geir har vist film og nå kjenner jeg at jeg gleder meg veldig til Hede-turen. Laster opp noen nye videoklipp i kveld.

Vi fikk en overraskende melding fra en av valpekjøperne etter kullet med Iris og Sacke: Det ble skutt hare for Himdalen's Zita i dag etter et kvarters los - vi gratulerer.

I morgen blir det rydde og monteringsdag - vi skal få nytt kontor hjemme:)

Ha en fin lørdagskveld!

- snakkes

Onsdag 12. september 2012

Det ble dot for Zalto i dag, etter 70 minutters los :)
Iris hadde også uten en hara inne på hyttefeltet. Det ble 80 minutters effektiv lostid. Veldig fornøyd med det - det er ikke legge å jage på slike små-harer inne på hyttefeltene!
Azzie begynner å legge seg ut - jurene kommer også. Må vel snart begynne med foring 2 ganger om dagen, for den dama er SULTEN!

Høsten er kommet og i kveld fyrer vi i ovnen for første gang denne høsten - koselig!

Ha en fin onsdagskveld alle sammen :)

- snakkes

Søndag 9. september

Det er dagen før dagen og jeg er spent på om det vil henge en slik en på hytteveggen i morgen :)

Martin og jeg er klare for hverdagen igjen, selvom hosten henger i ennå. Martin pangstarter uka med fotballkamp både mandag og tirsdag, Selv skal jeg på internseminar med jobben - blir nok bra!

ØNSKER ALLE SKITT JAKT!

- snakkes

Onsdag 5. september 2012

Heisann alle sammen:) I dag har vi hatt Azzie til ultralydundersøkelse og har fått det konstatert: HUN ER DREKTIG:) Vi har hatt en "god-følelse" denne gangen og det er godt å få det konstatert. Vi starter med kalk-tilskudd i dag og fortsetter med det fram til etter valping. Etter våre beregninger vil hun nedkomme rundt 10 . oktober.

Geir var i Trysil for å trene bikkjene forrige helg og hadde ute hare fredag, lørdag og søndag. Iris hadde en fin los lørdag, skal se om vi får lagt ut en film på det en dag. Nå telles det ned til jaktstart, Geir reiser allerede fredag og blir borte i litt over ei uke.

Ellers går dagene i å bli frisk. Martin og jeg har hatt ei skikkelig kule med feber og halsvondt. Ser ut som om vi er på bedringen begge to, Geir har så langt holdt seg frisk men Anja slapp ikke unna.

- snakkes

Søndag 26. august 2012

Hei dere :) 
Det har blitt en stund siden sist. "Publisereren" har vært opptatt med å få på plass ny hjemmeside til luzernerringen. Nå begynner denne å ta form også, men det gjenstår fortsatt en del - moro er det!
Geir har vært på sin første treningstur til Grasbekkåsen i Trysil og har hatt små loser med Zalto både lørdag og søndag. Iris står på 14 dagen og måtte bli hjemme og Azzie håper vi har tatt seg!

Sevom det har blitt labert med oppdatering håper jeg dere vil følge oss videre. Vi går inn i den beste tida på året og håper å kunne melde fra om masse moro!

Ønsker dere alle ei fin uke :)

- snakkes

Fredag 17. august 2012

Hipp hurra for Martin som er 11 år i dag :)

Tirsdag 14. august 2012

Da er vi tilbake i hverdagen - masse på programmet hele denne uka også til helga.
Martin har spilt kamp i dag - da tapte i sommervarmen - det tok litt lang tid før de våkna. Det kommer flere kamper :)

Don Ikaros er trygt levert til eier - vi takker for lånet og håper på valper i midten av oktober.

- snakkes

Søndag 12. august 2012

Vel hjemme etter en varm og fin uke på Rhodos og det er på tide med litt oppdatering! I dag har vi vært på Elverum og sett flotte valper. Det kan dere lese mer om under første kull Iris ;)
Lärkvallens Don Ikaros har vært på besøk hos Azzie siden tirsdag. Han har parret Azzie 3  ganger med 48 timers mellomrom og det ser faktisk ut som om Azzie står fortsatt på 14. dagen i dag! Vi håper og tror det blir valper denne gangen.
Snart innhenter hverdagen oss. I uken som kommer er det skolestart for begge ungene - Anja starter på VGS og Martin begynner i 6. klasse:)

Det nærmer seg opphør av båndtvangen og vi gleder oss veldig til å kunne slippe 21. august. Vi går en spennende høst i møte :)

- snakkes!

P.s. Passer på å gratulere Terje og hans Norrbotten Spets Wilma med flott resultat: BIR og BIG 5. - Tonje Marie den flinke handler :)

Fotballkjendis på Norway Cup

Litt skryt må være lov når Martin blir kjendis i lokalavisa - med herlig omtale. Han scora et kjempemål i kampen mot Bækkelaget på Norway Cup i går!

P.s. Azzie har begynt å blø - så løpetid er i gang :)

Fredag 20. juli 2012

Det ble litt krøll med oppdateringen i går - så jeg gjør et forsøk igjen i dag. I går var vi på harryhandel og alle kom hjem med fine ting:) Fine Tuva er på besøk hos Anja.
Martin er virkelig blitt bitt av fiskebasillen denne sommeren og jammen har han ikke fått storfisker også: ørett på 650 g og gjedde på 1850 g. I dag skal vi prøve gjedda i Slordammen og pakker med oss fiskestenger, utstyr og mat. Oppdatering følger :)

Elgsafarien-tiden er i gang og denne uka så vi 13 elg og 5 rådyr på en tur. Det er så spennende:)

Ønsker dere alle en flott helg:)

- snakkes

Mandag 16. juli 2012

Allerede 14 dager av ferien er overstått, men vi har ei god uke igjen. Martin har vært på Liverpool FC International Football Academy - for et opplegg! Dette var virkelig proft med instruktører fra Liverpool. Martin hadde 3 fantastiske dager der han lærte masse (også engelsk da all kommunikasjon foregikk på dette språket). Nå kan han spille fotball "The Liverpool way".
Anja har kommet trygt hjem fra Italia, og hun har hatt det kjempebra. Makstemperatur i skyggen på 45 grader! Det er kaldt å komme hjem!
Geir, Martin og jeg har hatt noen fine dager i Bergen der vi fikk besøkt Akvariet, vært på Fløien, opplevd livet på Bryggen og kjørt omvisningstur i et lite tog. Sist men ikke minst fikk vi besøkt søster, tante og svigerinne Gro - det var veldig hyggelig!

I skrivende stund er Geir og Zalto på joggetur. Geir er skikkelig flink å trene bikkjene før jakta - både med sykling og løping.

På bildene nedenfor ser dere  Himdalen's Frazze - en riktig fining. Vi fkk en herlig tilbakemelding fra hans svenske eier med noen bilder vi tenkte å publisere her. Det er så hyggelig med tilbakemelding fra valpekjøperne våre!

Håper dere alle har det fint i sommer!

- snakkes :)

Himdalen's Frazze

Himdalen's Frazze og beagelen Tuss

Lørdag 30. juni 2012

Dagene går fort og vi  harendelig fått ferie😀 Åååå det skal bli deilig med 3 lange uker fri! Først må vi bli ferdige med beisinga og vi er på god vei. Har vi været med oss blir vi nok ferdige før helga.
I dag har Martin og Geir vært på Grasåsen og skyti på lerduer. Det var kjempegøy og Martin traff på 12 av 23 skudd! Anja har hatt kosedag med tante som er på besøk fra Bergen. Tante overnatter hos Martin på den nye sofaen hans!

Nyt sommerdagene :)

-snakkes

Mandag 18. juni 2012

Vi er så heldige at vi har fått en av valpene tilbake på besøk ei drøy uke mens eieren er på fisketur; Himdalen's Messi! Han er en skikkelig tøffing - kosete også!

Geir har vært på utstilling med Barack i helgen og det ble storeslem  og jammen hadde ikke Himdalen's Sita vært på utstilling også med strålende kritikk, les under første kull Azzie.

Vi er i gang med beising av hus og venter på bedre vær. Ute er det grått og vått og ikke akkurat beisevær! Håper å få unna mest mulig før ferien.

Da Geir og Martin var ute å sykla med bikkjene i Himdalen lørdag kveld spratt det jammen ut en hara foran dem i veien - heldigvis holdt Geir seg på sykkelen! Jammen blir det spennende når vi kan slippe bikkjer igjen uti august :)

Ønsker alle ei fin uke.

- snakkes

Søndag 10. juni 2012

Går noen dager mellom oppdateringer nå som valpene har reist. Vi får mange flotte tilbakemeldinger på valpene og det er veldig hyggelig. På bildet ser dere Himdalen's Frazze, valpen vi sendte til Sverige - han begynner å bli stor og fin!
Geir er kommet godt i gang med sykling - bikkjene får tur annenhver dag(noen ganger oftere) og de begynner å komme i form. Iris er kommet seg veldig - jurene har trukket seg godt tilbake.
I helga har vi holdt på ute i hagen - det er så hyggelig å gjøre det fint rundt seg! Vi har vært i bursdag på Bjørkelangen i ettermiddag - koselig.
Vi har ei travel uke i vente med flere fotballkamper/treninger, Anja skal opp i muntlig eksamen og jeg har møter i DIL samt at jeg skal på jentetur til helga! Godt vi har noe å fylle tiden med - da går det fortere til fram til ferien :)

Ønsker dere alle ei flott uke og satser på at sommeren viser seg varm og fin!

- snakkes 😎

Søndag 3. juni 2012

Kvelden senker seg og vi har hatt en fin dag i Drammen på utstilling og harehusfestivalen. Har vært sammen med masse trivelige folk fra harahundmiljøet! Zalto ble stilt ut på utstillinga og resultatet finner dere under utstillinger. Ikke helt fornøyd med resultatet vårt i dag, men vi gratulerer de andre Luzernerstøverene med flotte resultater! Grattis til Tom og Basco med BIR!
Tispene våre har fått tannbehandling i dag, vi har skrapt bort plakk og pusset tennene godt - det ble bra!

Ønsker der ei trivelig uke!

- snakkes

p.s. så en skaraunge i dag tidlig på veien til Drammen - vi fikk skremt den opp i skauen og vekk fra riksveien. Får håpe den holder seg i skauen!

Lørdag 2. juni 2012

Deilig og avslappende lørdag. Har fått unna noen ærender mens Martin var på fotballtrening. Vi har grilla og kost oss. Martin er borte på overnattingsbesøk. Geir har sykla med alle bikkjene i dag og nå har vi klargjort det vi trenger å ha med oss til Drammen i morgen. Der er det Harehundfestival i forbindelse med NKK's utstilling. Oppdatering fra dette kommer i mmorgen.

Håper dere har hatt en fin lørdag!

- snakkes :)

Søndag 27. mai 2012

For noen deilige sommerdager, åååå som vi koser oss! Ny grill er kjøpt inn og den har vi benyttet flittig - grillmat er det beste! I går var vi på Ullevaal og så Norge - England - herlig stemning, men dårlig underholdning. I dag har vi fjerna valpekassa og gjort i stand i brakka igjen, dere kan se noen bilder her. Iris og den siste valpen har det fint - og storkoser seg på plenen i varmen, video kan dere se her.

Håper dere alle har hatt ei fin pinsehelg!

- snakkes :)

Søndag 20. mai 2012

Nok en helg går mot slutten - og denne helgen har vært innholdsrik med Luzernertreff, årsmøte, utstilling og LSK-kamp - sistnevnte med etterlengtet hjemmeseier på Åråsen og jubel i taket!

Vi har hatt ei trivelig helg sammen med våre Luzernervenner i Risør og Røed Camping. Vi stilte Zalto og resultatet kan du se her. Årsmøtet gikk fint og vi ser fram til en ny periode med jobbing for den flotte raseringen vår!
Etter årsmøtet ble årets utmerkelser delt ut og vi var så heldige at vi tok med oss premien ÅRETS HUND hjem til den fineste Iris - se bilde av premiene og poengsummen som gjorde at hun vant her. Det var en jevn kamp mot en annen hund og det er bra med konkurranse.

I morgen reiser nest siste valp og da er det bare ei lita frøken igjen, vi passer på å kose masse!

Både Geir og Martin skal spille kamper i morgen og Anja skal trene - hmmm lurer på når jeg skal få tid til å trene??

Ha ei fin uke alle sammen😎  

Torsdag 17. mai 2012

Gratulerer med dagen, hipp hurra!

Vi har hatt noen hektiske dager her nå og det begynner å bli stille i brakka - bare to valper igjen🤔 Alle valpene som er levert er kommet til skikkelig bra folk - og det gjør det så mye lettere og overlevere valpene! Alle har gitt oss hyggelige tilbakemeldinger med bilder og det hele - det er så godt å se at de slår seg til ro.

Vi har hatt en hyggelig ettermiddag med besøk av familien. Vi har kost oss med spekemat og alt det som hører med - 17. maikake ble det også.

Gjesterommet er fullstappa med alt vi må ha med oss nedover til sørlandet i morgen. Alt til årsmøtet er i boks og under kontroll og alle diplomer er ferdig skrevet. Det eneste som står igjen er det vi trenger. Vi gleder oss til å treffe våre Luzernervenner igjen til hyggelig samvær og utstilling av de flotte hundene våre! Martin blir med oss nedover, det blir kos :)

Lørdag 12. mai 2012

Nå er det fart i valpe-gjengen - og de har virkelig kost seg mye ute i dag :) Godt er det å la de være ute mye - for jammen blir det mye rot av 6 småtroll i brakka.
Martin har spilt Glomma-cup i dag - det ble en seier i medvind  og to tap i motvind.

Passer på å gratulere tante med bursdagen i dag, Hipp hurra :)

God lørdagskveld alle sammen!

- snakkes

Torsdag 10. mai 2012

Roen er i ferd med å senke seg, oppdaterer litt mens vi får med oss "Best of Norje". Tok ettermiddagskaffen på Mortens Kro, mens vi avholt siste styremøte i Luzernerringen før årsmøtet neste helg. Alt er på stell og godt er det. Valpene er sju uker i dag og vi har foretatt veiing, se her. Nå er de ikke småtroll lenger, men store og fine alle sammen :)
I morgen er det endelig hælj igjen - etterlengtet! Vi  gleder oss til besøk i morgen og Martin spiller Glomma-cup lørdag, ellers er der ikke noe spesielt som skjer.

Ønsker dere ei fin helg - vi skal koooose masse med de små som snart skal reise til sine nye hjem!

- snakkes

Mandag 7. mai 2012

God kveld godtfolk! Dagene går fort når man har noe moro å henge fingrene i:)
Har akkurat kommet inn etter å ha gitt valpene kveldsmat. De fikk en liten luftetur i tuss-mørket, se her. Alle er trygge selvom det blit litt mørkt!
Vi er inne i de 2 siste ukene før overlevering til nye eiere - det er også de mest krevende. Nå roter/driter/tisser/sloss/knurrer alle seks like mye alle sammen!

I morgen skal Geir på medlemsmøte i NHK, mens jeg skal heie fram Martin på fotballbanen - Anja får ta litt ansvar her hjemme:)

Håper dere alle får ei fin uke!

- snakkes :)

Torsdag 3. mai 2012

Valpene er 6 uker i dag og veiing er utført, se her.
De storkoser seg når de får være med på tur i "skauen", de er tøffe alle sammen!
De har akkurat fått dagens siste måltid og skal ta kvelden gode og mette alle sammen. Dagene går fort og det er godt det er helg allerede i morgen - trenger masse tid med finingene nå før de snart reiser :(

Ønsker dere alle sammen en fin fredag og ei god helg!

- snakkes

Søndag 29. april 2012

For en fantastisk helg - deilig vårvær med sol og varme. Vi har fått gjort masse: Martin har vært på fotballturnering og har overnattingsbesøk i dag. Anja er endelig hjemme igjen etter flere dager sammen med Tuva. Vi har fått vaska biler og skifta dekk, satt igang gressklipperen, fylt opp hengeren med skrot og masse annet husarbeide. Mamma var en tur på besøk i dag også!
Valpene har få fått tørrfor et par dager i tillegg til geitemelka - apetitten er stor hos alle:) I dag har de alle sammen vært på tur utenfor hundegården - og du kan tro de koste seg. Alle like tøffe og trygge. Se flere bilder under første kull Iris her.
Vi har hatt hyggelig besøk av valpekjøpere også denne helga - det er så koselig at de kommer og vil se - og det er deilig for oss å få den bekreftelsen om at valpene får det godt i sitt nye hjem.

Vi er heldige og ha langfri og skal ta vare på vårdagene :)

- snakkes

Torsdag 26. april 2012

Da sitter vi godt i sofaen:) Valpene er 5 uker gamle - uff tida går så altfor fort. Vi har veid valpene i dag - vekten ser du her.
Nå ser vi fram til langhelg med masse tid til valpene - det skal bli godt å få sovet litt mer også!

- snakkes :)

Onsdag 25. april 2012

God kveld alle sammen:) Valpene har akkurat fått sin kveldsmat - geitemelka går ned på høykant! De knekket koden alle sammen i dag - og maten ble servert ute. De går nå ut og inn som de vil og er trygge ute alle sammen. Se bilder under første kull Iris her.
Det har vært godt med en ettermiddag uten noen avtaler - gir et lite pusterom.

Ha en fortreffelig kveld:-)

- snakkes

Søndag 22. april 2012

I dag har jeg vært mye ute hos valpene - de er så herlige alle sammen:) Kravler, krangler, biter, bjeffer, knurrer, sover og spiser. Vi har hatt luka på hundehuset oppe og jammen var det ikke en som våget seg ut i går - det er så synd at det er så kaldt i været! Geir har vært på RS-møte på Gardermoen i dag, mens Anja og jeg har vært på infomøte om Italia-turen til sommeren. Martin ble hentet hjem fra en kamerat tidlig ettermiddag - godt å ha gjengen samlet igjen:) Valpene får nå geitemelk to ganger pr. dag og de slafser og spiser! I går hadde vi hyggelig besøk først av Knut og Anne og så en valpekjøper og hans sønn:)
Vi har tatt bilder av hver og en av valpene i dag, dette ser dere her
Nå venter en uke med masse fotball - både Geir og Martin har kamper. Anja har litt redusert trening og jeg skal på noen møter - vips er det helg igjen!

-snakkes

Torsdag 19. april 2012

Da er ukens veiing unnagjort. Valpene er 4 uker i dag og det er skikkelig full fart! Geitemelka går ned på høykant og jaggu er det ikke skikkelig god lyd i alle sammen, se vekten her

I dag har vi hatt hyggelig besøk fra det blide Sørland - Dag Haugen med frue og hunder har vært innom - takk for besøket :)

Martin har vært på trening og Anja trener nå - og snart er det helg!

Ha en fin kveld alle sammen :)

-snakkes! 

Tirsdag 17. april 2012

Uka er i full gang for oss alle og dagene går fort:)
Valpene fikk for første gang i går geitemelk og du kan tro de spiste:) Vi vil gi de ett måltid geitemelk hver dag for å spare Iris litt. Hun har mer enn nok mat, men det tærer på henne. Vi har veldig god erfaring med geitemelk fra tidligere kull og synes bruken av den er ypperlig i overgangen til mer fast føde. Alle valpene har nå fått tenner og det klør nok: De småbiter på det meste, også hverandre.
Ellers har vi hatt storfint besøk utenfor huset i noen dager. Et trane-par spanklulerer vakkert utenfor her - det er jammen flotte og STORE fugler.

- snakkes!

Lørdag 14. april 2012

Dagen i dag har vært innholdsrik, Martin har vært i bursdag, Geir har gjort klar hundegården slik at det er klart for valpene å komme ut. Jeg har vært på Dalheim i mange timer og jobbet dugnad for Dalen IL. Anja har kosa masse med valpene:)
I ettermiddag fikk vi hyggelig besøk av noen Luzernervenner, Inger og Bjørn Bredesen. Bjørn har laga noen flotte premier som Luzernerringen skal benytte til forskjellige formål :)

Ha en hyggelig lørdags-kveld alle sammen :)

- snakkes 

Fredag 13. mars 2012

Helge-roen er i ferd med å senke seg, og vi har fyr på peisen - det varmer godt!
På grunn av litt pc-problemer(laptop med sprukket skjerm) har det blitt dårlig med oppdatering de siste dager. 
Valpene har vært igjennom sin ukentlige veiing, det leser du mer om under Første kull - Iris. Valpene både ser og hører nå og jammen har de begynt å små-krangle litt også. Har planer om å få lagt ut en film i løpet av helga.
Valpekassa og brakka har fått sin helgevask(valpene er snart for store til å puttes i en kurv når vasken utføres - synd jeg ikke tok bilde!). 

Ønsker dere alle en riktig god helg!

-snakkes

Tirsdag 10. april

Formen til fruen i huset er ikke bra - har ligget i hele dag med kvalme og dundrende hodepine. Håper det slipper i løpet av natta!
Nå er det virkelig liv i valpekassa! Der krangles det, det bjeffes og knurres og de tasser rundt omkring. Iris får litt å stri med de nærmeste ukene 😀

Vi snakkes :)

Mandag 9. april 2012

Da er den siste dagen av påskeferien 2012 snart historie og den nytes til det fulle. Ute er det grått og trist så vi har kun hatt dagen inne. Har hatt koselig besøk av flere valpekjøpere, både i går og i dag,  som har tatt en titt på Iris og valpene.
I morgen venter hverdagen, så det er bare å stålsette seg!

Ønsker dere ei fin uke :)

- snakkes

Anja har laget en video av valpene som hun har lagt ut på bloggen sin - ta gjerne en titt: http://anjaholden.blogg.no/

Lørdag 7. april 2012

Det har alt blitt påskeaften. Martin er på vei til Holmenkollen med en kompis og hans familie mens Anja gjør seg klar til å reise til en venninne.
Sola skinner i dag, men det er en kald og sur trekk - får prøve å finne en plass i le:)
Valpene vokser for hver dag og øynene er helt åpne hos alle. Iris spiser som en hest og er ei kjempeflink mor. Azzie har flytta hjem igjen og det ser ut til å gå kjempefint.

I dag skal vi klippe ned litt kvist og kvast rundt tomta og ellers ta det rolig - blir vel påske-egg-jakt senere i kveld, tradisjon tro.

Ha en fin dag alle sammen :)

Onsdag 4. april 2012

Da er påskeferien her og vi storkoser oss med noen dager ferie. I dag har vi vært en tur i Sverige og handla litt. Anja har kommet hjem fra ferietur og Martin har overnattingsbesøk.

Vi kan se åpning i øynene til valpene, de er så skjønne! De beveger seg mer i valpekassa og vokser godt alle sammen.

Dessverre viste det seg at Azzie er tom. Var å tok ultralyd i går og der var det ingen.... Kjempetrist for alle de som har bestilt valp - trist for Luzernerstøvere'n også - men vi satser på ny parring på neste løpetid!

Ønsker alle noen trivelige påskedager!

- snakkes :)

Søndag 1. april 2012

Valpene vokser og blir større. De er de søsteste små nøster du kan tenke deg, ikke rart at Martin koser seg med en av de på fanget!
Søndagen gikk med til diverse kose-arbeid og avsluttet med en spennende og underholdende fotballkamp på Åråsen. Vi så kampen fra stua og engasjementet sto i taket - synd det bare ble ett poeng.

Nå venter en deilig påskeferieuke - herlig å få ladet batteri:)

Ha ei fin uke alle sammen!

- snakkes

Fredag 30. mars 2012

I dag fikk vi brev fra Belgia i posten:
Bekreftelse på at Iris nå kan tituleres med:
International Beauty Champion
I valpekassa er alt bra, valpene vokser godt - de har begynt å strekke mer på beina og er så morsommer der de forsøker å gå i blinde:)

Feriemodusen er på plass og det skal bli ubeskrivelig godt med noen dager ferie nå!

God helg!

- snakkes  :)


Torsdag 29. mars 2012

Det har gått noen dager siden sist vi oppdaterte, det har vært travle dager så det skal bli godt med påskeferie og bedre tid:) Det går kjempebra med valpekullet - noe som gleder oss! I dag er de 1 uke gamle og vi har klippet klørne på alle sammen og veid de - les mer om vektøkning under første kull - Iris.
Det nærmer seg ultralyd for Azzie, neste uke vet vi om hun er med valper også:)

- snakkes :)

Søndag 25. mars 2012

Vi har hatt en fantastisk fin vårdag - deilig å jobbe ute i hagen. Våren er en herlig tid og når man får ryddet opp etter vinteren blir det så strøkent!
Bare ei uke igjen til påskeferie, så det er bare å brette opp ermene og bite tenna sammen i arbeidsuke til.

Ønsker dere ei god uke :)

- snakkes !

Lørdag 24. mars 2012

I dag har det gått så fint med Iris og valpene😀
Melkeproduksjonen er godt i gang og valpene legger på seg. Iris er flink som mor, men skulle nok gjerne sett at de pep litt mindre. 
I natt skal vi la Iris få ansvaret uten oss i brakka - det kommer til å gå så fint! Har akkurat vært ute å sett til dem og lufta Iris for kvelden - så blir det nok en titt i morgen tidlig med en gang vi står opp.

Det har vært en vakker vårdag med deilig sol og varme. Geir har fått raka plenen, mens jeg har fått vaska og tørka masse klær.

Klokka skal stilles fram en time i natt - så vi bør vel ta kvelden!

- snakkes :)

Fredag 23. mars 2012

Dagen er på hell, men det er helg - med nydelig helgevær. Det går bedre og bedre med Iris og valpene. Iris spiser og drikker godt -  vi har kokt havresuppe til henne som hun får sammen med valpekjøttpølser fra Vom og hundemat. Havresuppe skal være bra for melkeproduksjonen til tispa.

Jeg gleder meg til en god natt søvn i senga mi etter to netter på gulvet i brakka.

Ønsker dere alle en fortreffelig helg, hyggelig at dere følger med!

-snakkes :)

Torsdag 22. mars 2012 - del 2

Nå sier vi natta - det har vært en lang dag!

Sov godt🙂

Torsdag 22. mars 2012

Da er fødsel overstått og 6 valper ligger i valpekassa sammen med mamma Iris:) Iris virker i god form - hun har spist litt mat og ligger rolig og dier valpene -  herlig syn!
Les mer om fødsel under Himdalen's kennel - første kull - Iris.

Vi er slitne etter en lang natt men utrolig glade for at alt er bra!

-snakkes

Onsdag 21. mars 2012

Vi fører svangerskapskalendere for begge tispene. Dette for å lettere holde kontroll på dager ect. På bildet ser dere kalenderen for Iris.
Det er saker og ting på gang i kveld. Hun vil ikke ha mat og har begynt å grave i valpekassa. Her blir det derfor soving på tur, vi må holde vakt hele tiden. Det kan jo fortsatt ta et døgn eller to før valpene er på plass!
Ååå - dette er spennende og håper virkelig at alt går bra!

- snakkes :)

Tirsdag 20. mars 2012

Bildet vi har lagt ut her er det første vi tok av Iris. Bildet er tatt i bilen på vei fra Järpen til Hede høsten 2010. Det er jammen spesielt å tenke på alt vi har opplevd sammen med Iris på denne korte tiden og snart kommer det valper også. Iris er tung om dagen, men blid og glad som alltid. Hun liker ikke å bli tatt tempen på og nå som vi måler temperaturen morgen og kveld kreves det tålmodighet. Både Geir og jeg er i full jobb så er heldige som har mor/svigermor som nabo og medhjelper. Hun ser til Iris flere ganger om dagen og holder oss informert. Tror vel ikke det skjer noe før nærmere helg. 

- snakkes :)

Mandag 19. mars 2012

Det er 5 valper i Iris. Det fikk vi bekreftet i ettermiddag etter nye røntgenbilder. Hun har lagt på seg 2 kilo siden vi var hos veterinæren forrige onsdag!
Nå gjenstår det bare å se hvilken kjønnsfordeling som kommer:)

Vi holder dere oppdatert på hvordan det går. Det er 63 dager etter første parring til fredag, så det bør skje ting i løpet av helga:)

Ønsker dere ei fin uke!

-snakkes

Lørdag 17. mars 2012

Det er grått vær i Skjønbergkroken i dag, men det er deilig med helg uansett vær!
Har akkurat vært ute hos Iris - hun er i god form:) Hun kjenner nok at tyngden plager henne litt, med det er jo bare dager igjen nå. Hun fikk litt mat og litt kos.
Azzie er kjempeblid om dagen og vi er veldig spent på om hun "har tatt seg". Hun drikker mer vann enn normalt og hun drikker normalt mye vann. Vi får håpe det er et godt tegn.

Geir og Martin tok seg en kjøretur i ettermiddag og å se hvor mye snø som ligger igjen i Himdalen - og jaggu fikk de ikke øye på selveste Gaupa! Hu byksa fram et stykke framfor bilen før hu blei borte i lia. For et syn:)

Ønsker dere alle en strålende lørdag!

-snakkes 

Torsdag 15. mars 2012

Valpekassa er ferdig og varmelampe er montert, så nå kan valpene bare komme:)

Har laget en egen side for Iris sitt første kull under Himdalen's kennel. Her vil vi legge ut flere bilder etter hvert. Ta en titt :)

Ha en fin torsdagskveld - vi ser på "NÅRJE" - genialt!

-snakkes

Onsdag 14. mars 2012

Da er Iris røntget - resultatet er ikke 100 % og vi skal tilbake mandag. Det er mellom 4 og 6 valper der. Det var vanskelig å telle og derfor ønsket veterinæren en ekstra sjekk for å kunne gi antallet.

Nå skal vi ut og fore og kose, så er det vel snart natta både på store og små!

-snakkes

Mandag 12. mars 2012

Her kommer en oppdatering. Iris spiser som en hest og er virkelig blitt brei :) I og med at det er under 14 dager igjen til forventet fødsel har vi i dag tatt "tempen" på henne. Hun hadde 37,4 i dag. Vi kommer til å følge med temperaturen nøye og ta denne på henne hver kveld fram til nedkomst. Den synker vanligvis en grad et døgn før valping så derfor er det viktig ha oversikt over hva som er normalt.
Time til røntgen er bestilt og onsdag får vi forhåpentligvis antallet - følg med for oppdatering:)

Ha ei god uke!

-snakkes

Lørdag 10. mars 2012

I dag har vi vært på jubileumsutstillingen til NHK i Nittedal og stilt ut Zalto. Det gikk kjempebra og Zalto ble BIR, se kritikk under utstillinger. Han oppførte seg eksemplarisk og er ei skikkelig go-bikkje:) Vi hadde en hyggelig dag sammen med koselige folk - en fin dag!
Iris begynner virkelig å legge seg ut - 14 dager igjen nå. Det blir spennende å se hvor mange det er.

Ha ei god helg alle sammen!

-snakkes :)

Mandag 5. mars 2012

Azzie og Balder er parret for tredje gang nå i ettermiddag og Balder er på vei hjem igjen til Årnes. Nå er det bare å vente i spenning noen uker før vi får bekreftet eller avkreftet valper. Iris har vært på "ferie" hos svigermor noen dager men er på på plass hjemme igjen. Bikkjene har fått mat og godis - så det er kvelden på de nå!
Anja og Martin er på hver sine respektive treninger og skal hentes igjen i kveld. Mor er hjemme og passer dyr og hus og har fått fyr i ovnen.

Håper dere har en fin mandag;)

- snakkes

Søndag 4. mars 2012

Nå har Azzie og  Balder parret igjen så vi håper på mange fine valper i mai:)

Helgen har vært stille og rolig og det er godt for uka som kommer er litt av ei maratonuke med fotball- og håndballkamper, møter, parring, snekring av valpekasse og bursdagsfeiring. Vi går på med mot og vips er det helg igjen!

-snakkes :)

Lørdag 3. mars 2012

Da er Azzie parret med Balder Azzie er på ellevte dagen i dag og nå i kveld lykkes de med parring. Vi tok de inn i garasjen - der er det lyst og fint og det tok ikke mange minuttene får de satt sammen. De hang sammen i 23 minutter. Nå har alle bikkjene fått mat og godis og vi får håpe de får en god natt søvn:)

Vi har kost oss med pizza og snart skal smågodtet på bordet.

Ønsker dere alle en fin lørdagskveld!

-snakkes!

Fredag 2. mars 2012

God kveld!

Azzie har vært hos veterinæren i dag og prøvene sier at det er klart for at Balder må ta seg en tur - det er parringstid!

Ellers begynner Iris å legge seg ut, spennende, lurer på hvor mange valper det er:)

Har lagt ut noen gamle gamle videoklipp, ta en tur innom og se!

Gratulerer Terje med ny valp i dag. Han har hentet seg en Norrbotten Spets, vi gleder oss til treffe henne.

God helg😉

Mandag 27. februar 2012

Formen til Iris er oppadgående - nå spiser hun godt igjen og virker sprek og fin! Vi begynner å se at hun legger seg ut og det er bra. Har så smått begynt å fore med valpefòr og gir henne ekstra tilskudd med calcium - det er bra både og melkeproduksjonen til tispa og for skjelettutvikling hos valpene.

Ellers der det ikke mye nytt å melde - blir litt mindre og oppdatere dere med når det ikke blir noe særlig med slipp i skauen. Dette kan snu seg fort hvis det mildværet som er meldt slår til - da blir det jammen barmark igjen. Blir nok en tur eller to på Zalto da :)

- snakkes :)

Torsdag 23. februar 2012

I dag begynte Azzie å blø - så nå har hun fått egen kalender også - Balder er varslet så nå teller vi dager framover.

Iris spiste godt i dag, hun har hatt ei lita uke nå som hun har spist litt dårlig. Vi ser at hun blir større for hver dag nå. Dersom utstillingen i Bø hadde vært til helga hadde vi ikke fått stilt!

Her hjemme er snøen så og si borte - bare isen igjen. Skikkelig vårfornemmelser:)

Ønsker dere alle ei god helg når den kommer!

-snakkes :)

Onsdag 22. februar 2012

Gode nyheter å melde: Iris er med valper😀
Det er konklusjonen etter dagens ultralydundersøkelse. Det var så spennende og vi ble så glade da veterinæren sa; HER ER DET VALPER! Det er helt umulig å se hvor mange det er, det vil vi få bekreftet når vi røntger henne før fødsel.

En annen gledelig nyhet er at Himdalen's Barack har fått godkjent RR - vi gratulerer!

Azzie er på gang med løpetid, ikke noe blod ennå, men utflod. Det sjekkes nøye hver dag slik at vi holder kontroll på dagene. Ååå dette blir spennende tider, vi går en herlig vår i møte!

Ønsker dere alle en god kveld!

- snakkes

Lørdag 18. februar 2012

I dag har hele familien + Iris + ny bil vært i Bø i Telemark. Vi stilte Iris på NKKs utstilling i Telemarkshallen, med flott resultat! Se under utstillinger hvis dere vil se resultatet.
Vi tror Iris har tatt seg nå - hun spiser litt dårlig om dagen - og vi synes vi kan se at hun har blitt noe rundere. Vi håper ultralyd-undersøkelsen til uka gir oss en bekreftelse på det:)
Azzie har begynt å hovne opp bak og vi venter at hun begynner å blø i løpet av 10 dager.
Ute regner og blåser det - godt å vær inne med fyr på peisen. Ønsker dere alle en fin lørdagskveld!

-snakkes

Tirsdag 14. februar 2012

Hadde lyst til å vise dere hva som dumpet ned i postkassa vår i dag: Iris er mestvinnende Luzernerstøver på NKK's utstillinger i 2011:)

Ha en god kveld!

Søndag 12. februar 2012

Det er en kald og fin søndags morgen - vi venter på at rundstykkene skal bli ferdig. Blir vel en skitur i dag også. Iris fikk sin debut som trekkhund i går. Hun er nok ikke den beste trekkhunden, men den desidert blideste. Vanskelig å se om hun har tatt seg ennå, men om ei ukes tid prøver vi en ultralydundersøkelse. Det er ikke antydning til at Azzie er i gang med løpetid ennå, men det drøyer nok ikke lenge før hun er i gang.
Zalto og Geir var en tur i skauen i går. Det tok lang tid før uttak - langt fotarbeide-, man Zalto hadde haran på beina i 40 minutter. 

Ønsker dere en fin søndag:)

-snakkes!

Fredag 3. februar 2012

Helgeroen senker seg. Vi har sunket ned i sofaen og bjørkeveden brenner godt i ovnen.
Geir har vært med på gaupejakt i dag, og for en opplevelse - det var kjempespennende. Gaupelosen gikk bare 50 meter fra husveggen her nede i Skjønbergkroken, så i morgen skal vi ut å se hvor losen gikk:)

Ønsker dere alle en god helg i kulda!

-snakkes :)

Tirsdag 31. januar 2012

God kveld!

Mens Martin var på fotballtrening stakk Geir innom Tom i Fetsund og hilste på hans håpefulle Zuzette. Ei blid og glad luzernertispe som Tom sikkert får mye moro med.

Ha en god kveld!

- snakkes

Søndag 29. januar 2012

Helga er på hell, og den har jammen gått fort!
Da Geir og  Zalto kom fra skauen i dag viste peilen at Zalto har flydd 4,4 mil i dag! Han tok ut en hara etter et kjempe-langt fottarbeide og hadde vel 1,5 times lostid i dag. Kjempejobb av Zalto-gutt i dag også. Nå hviler han på kjøkkenet. Han har fått en stor porsjon mat og koser seg mens kattene svirrer rundt han.

I dag har vi hatt besøk av en familie som har tinget på valp etter Iris. Kjempehyggelige folk og det ble mye bikkjeprat.

Ønsker dere alle ei god uke!

-snakkes:)

Fredag 27. januar 2012

God fredagskveld!
Zalto har jaga skikkelig bra i dag - lengste losreprise var på 75 minutter. Han tok ut klokka 12:00 og ble kobla i full los klokka 16:30! I dag var det moro i skauen, gitt!
Nå hviler han ut så han blir klar til i morgen - da prøver vi igjen:)

Jeg må ta turen over fjellet til Bergen i morgen, men er heldigvis tilbake igjen i morgen kveld.

Ønsker dere alle en riktig god helg:)

- snakkes

Torsdag 26. januar 2012

Hipp hurra for Azzie som fyller 4 år i dag. Dagen er feiret i skogen med harelos!

En annen glad-nyhet er at Himdalen's Barack har gått til en 3. ÅP i dag. Stolte oppdrettere gratulerer Bjørn og Barrack med en flott prestasjon.

Kvelden går med til kjøring og henting på trening - både Martin og Anja har treninger i dag.

Snart helg, vi teller ned:)

-snakkes


Onsdag 25. januar 2012

Det har blitt onsdag allerede og vi har vært igjennom noen spesielle dager. Martin og Geir kjørte av veien mandag kveld og havnet på taket. Begge krabbet heldigvis uskadd ut av bilen som nå er totalvrak. En slik hendelse setter livet i perspektiv og setter tankene i spinn. Vi er så glade for at det gikk så bra som det gikk - bilen får det være så som så med - den kan erstattes!

I kveld er det storstilt bordtenniskamp på Dalheim  og dit skal jeg. Geir og Martin reiser til Båstad og skytetrening. Anja får passe huset og holde varmen i ovnen.

- snakkes  :)

Søndag 22. januar 2012

Nå er snart helga over og den har gått unna i en fei! Zalto har jaga bra i dag - se video under videoklipp:)

Mens vi gikk tur med bikkjene i ettermiddag så vi ferske gaupespor nede i haga'n - spennende!

Håndball-laget til Anja spilte en knallkamp, men dessverre ble det ett-målstap:( 

Ønsker dere alle ei god uke🤩

Lørdag 21. januar 2012

Geir og Iris er på vei hjem - Iris og Sacke parret igjen i kveld, så vi satser på at det blir valper:)

Det snør og snor ute - vi har vært ute et par timer i dag og måka og gått tur med bikkjene. Ungene har prøvd skiene.

Fortsatt god helg!

-snakkes :)

Fredag 20. januar 2012

Iris er i dag parret med RR Klackebos Sacke! Vi skal reise å hente henne i morgen og vil prøve og parre en gang til før vi reiser hjem.

Nå er det bare å krysse fingrene for at det blir mange søte små så det blir valper på alle de som har bestilt.

GOD HELG!

- snakkes 😀

Onsdag 18. januar 2012

Sitter og ser på håndballherrene mens jeg oppdaterer dere - lurer på om seieren glipper......det gjorde den takket være noen dansker.....
Geir skaut en rev i kveld. Ikke mer en 10 minutter etter at kveldens styremøte i Luzernerringen var ferdig, peip det i åtevarsleren og nå ligger enda en  skabb-rev dau på jordet.

Iris er kjørt til Sverige og vi venter spent på at det er tida. Iris skal stå hos Mats i noen dager og etter rapport i dag er det fortsatt for tidlig - Sacke er klar!
🙂

- snakkes

Lørdag 14. januar 2012

Nå har det gått noen dager siden sist oppdatering. Iris blør, og dyrlegebesøk er planlagt mandag. Vi legger ut info etter hvert.
Zalto har vært stilt på jaktprøve med det ble ingen premie denne dagen. Vi gir ikke opp av den grunn og melder på ny prøve, vi vet jo hva han er god for!
Det er dårlig jaktføre her nå - så vidt det ligger snø men den er stein hard. Holkeføre på alle sideveier også så det er ikke lett om dagen. Vi venter på litt mer snø, - både folk og dyr.

Geir er plaget med ryggvondt om dagen så det er begrenset hvor mye han får gått i skauen

Ønsker dere alle en fin helg - vi skal feire bursdager for liten og stor:)

-snakkes 

Søndag 8. januar 2012

I dag ble det virkelig storeslem - 2 harer på en dag! Den første haran tok Zalto ut klokka 09:30 og dot klokka 13:00 - Geir var skytt :-) Zalto tok ut nummer to klokka 14:00, med et skikkelig beskrik. Etter 35 minutters tapsfri los sto skytten Terje klar og ny dot!
Zalto og Geir er nå hjemme igjen - begge har fått mat og koser seg i varmen!

Tispene sjekkes daglig med papir bak, men ennå er det ikke noe å se.

Ønsker dere alle en fin uke:)

-snakkes

Lørdag 7. desember 2012

Geir har skutt hara for Zalto i dag. Zalto tok ut klokka 10:00 og haran falt "i den blå timen" klokka 15:30. Geir så haran 6 ganger. Zalto sto på maks i dag, er kjempefornøyd!! Det var 14 kuldegrader ved slipp på morgenen og - 7 utover dagen. 70 cm snø og de nederste 40 cm bærer hund!

Passer samtidig på å gratulere jeger-Terje med 38-års dagen i dag:)

- ha en god kveld!


Torsdag 5. januar 2012

Godt nytt år alle sammen!

På bildet ser dere resultat etter dagens tur til Göteborg og MyDog med Iris.
Iris kan dermed tituleres med Internasjonal Utstillingschampion:)
Vi er slitne men strålende fornøyde.
Nå skal fruen snart ile på styremøte i DIL - kritikk og bilde legges ut under utstillinger senere i kveld eller i morgen.

Ha en finfin dag:)

-snakkes

Fredag 30. desember 2011

Nest siste dag i 2011 er snart historie. Geir og Zalto har vært en tur i skauen på formiddagen i dag. Zalto gikk på fot men fikk ikke ut. Tispene har vi parkert for sesongen - de må være klare til paring senere i vinter.
Forberedelsene til morgendagens nyttårsfeiring er godt i gang. Innkjøp er foretatt, både vinmonopolet og blomsterhandleren er avlagt besøk i dag. Det er hyggelig med feiring sammen med familien. På menyen i morgen står baconsnurret indrefilet av svin, hasselbakte poteter, kantarellstuing og smørstekt asparges og rosenkål. Vi har en flott tradisjon der vi hvert år feirer nyttår sammen med Geir sin bror og hans familie. 

-snakkes :)

Onsdag 28. desember 2011

Det dumpet ned en uventet romjulspresang i postkassa i dag - en flott "sukker-kopp" av never  laget av Bjørn Bredesen - 1000 takk!
Ellers forløper romjulen seg stille og rolig. Selvom det har vært en del vær har Geir vært i skauen flere dager - uten uttak. Men skal en ha gode bikkjer nytter det ikke å holde senga selvom det er dårlig vær - ut må*n!

Håper dere alle har en fin romjul:)

-snakkes


Lille julaften 2011

Juelefreden har senket seg i det brune huset i Skjønbergkroken. Juletrærne er pynta så fint og familien er samlet foran tv'en - venter på godbiter fra Mr. Bean.

Geir har vært ute ved Lopperud med Zalto i dag. Han gikk på fot men fikk ikke ut. Vanskelig føre i dag.

Mens Geir var i skauen kom det en rev på åta, den hadde skabb den også. Derfor er kjøkkenvinduet ribba for julestjerner, gardiner og annen pynt - alt klart dersom han våger seg ut til matfatet.

ØNSKER DERE ALLE EN FREDFULL JUL🙂

Torsdag 22. desember 2011

Julen nærmer seg nå og det ser vi fram til alle sammen. Julekaker ligger i bokser, marsipan - pepperkakehuset er pyntet. Ribba er krydret og pakket godt inn i kjøleskapet. Nå gjenstår bare pynting av hus og juletre, litt handling, litt vasking og å pakke inn de siste gavene.

Julen er en deilig tid der familiekos og gode venner er prioritert. Fri fra jobb og skole og tid til hverandre er kjærkomment. Hundene får jo også mer tid med oss og det er flott.

Geir har planlagt luzerner-slipp og vil forsøke jule-haran i morgen.

Ønsker dere alle noen fine dager før jul  - det er faktisk dagen før dagen før dagen i dag:)

- snakkes 

Søndag 18. desember 2011

I dag blei det harefall for Himdalen's Zalto. Zalto tok ut haran litt før klokka ni og etter gode 125 minutter lostid, falt haran for skytten. Haran var flere ganger over Flena(ei elv i terrenget) noe som satte livet til Zalto i fare. Som dere ser av bildet under kunne dette vært meget farlig og heldigvis gikk det bra!

Nå har familien akkurat heiet Norge fram til VM-gull og jubelen sto i taket.

Ønsker dere alle ei flott førjulsuke (husmora har tatt juleferie:)

- snakkes


Flena går halveis åpen og ser dere nøye etter ser dere også lostrengen. 
Dette var også dødposten!

Lørdag 17. desember 2011

Vakkert vinterlandskap i Trysil med 70 cm snø:) Zalto har hatt en god los på hare i dag - over full tid! Mange fine gjentak var det også.
Martin er med denne helga og har selskap av kusine Tonje. De har basa i snøen og testa skiløypene - masse flott snø!

Anja og jeg skal ha jentekveld med god mat og TV-kos:)

Ha en fin lørdag alle sammen!

- snakkes

Avhopp!

Tirsdag 13. desember 2011


Gratulerer med dagen til verdens beste Anja på 15. års-dagen i dag

Mandag 12. desember 2011

I kveld falt det ennå en rev i Skjønbergkroken, men reven var ikke på langt nær så fin som den på bildet, den hadde skabb! Vi har sett denne reven flere ganger i løpet av helgen, midt på lyse dagen. Vi har åtevarsler og jammen peip det ikke i den sånn litt over klokka ni. Geir fikk lagt godt an og fikk inn en fulltreffer med ett skudd. Det er ingen tvil om at denne reven har det bedre nå!

Vi må bli kvitt skrotten så fort som mulig - det er jo meget smittsomt for andre dyr - og jeg tenker spesielt på kattene som reker rundt her. Vi får holde dem inne til vi er kvitt reven!

-snakkes

Søndag 11. desember 2011

Geir er hjemme etter enda ei fin jakthelg i Trysil. Det ble dot for Iris i går og i dag har Zalto hatt en flott dag i skogen. Hele dagen har han stått på med haran og han gir seg ikke frivillig! Han har jaga til premielos i dag og har sikkert hatt 10 flotte gjentak. Tok ut haran klokka 10:00 og ble koblet klokka 16:30. Det var kaldt på morgenen i dag, - 17 grader, så det har vært en god prestasjon det Zalto greide i dag!

Vi har feiret bursdager denne helgen med deilig middag og kake og er klare for ny bursdag tirsdag - ANJA 15 ÅR!

Ønsker dere en fin uke alle sammen :+)

-snakkes

Fugle-jegeren kom hjem med fin fangst

Fugle-jeger'n og hytteeier'n har hatt ei flott helg med toppjakt og 2 tiurer med i sekken hjem :)

Lørdag 10. desember 2011

Zalto og Iris har hatt ut to harar hver i dag. Det har ikke blitt lange losene, men moro har det vært lell!  Hara for Iris har det også blitt:)

Geir "fant" også ei bortkommet finskestøvertispe i dag som hadde vært borte fra eier i 2 døgn. Geir kontaktet en glad eier og fikk overlevert tispa!

Ønsker dere alle en fin lørdag og håper å kunne komme med mer "hara-stoff" i morgen!

- snakkes:)

Dot for Iris

Iris får innmat

fredag 9. desember 2011

Helgeroen har senket seg. Geir og bikkjene er på vei til Trysil, Anja er hos Anniken og Martin og jeg er hjemme. Det snør fortsatt litt, og jeg er jammen glad Geir tok en runde med snøfreseren før han reiste. 

Vi skal feire bursdager i helgen, både Tones mor og Geirs mor har bursdag i helgen. Håper de blir glad for gavene:)

Satser på at det blir nytt å melde fra Trysil i morgen!

Ønsker dere en riktig god helg!

Søndag 4. desember 2011

Enda ei helg er over. Geir og Zalto er tilbake etter ei fin helg i vinterlandet Trysil. Zalto fikk ut hara i dag og jaga i ca 50 minutter salmlet. Det var hans første hare på snø, så vi er meget godt fornøyd med hans prestasjoner. Satser på ny tur neste helg!

Ha ei fin uke:)

-snakkes

Lørdag 3. desember 2011

Det er snøvær over Trysil i dag. Geir var ute på en kjøretur i går kveld og fant spor etter 6 forskjellige harer. Det ble allikevel for vanskelig for Zalto i dag da det var dårlig fot under nysnøen. Det er meldt at snøværet skal gi seg i kveld og det lover godt for i morgen!
Hjemme regner og blåser det - vi koser oss inne med stearinlys og fyr i ovnen. Siste finpuss på Luzernerpostens nr 2 2011 gjøres i helga slik at det kan sendes til trykking mandag!

Ha en fin lørdag alle sammen :)

-snakkes

Onsdag 30. november

Tenkte det kunne være fint å legge ut noen oppskrifter på deilige haremiddager og har derfor laget en ny side her inne:) Det er viktig at vi benytter det vi høster fra naturen på en god måte og ikke minst at det gir oss en smakfull opplevelse rundt matbordet.

Følger godt med på værmeldingen om dagne - venter veldig på at snøen skal komme. Det er vel også avgjørende for om Geir reiser til Trysil i helga eller ikke. Helgen er her snart, og godt blir det - uansett vær!

Ha en god kveld:)

-snakkes

Søndag 27. november

I dag var det ikke harajakt-vær -sterk vind og 7 varmegrader. Haran liker seg ikke på barmark. Holdt derfor senga noen timer lenger og har forberedt huset på adventstiden. Utenfor lyser grana så fint og fra vinduer lyser adventstaker og adventstjerner - ble så fint atte :)
Bikkjene fikk litt elg-bein å gnage på i dag og jammen gikk de inn for oppgaven. Zalto sitt var nesten borte! På bildet ser dere Iris gå på!

Nå venter en travel uke ønsker dere alle en god en!

-snakkes :)

Lørdag 26. november

Mørket senker seg ute og det ser ut som om det blåser opp igjen.
Geir har vært i skauen med Zalto i dag som tok ut og jaga i omkring 20 minutter. Fikk tap og fant den ikke igjen. Fant ny fot litt utpå dagen men den fikk han ikke ut - prøver igjen i morra.
Ellers har vi fått gjort litt praktiske ting i hjemmet i dag, det må jo til det også.
Vært ute på reveåta for å fylle på litt og jammen var det ikke tomt! Nå venter vi på litt snø og måneskinn så sitter vi klar fra kjøkkenvinduet - Mr. Revefant må passe seg!

Ønsker alle en fortsatt fin lørdagskveld!

Fredag 25. november

Ute er det høststorm, det er vel dønninger av Berit vi får her. Med tanke på hva de nord for Stadt opplever nå er dette ingenting - men vi er ikke akkurat vant til disse sterke vindene. 
Det er dårlig jaktføre både her hjemme og i Trysil og Geir har bestemt seg for å bli hjemme denne helga, det er jo kos for oss :) Blir vel slipp lørdag og søndag! Oppdatering kommer.

-snakkes

Søndag 20. november

God kveld!
2. prøvedag er over og det ble ikke premiering denne gangen. Iris kom ikke i fot før klokka 12:00 og med dette føret er det nærmest umulig å få haran på beina så seint på dagen. Kan ikke lykkes hver gang heller. Iris har stått på, med godt søk, hun endte opp med 31 konkurransepoeng og det sier jo at dama sto på!

Nå står ei ny uke for tur!

-snakkes

Lørdag 19. november

Roen har senket seg i det brune huset på landet. Geir og Iris er tilbake etter første prøve-dag. Iris kom i fot 08:30 - og ble koblet 14:45. Hun fikk dessverre ikke ut haran i dag. Hun sto på og gjorde sitt beste og mer kan vi ikke forlange. Det er fortsatt håp om elite-premiering så Iris har fått sin fotpleie og et par runder med mat - så hun skal være klar for morgendagen :)
Resten av familien har vært Strømmen i dag. Anja har fått sko og stæsj til ballet.

Ha en fortsatt fin helg:)

-snakkes

onsdag 16. november

Det er allerede mittwoch, hei hvor dagene går! Vi har fått bekreftet at Iris har kommet med på Romerike Harehundklubb sin EP i Hurdal til helgen. Da gjør vi et nytt forsøk på 1. EP og NJCH. Det blir spennende:)

Zalto går med skjerm - er ikke akkurat glad for det, men hvis såret på halen skal gro er det eneste løsningen. Det har allerede blitt mye bedre bare på et par dager.

Ellers er det hyggelig å se at det er så mange innom oss her.

-snakkes :)

Søndag 13. november

Da er vi vel hjemme fra en flott EP-helg i regi av Østerdalen Harehundklubb. Det har vært en meget trivelig helg, med flott vertskap på Tron Ungdomssenter, prøvearrangør ØHHK med dommere og med-deltakere på prøven. Vi er kjempefornøyd med oppholdet og Tones forventninger ble innfridd. Det har vært et spesielt føre for årstiden med kuldegrader, tåke og barmark.  Det holdt ikke til 1. EP, hun manglet 12 poeng, men slik er gamet når det skal klaffe 2 dager på rad. Vi er veldig fornøyd med Iris sine prestasjoner! Og hun er faktisk 100 % premiert på de jaktprøvene hun er stilt på! Under jaktprøver for Iris finner dere resultatet med poeng.

Nå er vi ferdig pakka ut og nydusja begge to. Vi sitter ganske signe i sofaen og skal ha med oss kveldsnytt før det er leggetid!

Ha ei fin uke🙂

-snakkes

Torsdag 10. november 2011

Snart er det fredag igjen, ukene går jammen fort. Før vi aner ringes jula inn :)
Vi lader opp til Eliteprøve for Iris. I morgen pakker vi bilen og setter kursen nordover mot Tylldalen. Vi krysser fingrene og håper på premie. Forholdene er så som så, men det er likt for alle.
Tone skal være med på sin første eliteprøve og har sommerfugler i magen - dette blir spennende.

Kryss fingrene for Iris, vi oppdaterer dere søndag kveld!

God helg alle sammen :)

-snakkes

onsdag 2. november 2011

Geir er hjemme igjen etter en fin tur til Hede. Har hatt hara på beina hver dag, Iris har hatt ute 3 og Zalto 3! Harefall ble det jo også :)Det har vært mildt for årstiden og barmark. Iris har gått en jaktprøve denne gangen også, resultat finner dere under jaktprøver på Iris. 

Kort uke detta, Geir sælar på og reiser til Trysil igjen allerede fredag!

Ha en fin kveld!

-snakkes🙂

Mandag 31. oktober 2011

Det har gått en stund siden sist vi oppdaterte hjemmesiden. Det er ikke det at vi ikke har vært på jakt - det er vel heller det at det har vært vanskelige forhold de siste turene våre og det har ikke blitt de lange losene med dot og det hele. Geir er på jakt i Hede, reiste på fredag og  skal bli til i morgen. Det er vanskelige forhold der også - med hvit hara på barmark - frossen vei og underkjølt regn, men i dag har Zalto jaga skikkelig bra og Geir har skutt hara! Zalto tok ut hara og etter et par fine runder i skauen gikk haran på veien og Zalto jaga vei i over 350m! Etter ca 70 minutters samlet lostid fikk Geir skutt haran. Zalto tok ut ny hare seinere som han holdt på med til klokka ble fire. Er jaggu en god jakthund blitt - bare 17 måneder!

Nå venter styremøte for DIL, Anja skal på trening - vi snakkes!

Torsdag 20. oktober 2011

I dag pakker Geir og Martin bilen full og setter snuta mot Trysil og Flendalen. Martin gleder seg veldig til å være med - og det gjør pappan også. Oppdatering kommer så snart det er noe å rapportere om.

Selv greier jeg ikke å venne meg til tanken om at jeg i kveld skal på foreldremøte med informasjon om videregående skole.....jeg er da ikke så gammel?

Vel, vel - ønsker dere en flott høstdag!

- snakkes 🙂

Oppdatering søndag 16. oktober 2011

Det har gått noen dager uten oppdatering og nå har vi flere nyheter å komme med. Iris har startet på åpenprøve, barmark, med herlig resultat - 1 ÅP - og Iris er klar for eliteprøve. Vi er så stolte over hennes prestasjoner! Nå skal det meldes på flere EP før jul, med et stort håp om NJCH. Vi krysser fingrene, men vet at dette ikke gjør seg selv.  På bildet ser dere Iris og dommer etter endt prøve.

På grunn av snø og skareføre valgte Geir å bli hjemme fra Trysil denne helgen, men jakt har det blitt allikevel, ÅTEJAKT: Geir skaut rev på åta lørdag morgen. En revevalp falt for rifla fra kjøkkenvinduet. Se bildet under.

Til helgen håper vi at snøen er borte i Trysil, planen er langhelg :)

Ønsker dere alle en flott uke!

-snakkes :)


Mandag 10. oktober 2011

Azzie venter på turen sin, men i dag ble det ikke tid til det - dessverre. Fotballkamp og foreldremøte ødela den biten. Dalen Old Boys  M34 vant sin kamp i går mot Fenstad og topper tabellen etter endt seriespill! Geir putta jammen 1 mål også :) Det var foreldremøte for håndball-laget til Anja og der ble det bestemt at laget skal til ITALIA på håndballturnering neste sommer, heldig-griser :)
Reveåta begynner å ta form - det hjelper godt med liltt slakteavfall fra elgjakta. Nå er det bare å vente på reven!

Ha en fin uke alle sammen :)

- snakkes 

Søndag 9. oktober 2011

Det var en vakker morgen å slippe bikkje på i dag. 7 kuldegrader og Zalto fikk sjansen først i dag også. Han gikk på fot, og i dag lukta det godt. Dessverre hadde haran beita på veien og Zalto greide ikke å få ut. Heldigvis har den drevene harajeger med seg fler bikkjer: Iris skulle få sjansen. Iris kom raskt i fot, og etter bare 5 minutter tok hun ut: REV! Det dro raskt 2 km rett ut. Iris jaga på reven i ca 60 minutter før reven dro seg over ei elv. Der snudde Iris og kom tilbake til Geir. På vei tilbake til hytta møtte Geir Terje ved grushølet. Geir stoppa der og slapp Iris ut av bilen. Mens Geir og Terje sto å prata sammen hørte de et skikkelig beskrik; ny hare på beina! Haran bukta fine runder og Iris hang på! Så begynte det å snø og Iris fikk enda mer klem på haran. Iris jaga på'n i flere timer før Geir fikk kobla.
På vei hjemover mellom Trysil og Elverum sto mange biler værfast i snø, og flere steder sto det bom stille. Geir kom hjem, noe seinere enn vanlig, men som jeg sier: det viktigste er jo at han kom hjem - det er det dessverre ikke alle som gjør😥

Helga er over og ei ny maratonuke står for tur.

- snakkes 

Lørdag 8. oktober 2011

Geir har skutt hara i dag 😀
Zalto tok ut hara og jaga fint på den i et kvarter. Da gikk haran ut i ei rovviltgate(som en vei) og Zalto greide ikke å finne den igjen. Geir kobla og gikk i bilen for å bytte bikkje. I mellomtiden hadde 2 fuglejegere skremt ut en hara og Geir slapp Iris etter denne. Hun fikk kjapt los på den og etter drøye 60 minutter lostid ble det dot! 
Det har vært dårlig jaktvær i dag med sterk og bitende kald nordavind. I morgen er det meldt snø!!
Jeg holder heimen i sjakk. Har fiksa diverse både ute og inne i dag.
Nå er det kveldskos i heimen, men Avatar på tv. Utrolig godt å få Anja hjem igjen :)

-snakkes :)  

Fredag 7. oktober 2011

Endelig helg!! Geir er vel framme i Trysil og jeg er faktisk HELT alene hjemme, jaja kanskje ikke helt for kattene er jo her. Det er litt rart, men deilig også. Har brukt ettermiddagen til rydding og nå skal jeg sette meg ned med en pizza. Har tenkt til å bli i sofaen foran TVen til det blir natta.

Ønsker alle lesere en fortreffelig helg😀

- snakkes

Onsdag 5. oktober 2011

Det er allerede onsdag og lillelørdag, dagene går fort! Ungene har høstferie mens Geir og jeg jobber. Martin har fått besøk av Tonje som er her på Neset på høstferie. Anja er med en gjeng fra 10. klasse på tur med "De hvite busser" til Polen og Tyskland. Sterke opplevelser for ei ung jente!
Fredag reiser Geir igjen til Trysil. Han finner nok tyristubber der også. Du skal ikke se bort i fra at han finner en harapinne eller to der også😀

- Snakkes

Oppsummering uke 39

Da er vi vel hjemme etter ei flott uke på jakt i -Herliga Härjedalen! Sitter ved kjøkkenbordet med kaffekoppen, alt er pakket ut - klær er vasket og ute er det skikkelig høst. Det er jammen godt å komme hjem igjen også. Kom ikke på nett i Sverige(jobba kanskje ikke altfor mye med det heller), derfor kommer en lang oppdatering nå!

Det er nok av tyri i Lundalen!

Lørdag 24. september var vi oppe i otta - arbeidsfordelingen mellom Geir og meg er forhåndsbestemt - Geir lufter bikkjer mens jeg gjør klar matpakker og kaffe! Vi var spente da vi svingte av veien og var på vei opp i terrenget i Lundalen. Vi hadde bestemt oss for å reise inn til Vendplan og slippe Zalto der. Zalto kom raskt i fot og tok ut hara etter godt fotarbeide og jaga en halvtime. Vi så aldri haran - men gledet oss veldig over den gode starten!
Slapp Zalto i samme område dagen etter med store forhåpninger og det gikk ikke lenge før han var i fot. Zalto tok ut hara - men det gikk ikke lenge før haran gikk over uttaket og det greide ikke Zalto å løse. Vi slapp Iris utpå dagen. Det var varmt og solfylt og selvom Iris gikk på fot i timesvis var håpet om uttak i ferd med å glippe. Vi hadde gått til bilen, skifta til joggesko og var i ferd med å rope Iris inn da vi hørte et voldsomt uttak!! Klokka var kvart over to og varmen tok helt overhånd. Vi tok hver vår børse og kom oss på post, mens losen gjallet i lia :)
Etter 20 minutter kom haran på Tone sin post og kom ikke lengre, DOT!

Mandag slapp vi Iris på Vendplan - vi hadde jo meldt henne på jaktprøve og ville prøve å finne en god prøvehara. Vi gikk inn i det området der Zalto tapte haran dagen før. Iris fant ikke fot der og oppførte seg litt rart - hun ville ikke unna beina våre. I ei tette skvatt hun tilbake og  det samme gjorde jeg - jeg var på vei tilbake til bilen - her var bamsefar i nærheten! Jaktlaget som jakter elg i området har satt opp "åtelkamera" på slakteplassen og der hadde bjørnen vært innom flere ganger. Vi fikk se bilder som var tatt både 10. og 20. september av en skikkelig branne av en bjørn! Iris kom etterhvert i fot på en annen kant og det gikk ikke lenge før uttak. Geir og jeg delte oss og etter et kvarter kom haran til meg før den stakk inn i tetta. Haran tura og gikk på et område på 200 x 200 meter. Vi så bikkja og haran samtidig flere ganger og hørte mange flotte gjentak. Det ble ikke noe skyting denne dagen. Etter en times los ble det dødtap for Iris og vi koblet og slapp Azzie. Dessverre for henne, må vi si, tok den STORE andelen av lemen og skogsrotter all hennes oppmerksomhet. Hun ble også dårlig etter å ha spist mange.

Siden Iris skulle på jaktprøve torsdag skulle vi la henne hvile inntil da. Siden Azzie var dårlig ble det til at vi slapp Zalto tirsdag morgen. Dette ble dagen for frustrasjon. Zalto ble oppmerksom på all lemen og skogsrotter og brukte store deler av dagen på dette. Vi slapp jo i det samme området der vi tidligere  hadde hatt ute 3 forskjellige harar så det burde jo være harafot i området. Zalto kom stolt med, ikke mindre enn, 4 lemen i kjeften til mor og far og jaktet iherdig i rotveltene. Vi kastet inn årene etter noen timer og reiste til en annen kant av terrenget. Vi slapp ut Iris for å la henne sjekke opp om det var fot i terrenget - og det var det. Da var planen klar - hit skulle vi gå dagen etter med Zalto. I dette området var det mindre lemen også. Seinere på dagen kasta Zalto opp 2 lemen og formen hans var ikke på topp - kanskje han hadde lært at dette ikke var noe lurt?

Onsdag morgen slapp vi Zalto i området ved Lunsjøen, der vi hadde hatt fot med Iris dagen før. Zalto var ikke i form - fulgte bare oss og gjorde ikke tegn til å leite opp foten - lemenspisinga satt sitt spor i han!
Vi flyttet oss etter noen timer og Zalto virket nå i bedre form. Vi trakk oss lenger opp i åsen. Zalto kom i fot litt over klokka 11 og litt over 1 fikk han haran på beina. Geir  sto igjen på uttaket mens jeg løp ned til veien - nå skulle det posteres! Haran kom over uttaket til Geir etter 5 minutter og det ble ikke løsnet skudd så tidlig. Haran var 20 meter fra veien og min post men kom aldri ut på veien. Zalto sto på voldsomt og gav seg ikke før det ble ettermiddag. Det ble ikke hara på oss denne dagen heller, men en ting er sikkert - vi kommer oss ikke tidlig hjem fra skogen med denne hunden!

Torsdag var dagen for jaktprøve. Vi avtalte med dommeren at vi skulle komme til hans terreng i Herrö - der var det godt om hare. Da vi reiste fra Hede i femtiden på morgenen viste gradestokken 15 varmegrader. Vi slapp Iris kvart på sju og det gikk ikke mer enn 10 minutter før hun var i fot. Etter 2 timer på denne foten gav hun seg da foten stoppet i en elv. Hun kom raskt i ny fot og etter 10 minutter var haran på beina. Gradestokken viste nå neste 20 varmegrader - det blåste godt. Hun fikk tak i en liten hara som bare stakk. Dommeren tok bilen og Garmin reiste slik at han kom nærmere losen. Iris jaget på denne haran til en fin 3. premie. På vei ned mot oss igjen kom hun i ny  fot og tok ut en hara til. Denne jaget hun på i litt over 30 minutter før haran gikk på veien. Der luktet det ingen ting. Klokka var da 14:45 og prøvetiden på 8 timer var over. Dommer tok med Iris i bilen og kom ned til stedet der vi hadde sittet hele dagen - det ble 8 timer i en veikant uten å se noe til bikkja. Gradestokken viste nå 25 varmegrader!! Det står jammen respekt av å jage i det hele tatt under slike forhold. Vi satte kursen tilbake til "stugan" vår i Hede - og der ble det feiret med en kald en på verandaen! På bildet ser dere Iris og dommeren etter endt prøvedag.

Feirer jaktpremie med en kald en!

Fredagen startet med tidlig uttak for Zalto rett før klokka var sju om morgenen. Selvom det ikke var mye lostid, står jammen den karen på i skogen. Han tok igjen haran 4 ganger - siste gang klokka halv to. Da lå fruen i lyngen og halvsov i solsteika, men våknet raskt og kom seg på post. Heller ikke denne haran ville ned på veien til oss. Zalto gav seg og kom til oss rett før klokka tre på ettermiddagen. Da hadde vi ikke sett han siden vi slapp han på morgenen. Sliten gutt, men glad for å se oss igjen! Samlet sett greide han ca 40 minutters lostid.

Lørdag var hjemreisedag og jeg ble igjen i "stugan" for og "städa", mens Geir tok med seg bikkjene opp i terrenget for en siste jakt. Iris fikk ut hara tidlig og jaga. Geir posterte ved "grusgropen", dette er en sikker post. Etter at haran hadde gått 6 ganger på veien noen svinger lenger ned, avgjorde Geir å flytte seg dit ned. Kamera ble plassert på stolsekken og nå skulle han jammen stoppe denne haran! I sidesynet ser Geir et glimt av haran, på vei mot "grusropen" - der han tidligere hadde stått på post. Haran gikk inn i "grusgropen" og jakta ble avsluttet med dødtap!  

Fredag 23. september 2011

Nå har dagen kommet og pakking er i full gang. Utrolig hvor mye som må med for en uke av både klær, mat og duppedingser. Lister er skrevet slik at vi ikke skal glemme noe. Azzie og Zalto har vært hos veterinærer for re vaksinasjon denne uka. Tok samtidig en helsesjekk på begge to og de er i topp shape :)
Urna til Luzzarek har også kommet så den fikk vi med oss hjem :( 

Tar med PC til Sverige så håper vi at vi får koblet oss til nettet - da blir det oppdatering underveis.

Ønsker alle en god helg!

-snakkes :)

Oppsummering uke 38

Første jaktuka er over og familien er glad for at vi, igjen, er fulltallige hjemme i Skjønbergkroken!
Geir har hatt flotte dager i Grasbekkåsen med varierende vær. Med  unntak av en hviledag har han hatt los men en av hundene hver dag. Siste tur var en kveldstur med Zalto lørdag kveld, og hvilken opplevelse! Zalto holdt på med en hara til Geir endelig fikk tak i han klokka 04:00!! Om det så var 80 % tap - ga Zalto seg ikke og dette er meget bra!
Vi har masse fin film og vi må bare finne ut  hvordan vi får lagt det inn her - vi jobber med saken!

Nå er det ikke mange dager før vi pakker bilen men bikkjer, børser og alt mulig annet pikkpakk og setter kursen mot Hede i Sverige. Åå som vi gleder oss til det! Har vært på apoteket i dag og kjøpt Droncit mot revens dvergbendelorm, samt skrevet egenerklæringsskjema for dette. Våpnene er deklarert og svensk jegeravgift er betalt. Det meste er dermed klart!

Vet ikke om vi får oppdatert noe men vi er i Sverige - men skal ha med PC.

Denne uka kommer til å gå knallfort :)

Ønsker alle en fin uke!

-snakkes :)  

Oppdatering fra fuglejegeren

Onsdag 14. september 2011

Endelig en jaktdag uten regn. Iris gikk på fot i 1 time og 45 minutter før uttak. Etter 2 timer og 30 minutters samlet lostid ble det dot. Er kjempefornøyd med det og nå skal det meldes på jaktprøve - mangler en barmark!
Ååå så spennende det blir når vi reiser til Hede!

-snakkes

Mandag 12. september 2011 - DOT

FØRSTE DOT FOR ZALTO ETTER 15 MINUTTERS LOS :)

Mandag 12. september 2011

Jakta er i gang - har ikke blitt hara for gryta ennå, men både Iris og Zalto har hatt ute hara i Trysil. Akkurat har Zalto TATT UT HARA og Geir står på post. Venter på telefon om dot :) Det er det som er så spennende med dissa ungbikkjene - plutselig løsner det :)
Helgen har gått unna som en virvelvind med beising av brakka til bikkjene og fotballcup i styrtregn.
En ny uke står på trappene og i dag er det valgdag - BRUK STEMMERETTEN!

Ha en fin uke :)

-snakkes

Onsdag 7. september

I ettermiddag har det vært kick-off for håndballen i Fethallen. Stas for spillerne! Sondre har vært på besøk hos Martin og de har lekt kjempefint sammen. Ellers er det vel ikke noe nytt.

Tror bikkjene værer at det snart er  jakt - de er og energiske og glade - bare få dager igjen.

-snakkes

Mandag 5.september 2011

I dag har det regna, igjen! Ble fint, i allefall opphold, i ettermiddag og kveld. Geir har vært i Nittedal og spilt kamp, de vant - de gamle er fortsatt eldst! Martin og hans lag har trent sammen med G12, det var moro. Anja har vært hos mormor og på møte vedrørende Polen-turen - hun gleder seg!

I morgen er det faktisk ingenting etter arbeidstid - tenkte å benytte ledig tid til å ta opp båten og se på landskamp - håper Norge vinner!

Nå skal vi slenge beina i sofaen en halvtimes tid før vi kryper til køys.

- snakkes🤩

Oppdatering uke 35

Uka som var gikk unna som en virvelvind! Tida går fort når man har mange jern i ilden. Med håndball- og fotballtreninger nesten hver dag går dagene fort. Jeg har jobbet utrolig mye med Dalheim-dagen(se bilde). Det ble en vellykket dag for de som tok turen oppom. Er så stolt over dugnadsånden - ALLE stiller opp på en eller annen måte for å være med å gjøre bygda mer samlet!

Geir har vært i Trysil og hadde en kjempe-los med Iris lørdag. Har ikke hatt ei bikkje før med det energi-nivået -  heller ikke en hund som har jaget til full tid på de første slippene så tidlig om høsten. Bare ei uke til jakta. Nedtellinga er i gang!

Ønsker dere alle en riktig fin uke!

-snakkes

Mandag 29. august 2011

En ny uke er i gang og dagen i dag har i all hovedsak dreid seg om ballspill. Martin på fotballtrening, Tone på fotballkamp, Anja på håndballtrening og Geir TVfotball!
Dalen I l sitt A-lag for herrer tapte 4-5 på Dalheim, jevnspilt og spennende fortballkamp som hjemmelaget dessverre ikke greide å hale i land.

Ny dag og nye muligheter i morgen!

-snakkes :)

Søndag 28. august 2011 - del 2

Da var familien fulltallig igjen, fire mennesker, 3 bikkjer og 2 katter! Geir ble noe lenger i Trysil enn planlagt - Iris tok ut rev - og peilen viste at hunden hadde løpt 4,7 mil etter endt jaktdag!!!
Martin og jeg var med på bygdedagen på Neset i dag, været ble bra, og dagen ble gjennomført som planlagt. Vi gikk den tradisjonsrike spørsmålsturen, ned til Ringstad. På plassen var det leker for barna, premieutdeling, deilig grillmat og avslutningsvis skulle vi igjen finne ut hvem som er best i fotball - Nord Neset eller Sør Neset? Nord Neset putta flest baller i mål og vant kampen. 
Enda ei helg er over og før vi veit ordet av det er det vel jul.

Vi lader opp på sofaen til nok ei ny hektisk uke.

- snakkes

P.s. Det ble visst nok spilt tippeligafotball på Åråsen i ettermiddag, men det hadde nok Lillestrømspillerne glemt. Det ble et flaut tap hjemme mot Sogndal :(

Søndag 28. august 2011 - del 1

Det ble fint med nye gardiner :)

Stikker bort på plassen - nå blir det bygdedag!

Ha en fin søndag :)

- snakkes

Lørdag 27. august 2011

Grå, men varm lørdag. Iris tok ut hare i dag og jaget i tre kvarter. Haran gikk på veien hele fem ganger. Godt fornøyd, både hund og eier!
Martin har feiret bursdag i dag med gode klassekamerater. 8 glade gutter har bowlet og spist pizza. Alle koste seg. Anja har spilt håndball i Smaalendene-cup i Askim. Laget vant en og tapte en og er videre i sluttspill. Anja skal stå over kampene i morgen og har fått besøk av Anikken som skal sove over. Martin har også overnattingsgjest, Hans Marius.
Jeg lurer på om jeg skal starte jobben med å bytte gardiner i stua, men er usikker på om jeg skal begynne med det nå, det frister egentlig mer å bli i sofaen.

Ønske alle en fin lørdagskveld!

- snakkes :)

Fredag 26. august 2011

Ååå det er så deilig med fredag! Den ble ikke helt som planlagt for jeg sovna på sofaen og våkna ikke før over ni...... Derfor er jeg forholdsvis våken nå, men bør vel finne senga snart :) Sitter for øyeblikket og jobber med forberedelser til Dalheim-dagen - det blir et kjempe-arrangement og jeg gleder meg veldig!
Vi hadde katteslagsmål på verandaen i stad, men det var så mørkt at jeg greide ikke å se den andre katten. Tøfflus er inne nå - det føles trygt!
Merkelig vær ute, det tordner og lyner samtidig som jeg ser stjernene på nattehimmelen!

ØNSKER DEG EN RIKTIG GOD HELG!

-snakkes

Torsdag 25. august2011

Det er torsdagskveld, Geir pakker. Han skal til Trysil i morgen etter jobben for å trene bikkjene. Det er ekstra spennende i høst i forhold til Zalto og hans utvikling.
Martin har spilt kamp på Sørumsand i ettermiddag. Ungene kom med bussen til Sundet og vi spiste middag på Sørumsand først. Koselig. Laget til Martin tapte 10-7 etter en spennende kamp der Dalen hentet opp en 5-1 ledelse og lå under 6-5 til pause. Kjørte Anja på trening etter kampen og hentet henne igjen ved Fjellsrud i ni-tida. Er det rart at dagen går fort?
Nå må det ryddes litt og pakkes litt mer før vi kryper til køys.

-snakkes :) 

Onsdag 24. august 2011

Det er lille-lørdag og enda nærmere helg. Martin har vært i bursdagen til Edward i dag på Gigagøy, imens gjorde mor noen ærender på Triaden. Fikk jammen kjøpt nye gardiner til stua, ta 2 betal for 1, kjempekupp! Blir nok så fint skal du se :)

Det regner...er vel ingen bombe det akkurat. Det var så vått at Zalto faktisk ikke kom ut når jeg fora i stad. Han fikk maten servert inne :)

Dagene flyr avgårde og går med til aktiviteter for store og små. Det begynner å dra seg til i forhold til Dalheimdagen også, det blir spennende. Det er bare å møte opp på Dalheim lørdag 3. september klokka 11.00.

Nå venter senga og Snømannen, Geir skal vel på YouTube en sving før leggetid - er noen harajaktsnutter som skal sjekkes ut(bra med nytt bredbånd!)

- snakkes :)

Tirsdag 23. august 2011

Da var tirsdagen unnagjort, snart helg! Har vært på hyggelig kaffebesøk hos Sundtveten's i ettermiddag. Vi fikk hilse på valpene etter Erna og Don Ikaros. Gårdstunet`s Mademoiselle Zuzette(beklager Tom om navnet ikke er stavet riktig) og Gårdstunet`s Jägermaizter var utrolig fine! Det er utrolig hvor fort man glemmer hvor nydelige de er når de er så små! Disse blir jo nydelige når de er store også!

Nå roper senga, må bare gjøre litt jobb for Dalen IL først! Er jeg rask sover jeg nok før midnatt!

- natta😲

Mandag 22. august 2011

En helt vanlig mandag er snart over. Det har vært skikkelig sommervær i dag og vi inntok middagen ute, deilig! Må passe på mens vi kan. Martin har stått opp alene og reist på skolen uten Anja i dag, vi er så stolte av den STORE gutten vår!
Anja reiste rett til mormor etter skolen og de har gjort skolearbeid og hatt det koselig sammen! Marin har vært på trening, det samme har Geir og Anja -  bare jeg som ikke har trent - men noen må jo holde orden på kjøring og henting av barn og fore bikkjer og katter.
Lillestrøm tapte knepent mot Molde i kveld - litt surt når man blir frarøvet en klar straffe.
Nå er det snart natta på store og små!

- snakkes :)

Søndag 21. august 2011

Dagene går - og hverdagen er tilbake med sin travelhet. Dagene går så altfor fort når det er mye som skjer, men vi liker det sånn! Martin og jeg kom hjem i kveld etter en flott fotball helg med "hele" Dalen Idrettslag. Alle de aldersbestemte lag, med spillere, ledere, foreldre og søsken har vært innkvartert på Skjærgården Hotell og Badepark i Langesund i forbindelse med deltakelse på fotballturnering i Porsgrunn. Små og store har storkost seg både med fotball, bading og sosialt samvær. Martin vant 2 av 5 kamper med scoring og mye bra spill!
Geir har vært på formannsmøte på Gardermoen for Avlsrådet. Det var både interessant og lærerikt. Det er alltid hyggelig å møte mange med den samme genuine interesse for harehunder og harejakt! Geir har vært ute å sluppet Zalto og Iris. Ble ikke noe uttak denne gangen!
Anja har vært hos Tuva hele helgen. De har sammen med Fet J95/96 deltatt på Nordstrand Hummel-cup. Der gikk de videre men ble slått ut i kvartfinalen.
Nå venter en ny uke med treninger, både håndball og fotball, og kamper både for Martin og Geir. Tirsdag satser vi på å få besøkt Sundtvetens, det blir koselig.

Ønsker dere alle en fin uke😀

-snakkes :)

Onsdag 17. august 2011

HIPP HURRA FOR MARTIN SOM ER 10 ÅR I DAG 😀

Det har gått noen dager uten oppdatering - beklager det til dere som følger med. Beroliger dere med at det ikke har skjedd stort.
I morgen er det skolestart og det blir en spennende dag for barna, så ettermiddagen går med til forberedelser til morgendagen.

- Snakkes :)

Søndag 14. august

Nok en regntung dag er over. Vi sov LENGE og godt. Dagen har gått med til klesvask og til å lage ferdig sidene til Luzernerringen til neste nummer av Harehunden. Geir har fått oppdatert noe som skal være klart til Formannsmøtet til helga. Vi greide faktisk å gå lang tur med bikkjene mens det var opphold!

Snakkes :)

Lørdag 13. august 2011

God kveld! Det har vært en lang, men utrolig trivelig dag på Elverum. Det begynte noe dårlig med at vi måtte kjøre en 5 mil lang omvei på grunn av et veltet vogntog i Svindalsvinga, men vi kom oss da fram til slutt. Anja og Martin var også med og de trasket rundt og tittet mens vi sto på stand. Anja fikk hilse på den vakre Flat-hannen til Karin Fagerås - tror nok ikke ønsket om å en gang få sin egen Flat Coated Retriver akkurat ble svekket :) Det er så hyggelig å treffe igjen "luzerner-folket" og også andre kjente innenfor harehundmiljøet. Vi har vist film, delt ut foldere og snakka jakt og bikkjer!
Det ble stilt ut 5 luzernere på utstillingen med gode resultater, 3 Excellent og 2 Very Good. Vi gratulerer Kasper til Tom Hammerstad med BIR og Zelma til Elin Ruud med BIM. En spesiell gratulasjon til Sune Hansson med sin Åse som fikk STOR-CERT. Anja har tatt masse fine bilder men har ikke fått lastet de inn ennå - det får komme i morgen. Ganske sigen nå etter en lang dag - det er mange uker siden unga var i seng klokka 22:30, så det tar på små kropper også. 

Snakkes 😀

Fredag 12. august 2011

FREDAG :) Deilig med helg- Anja er hjemme igjen etter ei uke på Oslo hundeskole, så familen er fulltallig. I morgen treffer dere oss på De Nordiske Jakt- og fiskedager på Elverum. Der skal vi stå på stand for Luzernerringen med kaffe, film, masse bikkjeprat og ny informasjonsfolder. Kjempehyggelig om vi treffes der!
Det er en nydelig kveld og det er godt å lese Jo Nesbø's Harry Hole på verandaen med en kaffekopp.
Ønsker dere en riktig god helg :)

Snakkes 

Torsdag 11. august 2011

Snart helg! Vi hadde en flott opplevelse på Ullevål i går. Stor stemning og kjempemoro at det ble seier. Var ikke hjemme før over klokka 23:00 så har vært litt slakk i dag. Nå skal jeg ile uti sola før den forsvinner. Tonje og Martin
bader(!) i bassenget - det er 15 grader i vannet, visst nok ganske deilig!

Snakkes :)

Tirsdag 9. august

Kan vel ikke si annet enn at dette har vært en helt ordinær tirsdag uten de store hendelser. Martin har hatt en kamerat på besøk i hele dag og de har storkost seg! I morgen blir Martin med mamman på jobb - så drar vi rett på Ullevål etterpå. Fotballmuseet, pizza, fotballshop og landskamp. Det blir nok moro.

Snakkes

Mandag 8. august 2011

Mandag er snart over. Starta dagen med å forsove meg en halvtime - med det var fortsatt nesten natta så jeg rakk bussen klokka 06:00! Anja jobber for Oslo Hundeskole på  Melnes gård denne uka, så alle unntatt Martin jobber. Martin får passe hus, bikkjer og katt - det blir litt kjedelig - men han får besøk av en kompis i morgen og da går nok dagen fortere.
Geir har vært med Himdalen's Barack i haragården til Odd Frøshaug i kveld - og for en opplevelse! Den bikkja er jaggu hard! Sterk og ærlig. Skikkelig moro å høre på - han har nok arva mer av målet til mora si enn det Zalto har! Ga på skikkelig! Den blir det moro med til høsten. Geir lurte på å bytte bikkje, men eieren var nok ikke interessert i det! Vi ønsker Barack og Bjørn masse lykke til og vi gleder oss til å følge med videre🙂
Nå er det vel snart klart for senga(så det ikke blir noe forsovelse i morgen)

Snakkes

Søndag 7.august 2011

Da var snart denna helga over, og det har vært ei god helg. Flott vær i går, får aldri nok av den sola! Avslutta kvelden med en elgsafari uten å se så mye elg. I dag reiste Geir ut på Båstadutstillingen og det ble en forholdsvis våt opplevelse. Vi gratulerer Nordv-10 NUCH Basco Der Hasenjäger med BIR og hannvalpen til Ivar Bjørknes med BIR-valp! Jämten, Botnebekkens Dexter, skal ikke glemmes han heller BIR - og grattis til bikkja og Johan! Husfrua har gjort huslige ting i dag - det må til det også når vaskehjelpa har brekt armen. Formen etter flått-bittet kommer seg, det skal bli godt å bli ferdig med pencillin-kuren.
Helga fikk en herlig avslutning med deilige 3 nye poeng og seier 3-1 mot Sarpsborg08 hjemme på Åråsen - DEILIG!!!

Snakkes

Fredag 5. august

Endelig helg! Første arbeidsuke etter ferien er gjenomført, nå venter noen gode dager med familen. Vi håper på bedre være enn det har vært i ettermiddag og kveld - kanskje sola viser seg fram!

GOD HELG ALLE SAMMEN!

Onsdag 3. august

Dagene går fort når hverdagen er tilbake!
Vi har ikke fortalt om vår lidenskap til LSK - men den er stor. I kveld ble vi pint gjennom 77 minutter mot Tromsø på hjemmebane før det bare eksploderte: Etter å ha ligget under 0-2 fram til 77 minutter vant LSK til slutt 3-2 og jubelen sto i taket!

Geir har vært med Iris på sauedressur og det gikk veldig  bra - skal tilbake om 14 dager.

Snakkes

Mandag 1. august

Ferien er over og første arbeidsdag gjennomført - egentlig godt å komme i gang igjen. Rart å komme inn til Oslo. Noen kollegaer og jeg skal ta en tur ut i byen i morgen og se på skadene og blomsterhavet.
Gikk en liten tur etter sopp i kveld og fant MASSE deilig kantarell. Martin og Geir sykla lang tur med bikkjene.

Snakkes

Søndag 31. juli 2011

For en avslutning på ferien! Nok en dag med nydelig og varmt vær, Litt tordenvær kom også og da måtte champion'en under bordet til oss. Iris er ikke noe glad i tordenvær, nemlig. Bilen min er nypolert og fin så nå kan hverdagen komme. Nå er det vel egentlig på tide å legge seg, skal jo snart opp igjen!

Snakkes

Fredag 29. juli 2011

Nok en deilig sommerdag - godt at ferien avsluttes med dette været! Geir har gjort ferdig brakketaket i dag - nå er det TETT. Jeg har oljet trapper, plattinger og verandaer - er ikke helt ferdig men tar resten i morgen. Martin har vært på kino med Sørensen og sett Kung Fu Panda 2 i 3D - den var morsom. Anja kommer hjem i morgen - det gleder vi oss til!

Snakkes

Torsdag 28. juli 2011

Åååå for en herlig sommerdag! Varmt og deilig slik feriedager skal være. I dag har Tone (endelig) fått vaska bilen og Geir har begynt på brakketaket. I ettermiddag var Tone og Martin i Lillestrøm og deltok i en minnemarkering for de drepte og etterlatte etter tragedien i Oslo og på Utøya. Vi gikk i fakkeltog og hadde med roser - hvite for sorgen og røde for kjærligheten. Det ble en fin markering med masse mennesker og flotte appeller.
Nå klipper Martin plenen for bestemor - etterpå blir det pizza :)

Snakkes

Onsdag 27. juli 2011

For en deilig sommerdag! Vi har vært noen timer i vakre Gansvika - for en idyll!
Ikke fult så idyllisk å komme tilbake til bilen og se at noen  har ripa opp bilen min!!!!!! Hva er det med bilen min som tiltrekker seg så mye dritt? Bør vel ikke akkurat tenke å bilbytte med den ulflaksen min.
Akkurat nå koser vi oss i sola og fyller nytt vann i bassenget. Seinere skal gutta på plassen å sparke fotball. Anja er med Anniken til Risholmen og de koser seg masse.
Får pile ut å nyte sola 😀

Snakkes

Tirsdag 26. juli

I kveld har vi vært i haragården til Geir Nygård med Himdalen's Zalto og er meget god fornøyd med resultatet. Han jobba veldig godt - med nesa godt planta i bakken. Han gjorde flotte ringer i tapene. Han hadde noen flotte gjentak der han så haran. Han virker som å være veldig ærlig i jaget og fiksa harans vendinger veldig bra. Gnisten er tent, så nå er det opp til oss å få han til å tenne flammen! Det blir en meget spennede høst.

Mandag 25. juli 2011

Etter et par dagers intens jobbing ser det ut til at hjemmesiden blir klart for "offentliggjøring" i dag. Spennende å se hvilken respons vi får.
Nok en grå feriedag, men vi håper det blir likar i morra.
Geir sykler med bikkjene - klargjøring før jakta.

Søndag 24. juli 2011

Nok en regnværsdag og i dag har det regna MYE. Da har det blitt mye tid til hjemmesidesnekring. Martin har vært hos en kamerat og Anja har hatt besøk. Vi kom akkurat inn etter en luftetur med bikkjene - de har vi ikke sett mye til i dag! Håper på bedre vær i morgen.

Snakkes

Lørdag 23. juli 2011

Vi visste ingenting om hva som ville ramme oss 22/7-11! Norge er rammet av en ufattelig tregedie der ord blir fattige. Nå må vi stå sammen og verne om vårt demokrati - våre rettigheter! Vi fordømmer ugjerningen som har for all tid forandret livene til de overlevende, livene til de etterlatte.
VI TENNER LYS I DAG!

Fredag 22. juni 2011

Hjemmesiden begynner å ta form, det gjenstår fortsatt mye men vi er på god vei. I dag er den en skikkelig regnværsdag, det er meldt flomvarsel på østlandet på grunn av store nedbørsmengder. Da er det godt å være inne å snekre videre på hjemmesiden. Har ikke sett noe til bikkjene i dag - de holder seg inne i møkkaværet de også! Det blir nok tid til både ludospill og Tour de France på tv i dag!

Snakkes

Terje Holden 19.05.2014 21:57

Zimba ser kjempefin ut,vi gleder oss til å bli kjent med henne:)

Östen Eriksson 29.04.2014 10:02

Grattis till valparna! Beklgar att ni mistade en valp. Hur var fördelningen tikar vs. hanar i kullen?

Anita Öberg, Östen Eriksson 28.04.2014 22:03

Väldigt spännande att följa Iris dräktighet på er hemsida. Nu håller vi tummarna för att allt går bra med förlossningen! Hoppas på minst 2 tikvalpar.

Jonas 25.04.2013 07:47

Tjenare Geir.
Grattis till valparna..
Här är det full rulle i valplådan med Acillas valpar.
Alla mår kanon...

Mvh Jonas/ Drevhöjdenskennel

KNut Bjørnar Sørmoen 10.11.2011 22:23

Fingre og tær er krøssa Lykke til i Tylldalen. (Vært der flere ganger hvis det er plassen innenfor Tynset dere skal til, men aldri på harejakt)
Mh Knut Bj

| Svar

Nyeste kommentarer

10.04 | 20:43

Vi längtar!!

27.03 | 21:16

Det var gott att läsa att Zika blev friskmeldt. Nu får vi hoppas att det går bra resten av valpetiden. Valparna ser riktigt finna ut.

25.03 | 22:17

Det var mye ekstra. Lykke til :)

08.01 | 18:27

liker lyden her :) jeg hadde moren til Tira sammen med ST . Helt lik los mål